QLED. Несравнимо качество на картината

Гледането на телевизия престава да бъде еднопосочен процес
Препоръчан материал | Обновена: 15 дек 2017 09:19 | 15 дек 2017 09:17,
QLED. Несравнимо качество на картината

Иновациите на глобалния телевизионен пазар се развиват с изключителни темпове, но качеството на картината все още остава основен критерий за потребителите в избора на телевизор. Водещите производители в този сектор инвестират милиони в усъвършенстване на използваните технологии, за да отговорят на нуждите на хората и да предложат първокласно визуално изживяване.

Премиум категорията телевизори заема едва 5% от пазара, който годишно регистрира над 200 милиона продажби, но е основен фокус за лидерите като Samsung. За истинските ценители на картината, компанията представи новата QLED серия, отличаваща се с Quantum Dot технология от ново поколение. В момента тази иновация е една от най-актуалните теми сред експертите в индустрията и се счита за бъдещето на телевизорите.

Тя гарантира напредък в ефикасността на светлината, стабилност на цвета и разширена цветова гама. По този начин QLED телевизорите отговарят на всички основни аспекти на качеството на картината, включително зрителния ъгъл, обема на цветовете, яркостта и ясния контраст.

За ярка и жива картина в продължение на години QLED серията елиминира ефекта на "прогаряне" на екрана (често наричан "burn-in"), който може да се появи след дългогодишно ползване. В допълнение телевизорите от гамата се характеризират и с дълбоки нива на черното и HDR оптимална яркост до 2000 нита. Те са и първите в индустрията с възможност да възпроизвеждат 100% от обема на цветовете, което бе потвърдено от Verband Deutscher Elektrotechniker, една от най-големите научно-технически асоциации в Европа.

Качеството на картината върви ръка за ръка с дизайна и точно затова Samsung създава панел, който намалява отблясъците, така че потребителите да могат да виждат всеки отделен детайл с изключителен контраст.

QLED телевизорите поддържат това ниво на представяне независимо къде е седнал зрителят – цветовете и картината запазват постоянно качество от всеки ъгъл. Благодарение на тази специфика хората се потапят в завладяващото усещане, че са част от действието, а гледането на телевизия престава да бъде еднопосочен процес.

Имиджова публикация

Още от

Спонсорирани публикации