Какво трябва да знаем при избора на кухня?

Съвети за най-оптималните варианти в обзавеждането на кухнята
Спонсорирано съдържание | Обновена: 10 яну 2018 09:08 | 10 яну 2018 09:05,
Какво трябва да знаем при избора на кухня?

Изборът на мебели при обзавеждането на кухнята е една от най-важните стъпки. В момента онлайн магазин "Мебели Арена" предлага огромно разнообразие от различни модели кухни и това често прави сложен процеса на избор. Избирайки съответния модел кухня, в допълнение към красотата и практичността ще трябва да акцентирате на надеждността, и качеството. Изборът ѝ трябва да бъде съобразен спрямо формата и размера на помещението.

Най–успешно и хармонично е U-образното оформление. В този случай всички елементи от кухненските мебели са изложени около периметъра на стаята.

Модулните кухни са предпочитани, защото дава възможност оптимално да се планира местоположението на всеки отделен модул.

В малките помещения, оптимална опция ще бъде оформление тип полуостров с бар, в който да се помещават повече чекмеджета. 

За стандартните кухни най–удобно е ъгловото устройство, което позволява да се поставят плътно в пространството не само работна площ, но и хладилник с мек ъгъл.

За по–дълги кухни е добре мебелите бъдат  построени в една линия.

Паралелното подреждане на мебелите в кухнята е много удобно и практично, но за съжаление изисква много пространство. В този случай плъзгащите елементи ще пречат на движението.

Базови изисквания относно компонентите:

Плотове – задължително трябва да са устойчиви на влага, температура  и на надраскване и натиск.

Шкафове – за предпочитане са тези с висока влагоустойчивост и с дебелина поне 15 мм. Трябва да са снабдени с достатъчно рафтове, подходящи системи разпределители, чекмеджета „въртележки”,  механизми за вратите и други.

Работни маси – масово се предлагат от ПДЧ, МДФ или масивно дърво, но за предпочитане са изкуствен/естествен камък или неръждаема стомана.

В крайна сметка водеща роля играе цената. Вземете под внимание, че стойността на кухненските мебели се формира главно от качеството на вложените материали, механизми и аксесоари. Нашият съвет е винаги да избирате оптималния баланс между цена и качество!


Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации