TESY предлага първите уреди, отговарящи на новите изисквания за енергийна ефективност

От 1 януари 2018 г влезе в сила новия регламент в ЕС относно изискванията за екопроектиране на локални отоплителни топлоизточници
Спонсорирано съдържание | Обновена: 2 фев 2018 13:13 | 2 фев 2018 13:13,
TESY предлага първите уреди, отговарящи на новите изисквания за енергийна ефективност
Христо Славов, Директор Бизнес направление отопление в TESY. Източник: TESY

Българската компания TESY е първият производител на родния пазар, чиито панелни конвектори, маслени радиатори и цялата гама отоплителни уреди покриват напълно най-новите регулации за енергийна ефективност.

Изискванията на РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2015/1188 на Европейската комисия за прилагане на Директива 2009/125/ЕО на Европейския парламент и Съвета на ЕС по отношение на изискванията за екопроектиране на локални отоплителни топлоизточници влязоха в сила на 1-и януари 2018 г.

Според изискванията на Регламента от началото на тази година сезонната енергийна ефективност при отопление за различните видове панелни конвектори и маслени радиатори трябва да има стойности над 36%. Симулационните изчисления обаче показват, че уредите, обявени за използване чрез фиксиран монтаж, окомплектовани с употребяваните до момента механични термостати или обикновени електронни (без допълнителни функции), вече няма да отговарят на изискванията.

Предлаганите на пазара уреди за фиксиран монтаж ще трябва да имат електронен термостат, да могат да реагират на промяна в температурата в помещението, например при отварянето на прозорец, и да имат адаптивен старт или възможности за дистанционно управление. В случая на TESY управление през интернет от всяка точка на света.

"Влизането в сила на новата директива не е изненада за производителите. Ние в TESY поехме курса за производство на енергийно ефективни уреди – бойлери и конвектори, далеч преди това да бъде наложено от Европейския съюз. Ние вярваме, че „умните“ и енергийно ефективни уреди са бъдещето на индустрията. От една страна те предпазват нашата планета, а от друга спомагат за намалението на сметките на директните потребители", заяви Христо Славов, Директор Бизнес направление отопление в TESY.

Произведените от ТESY панелни конвекторите отговарят напълно на новите ErP изисквания още от началото на декември месец миналата година и вече могат да бъдат закупени веднага, без чакане и допълнителни заявки. Измежду всички положителни качества на конвекторите се отличава и функцията те да се управляват от разстояние и то от всяка точка на света, чрез интернет връзка и приложението tesyCloud. Миналата година българската компания стана и първата в Европа, която предложи на пазара "умен" бойлер, който също е част от CLOUD семейството на TESY.

За TESY

TESY е българска компания, създадена през 1990 г., която е част от Фикосота холдинг. По настоящем компанията разполага с пет завода – три в Шумен и два в Смядово, където работят около 750 човека. TESY е най-големият български и водещ европейки производител на електрически бойлери, бойлери с индиректно нагряване и отоплителни уреди за дома. С иновативния си подход към пазара и продуктите, с динамично развиващ се екип от високо мотивирани специалисти, TESY реализира своята продукция в повече от 50 страни на 4 континента. Фирмата продължава своето развитие в посока увеличаване на производствения си капацитет и лансирането на нови продуктови линии. Основна цел пред компанията за следващите 3 години е да се утвърди като третия най-голям производител на електрически бойлери в Европа.


Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации