Защо да платим данъците и таксите по електронен път?

Visa организира промоционална кампания за плащането им
16 апр 2018 08:35, Екип на Dnes.bg
4
Защо да платим данъците и таксите по електронен път?

Visa организира национална промоционална кампания, с която да насърчи плащането на местни данъци и такси с Visa карти. Притежателите на дебитна, предплатена или кредитна карта Visa, включително Visa Business и V PAY, които заплатят местните си данъци и такси по електронен път до 29 април 2018 г., могат да спечелят подарък. Ако картодържателите заплатят на POS терминал в съответната общинска институция и регистрират своята бележка, те участват в тегленето за един от три iPhone X на седмица.  За всеки ден от периода на промоцията се теглят и раздават още по 10 външни батерии за телефон, но само ако разплащането е осъществено онлайн. Във втория случай участието в томболата става автоматично, без нуждата от регистрация на бележка.

Електронните разплащания позволяват на потребителите да купуват от каквото се нуждаят, когато пожелаят. Помагат на бизнеса и банките да увеличат приходите си и да намалят разходите си. Тяхното значение за държавата е, че водят до по-малко укриване на данъци, повече приходи от събирането на задължения и намаляване на размера на сивата икономика. Така накратко обобщава значението на електронните разплащания Красимира Райчева, мениджър на Visa за България.

По нейните думи, в България наблюдаваме началото на благоприятен процес. Потребителите се обръщат към картовите разплащания и този процес набира скорост и инерция. Той разсейва мита, че потребителите, бизнесът и обществото разчитат на парите в брой. Урокът е, че преминаването от икономика на разплащанията в брой към електронните разплащания не е трудна или болезнена промяна. Потребителите печелят, бизнесът и банките печелят, държавата печели – проучванията показват, че увеличаването на електронните разплащания дори само с 5% води до спад от три процентни пункта в показателя за сивата икономика.

Пълна информация за националната кампания на Visa за заплащане на местни данъци и такси по електронен път може да видите на www.visabg.com.
 


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защото в страната, в която живея, отнема го направих за 15 минути с чаша чай по пижама в неделя следобяд.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Доста е удобно. Една лелка ги завежда от банковите извлечения в една тетрадка. И ако те пропусне, години наред ходиш да вадиш банкови извлечения и да доказваш, че си си платил данъците.
2
1
 
2
 
! Отговори
Blake преди 10 месеца
Да не говорим, че за да си платиш данъците онлайн, ти трябва номер на партида, който ЛИПСВА на тазгодишните известия. Абе малоумна полу-свършена работа, както всичко в клетата ни държава. Аха да става за ползване, ама не баш...
1
1
 
4
 
! Отговори
king_for_a_day преди 10 месеца
Защо да си платим данъците по електронен път ли? Елементарно - за да не можем да получим холограмен стикер, иначе задължителен при технически преглед. Всичко е измислено.

Спонсорирани публикации