Непоклатим от краката до главата

За новата серия Alphabounce Beyond от първо лице
Спонсорирано съдържание | Обновена: 26 апр 2018 10:02 | 26 апр 2018 10:02, Екип на Dnes.bg

Когато от Sport Depot  се свързаха с мен, за да опитам новата серия Alphabounce Beyond на Adidas, знаех, че мога да дам честна оценка, въпреки че не съм професионален спортист. Понастоящем бягам между 3 и 5 пъти седмично, като комбинирам с бокс. Харесва ми да спортувам и качествените маратонки са необходимост за пълноценна и продуктивна тренировка.

По време на бокс краката ми трябва да се въртят и пружинират, това налага огромен натиск върху маратонката. За тази цел тя трябва да е издръжлива и да осигурява стабилност.

Трайността също е важна, което научих по трудния начин, затова търся издръжливи и надеждни спортни обувки. С времето износването може да доведе до нежелани травми, тук мога да кажа че Adidas са се справили чудесно с новата си серия Alphabounce Beyond, изключително надеждни маратонки. С Alphabounce Beyond ще трябва да свикна с факта, че ще купувам по-рядко спортни обувки.

Първоначално забелязах, че Alphabounce Beyond бяха много по-леки от сегашните ми спортни обувки. Това прави тренировките ми много по-приятни и пълноценни.  Маратонките от Sport Depot Alphabounce Beyond прилепват плътно, особено в петата. Най-хубавото е, че кракът ми не се плъзга в обувката - което по принцип се случва доста често, колкото и да затягам връзките, а охлузванията вече са в миналото.

Загрявка за тест   

Бях на кратък плосък маршрут от 5 километра, само за да почувствам обувката, преди да стигна до основният тест. Въпреки че първоначално усещах маратонките сковани, отне само няколко секунди, преди да ги почувствам плътни и удобни.

Основен тест на открит терен

Избрах моя маршрут - 10 километра различни терени: стръмни нагоре и надолу, циментов тротоар, асфалт, неравномерни пътеки и трева. Най важната част от моя маршрут, където можах да усетя мекотата и удобството на маратонката, беше стръмен асфалтов наклон, който по принцип натоварва краката ми на макс.

Всяка една стъпка чувствах омекотена, но не прекалено, така че да не губя енергия. На неравномерните части от бягането усещах обувките сигурни. Със сегашните напрягах глезените си по тези секции, но с Alphabounce Beyond от Sport Depot усещах стабилност.

Тест в зала

Следващият тест беше в боксовата зала. Маратонките ми дадоха изключителен комфорт, благодарение на подметката Continental. Както знаете, всеки един удар в бокса тръгва от краката и минава през цялото тяло. Аlphabounce Beyond ми подсигуриха нужната устойчивост за правилно изпълнение на ударите. Нямаше подхлъзвания и корекции в стойката ми, блокирането на противниковите удари беше като детска игра, с Alphabounce Beyond бях непоклатим.

Автор: Янко Кирилов, 30 г.


Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации