От какво се страхува българинът – влизане с взлом, забравени елуреди...

Проучването е проведено заради старта на Мтел Smart Home
Обновена: 3 май 2018 14:09 | 3 май 2018 14:07, Анисия Иванова
12
От какво се страхува българинът –  влизане с взлом, забравени елуреди...
Снимка: Мтел

40% от българите се притесняват да не бъдат ограбени, когато не са вкъщи. Другите основни страхове са, че са забравили отключена входната врата (48%) или включени осветление или електроуред (40%).  Това показва онлайн проучване за притесненията на българите за сигурността на дома, направено от Мтел, част от A1 Group.

Данните от проучването показват, че подобни притеснения не са рядкост за българите. Над една трета (35%) от анкетираните се притесняват, че са забравили да изключат електрически уред поне веднъж в седмицата, а 10% - всеки ден.

За 20% от всички анкетирани тези страхове са толкова силни, че ги карат да се върнат до вкъщи, за да проверят съмненията си, поне веднъж в седмицата. 4% се връщат всеки ден, а 8% - два-три пъти на седмица. След страха дали са заключили вратата (48%) най-честото притеснение за българите е дали са изключили осветлението (31%), телевизора (12%), компютъра (10%), ютията (9%) или котлона (6%).

Търсейки решение на тези тревоги, 80% от анкетираните или 8 от 10 човека заявяват, че биха се доверили на интелигентна система с изкуствен интелект, с която да могат да контролират дистанционно уредите у дома си.

Проучването бе проведено във връзка със старта на Мтел Smart Home – решение, което позволява на потребителите да контролират, както осветлението и електроуредите си, така и сигурността на дома си, директно от едно смартфон приложение.

Този продукт за управление на дома е първият у нас, който разполага с изкуствен интелект (AI) и изучава навиците за ползване, за да се пригоди към предпочитанията на всеки член на семейството. В зависимост от нуждите на дома, Smart Home се предлага в два пакета – Comfort и Security.

Пакет Comfort е именно за онези, които се притесняват за забравени включени електроуреди. С него потребителите  могат  да ги управляват дистанционно с едно натискане на бутона от своя смартфон. Comfort позволява и опцията осветлението вкъщи да се включва автоматично, когато се стъмни навън. За тревожещите се дали са оставили прозореца отворен и дали няма да бъдат ограбени е пакетът Security.

Освен сензорът, който показва дали има отворена врата или прозорец след напускане на дома, допълнително спокойствие осигурява и осведомяването за присъствието на непознати в жилището. В такъв случай Smart Home изпраща и известие до телефона на потребителя. Smart Home Comfort и Security могат да се вземат на цени от 7 лв. на месец или 149,99 лв. в брой с пакет Smart Home Standard в магазинната мрежа на Мтел или на онлайн магазина на телекома на www.mtel.bg.
 


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Perry преди 10 месеца
И кой е спонсора?
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не е лоша идея, не е и особено сложна за имплементиране. Вече си до работа, сещаш се, че си оставил котлона пуснат, вадиш телефона, натискаш едно копче и приложението си върши работата.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За забравяме печка, да се върнеш вкъщи е разбирането, ама за забравена лампа ?
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До статистик

Страхува се да не остане стара мома.
До неотдавна това е означавало да не остане неомъжена. Днес има малко по-друго значение, свързано с мъжкия сексуален интерес.
8
1
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 10 месеца
Страхува се да не му подхвърлят пари,без значение дали от тераса или от прокуратурата.
7
0
 
4
 
! Отговори
статистик преди 10 месеца
Стига бе - всички знаят, че българинът се страхува от две неща - да не настине и да не се мине. От какво се страхува българката още не е ясно.
6
0
 
5
 
! Отговори
Св преди 10 месеца
Безсмислени страхове: Забравено ЛЕД осветление - 5 крушки - 20 ст./денонощие. , забравено заключване - 99% от бравите са отключваеми от крадците, забравен телевизор, компютър - 20-30 ст./денонощие. Основателни страхове са: забравен нагревателен, необезопасен уред - печка, ютия. Отплителен уред или климатик не са опасни. Забравена чешма, гръмнала мека връзка, протекла пералня. Това са си основателни страхове, които горепосочената система не може да предотврати.
5
0
 
2
 
! Отговори
аС преди 10 месеца
Българинът от отчаяние гласува за царя, защото му бе писнало от сини и червени, пък то излезе жълто, та чак кафяво. Та до днес сме в тия , същите...
4
2
 
3
 
! Отговори
мандрахерц преди 10 месеца
в хотелите отдавна има карти които включват всичко в стаята! Колко от тези страхливите са си го сложили у дома, умно това умно онова за какво.....
3
1
 
6
 
! Отговори
Стоян преди 10 месеца
Долна и пошла реклама, за дом автоматизация човек да си я направи сам какви са тези у-ва и фирми в нас да ме шпионират и следят какво правя... след това тормоз с рекламки айде моля
2
2
 
9
 
! Отговори
Паникьосан преди 10 месеца
Страх ме е българинът от отчаяние да не вземе да гласува за БСП, както направи през 90-те години, въобразявайки си, че вече несъществуващият СССР ще възкръсне и ще започне отново да ни налива заеми, които после да опрощава, за да си живеем нахранени и да няма безработица.
Щото Нинова яхне ли държавата, Жан-Виденовото време и Лукановата зима ще ни се видят райски периоди!
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
40% от хората които ползват интернет, при това тези които си правят хороскопи, питат гугъл какъв ще е денят им и отговарят на подобни анкети, повярвайте ми това няма нищо общо с 40% от българите.