Fibank привлече Erste Bank в проект за взаимни фондове

Клиенти ни банката ще могат да инвестират в австрийски фондовете
Обновена: 29 юни 2018 14:26 | 29 юни 2018 14:26, Анисия Иванова
2
Fibank привлече Erste Bank в проект за взаимни фондове

Fibank (Първа инвестиционна банка) и австрийското дружество Erste Asset Management сключиха споразумение за стратегическо партньорство в предлагането на нови за българския пазар договорни фондове.

Erste Asset Management е международна компания за управление на активи с лидерски позиции в региона на Централна и Източна Европа. Дружеството е част от австрийската финансова група Erste Group Bank AG, специализиращо в управлението на взаимни фондове, алтернативни фондове, частни фондове и други, съобщиха от банката.

Като партньор на Erste Asset Management, Fibank ще предлага на своите клиенти възможности за инвестиции във фондовете, управлявани от австрийската финансова институция.

Чрез партньорството си с Fibank, Erste Asset Management стъпва и на българския пазар.
Fibank ще предлага четири договорни фонда, които са регистрирани в България и управлявани в Австрия и са деноминирани в евро.

Това са:
ESPA Bond Euro Corporate – облигационен фонд, който инвестира в корпоративни облигации на европейски компании с висок кредитен рейтинг;
ESPA Portfolio Balanced 30 – балансиран фонд с умерен риск;
ESPA Stock Europe – фонд в акции, инвестиращ в европейски компании;
ESPA Stock Global – фонд в акции, инвестиращ в компании по целия свят.

Фондовете се отличават с висока ликвидност, като инвеститорите в тях могат да придобиват и продават дялове по всяко време. Те са предназначени както за инвеститори на дребно, така и за институционални такива.
Erste Asset Management ще предложи на българския пазар и подбрани инвестиционни фондове, специално предназначени за институционални инвеститори.

Говорейки за бъдещото сътрудничество с Fibank, Хайнц Беднар, изпълнителен директор на Erste Asset Management, подчерта: "Ние имаме много сходни идеи за нуждата от сигурно и печелившо управление на фондове в региона. Ще се радваме да работим съвместно с утвърден и надежден партньор като Fibank".

"Нашият опит в инвестиционните фондове и портфейлните решения в рамките на Erste Group Bank AG и позиционирането на Fibank на българския пазар правят това партньорство особено специално. Нашите две институции са иновативни и клиентски ориентирани, предлагащи широк спектър от услуги за индивидуални и корпоративни клиенти", добави още г-н Беднар.

"Партьорството ни с Ерсте Асет Мениджмънт ще ни позволи да предложим на нашите клиенти нови инвестиционни възможности за по-активно управление на техните спестявания и постигане на по-добра доходност.“ изтъкна Неделчо Неделчев, главен изпълнителен директор на Fibank.


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Пипи преди 7 месеца
Хубаво е да има алтернативи на ношите умрели за тази тодина взаимни фондове.
1
3
 
0
 
! Отговори
Бат Ицо преди 7 месеца
Разгледах ги тия фондове, но не си струва да инвестираш там

Спонсорирани публикации