Продукти от хранително-вкусовия и хорека секторите – за първи път у нас

Изложението СИХРЕ ще представи новости в ресторантьорския бизнес
Обновена: 1 ное 2018 10:43 | 1 ное 2018 10:42, Анисия Иванова
Продукти от хранително-вкусовия и хорека секторите – за първи път у нас

С голямо разнообразие от продукти и нововъведения международното изложение СИХРЕ ще привлече за 18-и път всички, чиито интереси са насочени към сферата на хотелиерството, ресторантьорския бизнес и услугите в хорека сектора.

Завладяващото събитие в Интер Експо Център е без аналог у нас и несъмнено е с основно значение за бранша. Между 7-и и 10-и ноември то ще прикове вниманието на хотелиерите, ресторантьорите и професионалните кулинари с най-модерното оборудване, високи технологии, интегрирани решения и дизайнерски концепции за заведения, хотели и СПА центрове, съобщиха организаторите.

Освен всичко това посетителите ще имат възможността да се насладят и на изключително богата съпътстваща програма, включваща редица любопитни демонстрации, дегустации и вълнуващи състезания.

Изложението СИХРЕ се организира от Интер Експо Център и Националната Асоциация Хотел Ресорант Кафетерия (ХоРеКа) и се провежда паралелно с водещите събития за хранително-вкусовия бранш – МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД & ДРИНК. В рамките на четири дни капацитетът на Интер Експо Център ще бъде използван максимално – в шестте изложбени зали ще се представят над 500 български и чуждестранни участници, от които 162 са нови изложители.

Перфектният баланс между създаването на нови контакти, запознаването с тенденциите в развитието на хорека сектора и забавлението се постига благодарение на многобройните съпътстващи събития, както и стотиците интригуващи нови продукти и предложения от цял свят.

В залите на Интер Експо Център посетителите ще имат възможност да видят импровизирана фабрика за изпичане на кафе. Тя ще представи процесите на обработка, както и съвременните методи за приготвяне, сред които този на студената екстракция. Дегустациите на обичаната напитка ще представят различни техники за приготовление, докосващи сетивата по специфичен начин.

Специално за ценителите на италианската кухня ще има обособени зони, акцентиращи на тънкостите при приготовлението на ризото, паста и пица. Нови компании за нашия пазар ще представят висок клас масло с изключителни вкусови качества, използвано от топ готвачи от цял свят, както и 100 % безглутенови брашна и готови смеси за печива на утвърдени производители и пионери в бранша.

Към клиентите, които не консумират млечни продукти, са насочени 100 % растителните кашкавали и сирена. Феновете на здравословното хранене ще могат да се запознаят със специална напитка, приготвена от култивирана чаена гъба. На щандовете в Интер Експо Център ще бъде представено и първото у нас ацидофилно мляко, добавящо към добре познатите качества на традиционното кисело мляко полезните свойства на още една специфична бактерия.

Не без интересни предложения остава и перспективната ниша на бързото хранене. В рамките на СИХРЕ ни очакват машини и съоръжения от последно поколение. Сред тях са автоматичните скари, които могат да бъдат програмирани за едновременно изпичане на продукта и от двете страни, което води до доказана увеличена производителност от 50 %.

В крак с предстоящите промени изложението ще запознае посетителите със система за банкови плащания с вграден търговски софтуер и терминал за банкови плащания. Интересна новост представлява още електронният модул, който е практично решение в областта на самообслужването – касов апарат, приемащ парите в брой от клиентите, абсолютно автоматично.

Интригуваща от своя страна е и програмата за професионалисти. Към готвачите е насочено състезанието UniChef, чиято голямата награда ще отведе победителя в Тайланд. Към бъдещите професионалисти е насочено съревнованието в категория UniChef Juniour, По време на състезанието ученици, които се обучават в техникуми и гимназии с кулинарен профил ще пренесат уменията си от „класната стая“ в кухнята на професионалния готвач.

В рамките на съпътстващата програма ще се проведе третото издание на кулинарното събитие GastronomiX, powered by The Alimentaria Experience. В събитието се включват шеф-готвачи от два именити испански ресторанта. Това са Mateu Casañas, Oriol Castro и Eduard Xatruch, които разгръщат кулинарния си талант в ресторант Disfrutar, отличен с две звезди Мишлен в Барселона и Mario Sandoval - шеф в ресторант Coque, разположен в испанската столица и също носител на две звезди Мишлен.

Всички новини за "Месомания", "Светът на млякото", "Булпек", "Салон на виното", Интерфуд& Дринк и Сихре, предстоящи от 7 до 10 ноември в Интер Експо Център ще откриете на food-exhibitions.bg.


Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации