Електронни винетки вече могат да се купуват в търговската мрежа на A1

Телекомът е единственият у нас, който ще предлага всички винетки за 2019 г.
Обновена: 3 яну 2019 16:31 | 3 яну 2019 11:33, Боряна Павлова
Електронни винетки вече могат да се купуват в търговската мрежа на A1

Всички шофьори вече могат да купят електронна винетка в търговската мрежа на А1, както и онлайн на a1.bg и през приложението Моят А1. С цел улеснение на клиентите в магазините на А1 те могат да закупят своята е-Винетка както в брой, така и с дебитна или кредитна карта, а при покупка онлайн на сайта на телекома не е необходима предварителна регистрация. Клиентите, които са закупили винетка през а1.bg като регистрирани потребители, ще имат достъп и до история на покупки и данните за своите автомобили, които ще могат да се ползват лесно и удобно и при следващи поръчки.

Закупуване на е-Винетка в търговската мрежа на компанията е възможно през следните канали:


1. Онлайн на A1.bg и през приложението Моят А1

Не е задължително клиентът да има направена регистрация в сайта. Покупката на е-Винетка става в 3 лесни стъпки:
Стъпка 1
Избор на тип превозно средство спрямо посочените категории

Стъпка 2
Въвеждане на данните на автомобила

Стъпка 3
Плащане с дебитна или кредитна карта

 
2. В магазин на А1

Необходимо е клиента да предостави:
Информация за типа на превозното средство спрямо посочените категории
Данните на автомобила
Възможните начини за плащане са в брой, с дебитна или кредитна карта

Телекомът стартира продажбата на е-Винетките още на 21 декември, като в момента е първият и единствен телеком в България, който ще предлага всички видове електронни винетки за 2019 г. Скоро А1 ще предложи и допълнителни функционалности - получаване на SMS при активация на е-Винетка и при наближаване на крайния срок на нейната валидност.

Електронната винетка заменя досегашните хартиени винетки, като вече няма да се изисква и залепянето на стикер на стъклото на пътните превозни средства и няма да е необходимо да се носи документ, удостоверяващ закупена винетка. Цените на винетките се запазват без промяна, като за леките автомобили се добавя и възможност за закупуване на уикенд винетка на цена от 10 лева.

Електронната винетка е достъпна в търговската мрежа на А1 в партньорство с „Интелигентни Трафик Системи” ЕАД, които са единственият национален доставчик на услуги за електронно събиране на такса за изминато разстояние и официален партньор на АПИ. Допълнителна информация за електронните винетки можете да видите на www.a1.bg/e-vinetki.


Още по темата: А1електронни винетки
Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации