Спектакъл извън разума и гравитацията

За пръв път съвременен цирк от Австралия ще бъде показан в рамките на ONE DANCE WEEK
22 мар 2019 19:38, Нели Христова
0
Спектакъл извън разума и гравитацията

Австралийският спектакъл A Simple Space обърква представите за гравитация и за предел на човешките възможности. Артистите от трупата за съвременен цирк Gravity & Other Myths излизат за пръв път пред българска публика на 18 октомври по време на фестивала ONE DANCE WEEK. Той е част от събитията в Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

A Simple Space е главозамайващ полет на 7 акробати без технологии и трикове, без осигурителни въжета, против законите на физиката. Свободният превод на заглавието на спектакъла може да е „токов удар“ или „извън разума“, защото в напълно голото пространство на сцената трупата от Аделаида довежда сетивата на зрителя до тези състояния.

Зад кулисите няма нищо. Няма светлинни и звукови ефекти, няма грим и специални костюми. Само перкусии на живо отмерват ритъма на прелитащите тела. Не си представяйте просто цирк. Не си представяйте и „Сирк дьо солей“.

"Абсолютен триумф“, пише британският "Гардиън“ за австралийското шоу. „Физически театър, който ти отвява главата“, допълва специализираното изданието на Единбургския фестивал, най-големия фестивал на изкуствата в света. „Тези каскади, предизвикващи гравитацията, спират дъха, удоволствие е да гледаш“ според оценката на авторитетното списание за изкуство "Стейдж“.

Gravity & Other Myths се събират преди 10 години и създават нов вид акробатичен физически театър, който чупи моделите едновременно на цирковото и на театралното изкуство. Компанията е носител на няколко престижни награди за съвременен танц, театър и цирк в Европа и Австралия.

До момента A Simple Space е представен в 14 държави на 6 континента. Спектакълът е сред най-зрелищните събития на ONE DANCE WEEK 2019 и е подходящ за зрители над 7-годишна възраст.

Билети се продават онлайн в системата на EpayGo.bg и на касите на EasyPay. Поради големия интерес препоръчваме предварителното им закупуване.

12-ото издание на международния фестивал за съвременен танц и ONE DANCE WEEK ще представи разширена програма през септември и октомври 2019 в Пловдив. Основната сцена по традиция е Домът на културата “Борис Христов” в Пловдив. Бъдете с нас и на @onedanceweek във Facebook и Instagram, както и на www.onedanceweek.com.

 


0
Още по темата: One Dance Week
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации