Отличиха българско вино с голям златен медал на престижния Concours Mondial de Bruxelles

Родните изби донесоха общо 45 медала от "Световното по вино"
Обновена: 17 май 2019 10:01 | 17 май 2019 10:01,
Отличиха българско вино с голям златен медал на престижния Concours Mondial de Bruxelles
Източник: New Bloom Winery

Българското вино Face to Face (F2F) от сорта Дорнфелдер на New Bloom Winery спечели голям златен медал на международния конкурс Mondial de Bruxelles. Състезанието се нарича още и Обединените нации на качествените вина (The United Nations of Fine Wines). Голям златен медал се присъжда само на вина с оценка над 92 точки.

Тази година 340 съдии буквално от всички държави и континенти по света, разделени в 63 комисии, оценяваха 9150 проби. Избата от Съеиднение успя да прибави и други четири отличия – две златни за PIXELS Регент и PIXELS Каберне Совиньон и две сребърни за F2F Каберне Совиньон, Сира и Регент и F2F Розе.

New Bloom Winery са единствените у нас, които отглеждат Дорнфелдер и Регент. Винарната залага на иновациите, на качествата на тероара в Тракийска низина и стриктния контрол на всеки етап от производство. Дори техни германски партньори са изненадани приятно какви резултати се постигат в България с немските винените разновидности.

Серията F2F е кръстена на комуникацията "лице в лице" – именно две стилизирани лица, обърнати едно към друго са изобразени и на етикетите. Бутилките се запечатват ръчно с восък.

Медалите на Concours Mondial de Bruxelles са поредното голямо отличие за продуктите на New Bloom Winery на международната винена сцена. Големият златен медалист F2F Дорнфелдер има в колекцията си сребро от миналогодишното издание на "Световното по вино", както и златен медал Mundus Vini 2015, сребърен медал за първата реколта от виното на Mundus Vini 2014.

Отличиха българско вино с голям златен медал на престижния Concours Mondial de Bruxelles
Източник: New Bloom Winery

Другите два златни медалиста от Concours Mondial de Bruxelles в серията PIXELS залагат на плодовия стил. Любопитна подробност е, че в тази марка винарната използва една от най-модерните винени иновации – трипластова тапа Ardea Seal. Тапата се приема за алтернатива на класическия корк, с много ниска въздушна пропускливост, запазваща виното от външни въздействия. Подобна тапа се използва за скъпите френски вина от най-висококачествените лозя на Кот д'Ор и Шабли в Бургундия, в категорията гранд крю и позволява съхранение на червените вина PIXELS след отваряне за по-дълго време.

В тазгодишното издание на конкурса България подобрява резултата си спрямо 2018 – с общо 45 при 44 медала година по-рано. С най-високото отличие са оценени общо четири родни вина. В състезанието бяха изпратени 9150 проби от 46 различни държави като с медали се отличиха 43 държави. Испания е с най-много отличия – общо 626, Франция е втора с 614. Само един процент от наградените вина успяват да покрият критериите за голям златен медал на Concours Mondial de Bruxelles.

Над 50 % от всички медалисти в състезанието се продават на цена под 8,5 евро, което потвърждава отличното съотношение цена-качество. Concours Mondial de Bruxelles е единственият пътуващ конкурс в Европа и единственият международен конкурс, в който се прави допълнителна проверка на наградените вина, за да се гарантира последователност при качеството. Следващото му издание ще се проведе в Бърно, Чехия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации