Българският форум на бизнес лидерите търси примери за подражание

Обявява национален конкурс за компании с мисия
Спонсорирано съдържание | 10 яну 2020 16:15, Анисия Иванова
1
Българският форум на бизнес лидерите търси примери за подражание
Снимка: БФБЛ

Най-авторитетният конкурс за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие отново кани компаниите с мисия да покажат своите ефективни и вдъхновяващи инициативи в полза на хората, природата и обществото
София, 7 януари 2020 г. Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) напомня за възможността за кандидатстване в Наградите за отговорен бизнес 2019.

Най-авторитетният национален конкурс за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие отново кани компаниите с мисия да споделят своите ефективни и вдъхновяващи инициативи в полза на хората, природата и обществото, съобщиха от БФБЛ.

Годишните награди за отговорен бизнес са отворени за всички компании независимо от сектора, в който работят, като подаването на кандидатури е безплатно и изцяло онлайн на уебсайта на организацията тук. Компаниите могат да се самономинират или да бъдат номинирани от свои партньори, а срокът изтича на 15 януари 2020 г.

"За 17-а поредна година конкурсът, организиран от БФБЛ, има за цел да демонстрира водещата роля на частния сектор в предлагането на решения на актуалните социални предизвикателства в сферата на знанието, екологията, привличането и задържането на таланти, развитието на местните общности и много други.

Инвестициите на отговорните компании в обществени каузи отчетливо демонстрират волята им стъпка по стъпка да преобразяват нашата страна. Знаем, че има много добри примери за отговорно корпоративно поведение и се надяваме да покажем най-успешните от тях”, каза по този повод председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян. 

Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ отличават обществените  ангажименти на компаниите в шест категории – "Инвеститор в обществото", "Инвеститор в знанието“, "Инвеститор в околната среда“, "Инвеститор в човешкия капитал“, "Маркетинг, свързан с кауза“ и "Най-добра социална политика на малко и средно предприятие".

Всички номинирани проекти се състезават и за специалната награда Еngage за принос на служителите към определена кауза или инициатива на компанията.

Финалистите в екологичната категория получават и допълнителна възможност да представят проекта си, този път на международно ниво – БФБЛ ще ги номинира за участие в Европейските бизнес награди за околна среда, на които е координатор за България.

Кандидатурите ще бъдат оценени от независимо жури от признати експерти в различни области, а победителите ще бъдат обявени по време на официална гала церемония през февруари 2020 г. в София. Не само победителите, а всички участвали в конкурса проекти ще бъдат представени както по време на церемонията, така и в специалната онлайн КСО платформа на БФБЛ.

За повече информация: www.bblf.bg.
 


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации