Гинес рекордът на "Краси" с награда "Златно сърце"

Цялото количество майонеза беше дарено на нуждаещи се
Спонсорирано съдържание | Обновена: 22 яну 2020 13:34 | 22 яну 2020 11:38,

Наградата за благотворителност и корпоративна социална отговорност спечели успешният световен рекорд на Фабрика за майонеза "Краси”, който имаше и своето благотворително продължение.

Цялото количество майонеза, което участва в рекордното постижение бе дарено на Дом за стари хора-Русе, на сдружение "Надежда за достоен живот" от Пловдив, Дом за пълнолетни лица с физически увреждания "Милосърдие” и на столичния "Социален патронаж”.

Рекордът вече е вписан в "Книгата за рекордите на Гинес” и бе поставен в края на миналата 2019-та година, по случай 25-годишния юбилей на "Краси”. На уникално събитие и пред многобройна публика, бе напълнена кофичка с майонеза, 1000 пъти по-голяма от оригиналната.

Гигантската кофичка събра 221.4 килограма майонеза. Рекордът носи не само името на майонеза "Краси", но е и постижение за България, казаха от Гинес.

Над 10 години Фабрика за майонеза "Краси" подпомага превенцията на социалното изключване на деца и възрастни с различни увреждания като своя мисия, която убедено следва. Компанията подкрепя фестивала "Светът е за всички”, както и Българската федерация по борба, Сдружението на хора с увреждания "Надежда за достоен живот” и Домашния социален патронаж.

От името на компанията наградата за "Устойчиво развитие и иновация” прие Даниела Авджиева, която отбеляза:

"Мисия, която си струва усилията е да помагаме на тези, които имат нужда и ако всички отворим сърцата си за беззащитните ще направим света едно по-добро място за всички нас.”

 


Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации