Подкрепа от света на технологиите срещу телефонните измами

А1 стартира мобилното приложение А1 Guard, като част от кампанията си за дигитална солидарност
Спонсорирано съдържание | 21 апр 2020 16:12, Красимир Ангелов
Подкрепа от света на технологиите срещу телефонните измами

Мерките за безпрецедентна социална изолация накараха много хора да оценят (още по-високо) наличието и развитието на технологиите. С обявяването на извънредно положение има опасения от нова вълна телефонни измами. За да помогне на хората да се предпазят от престъпниците, технологичната компания А1 стартира мобилното приложение А1 Guard, като част от кампанията си за дигитална солидарност

А1 Guard е първото безплатно мобилно приложение в страната, което позволява на потребителите на мобилни услуги да предпазят своите близки от телефонни измами. Приложението е разработено в сътрудничество с Министерството на вътрешните работи (МВР) и Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП). То е достъпно за абонати на всички мобилни оператори у нас, както и за ползвателите на фиксирани телефонни услуги на А1.

С иновативното мобилно приложение могат да се ограничат обажданията от непознати телефонни номера. Интелигентната система дефинира два профила – Защитен номер, за който има опасения, че може да стане жертва на телефонна измама и Управляващ номер - който администрира обажданията на Защитения. Ролята на Защитения е подходяща за по-възрастните хора, които според статистиката са по-уязвими на измами. Ролята на Управляващ се препоръчва за хора, запознати с технологиите, които искат да предпазят своите по-възрастни близки.

Управляващият абонат може да направи списък с до 30 безопасни номера, които да се свързват свободно със Защитения абонат. Един Управляващ може да защити до пет телефонни номера на свои близки или роднини. При входящо обаждане от номер, който не е посочен в „безопасния списък“, приложението блокира повикването или го пренасочва към Управляващия. И в двата случая Управляващият абонат получава известие за полученото подозрително повикване.

Приложението А1 Guard е напълно безплатно и достъпно за абонати на мобилни услуги на всички оператори в България, както и за клиенти със стационарни телефони от А1. А1 Guard може да се инсталира на смартфон с операционна система Android или iOS.

А1 стартира цялостна програма за дигитална солидарност, с която да насърчи гражданите да останат по домовете си по време на извънредното положение. Част от инициативите имат за цел да направят престоя у дома по-приятен, забавен и ползотворен.

В рамките на кампанията А1 предостави на своите клиенти над 200 безплатни ТВ канала, пакет с 10 000 MB безплатен мобилен интернет, безплатни мегабайти и минути за абонатите в роуминг, безплатен трафик към платформата Уча.се и решението за видеоконференции Eyeson.

Компанията активно призовава хората да използват дигиталните канали за самообслужване, като подари още 10 000 MВ мобилен интернет на максимална скорост при плащане на сметка през Моят А1 или през сайта А1.bg.

Телекомът провежда и дарителски инициативи, в които за плащане на сметка през мобилното приложение Моят А1 или А1.bg, дарява по 1 лев на Министерството на здравеопазването и по 1% от стойността на всяка трансакция, направена през А1 Wallet. Още в началото на извънредното положение А1 дари на УМБАЛ Александровска средствата, необходими за пет респиратора, в помощ на българските медици, борещи се за лечението на заболелите.


Още по темата: телефонни измамиA1
Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации