ДФ "Селект Дивидент" - договорен фонд с глобален фокус

Акциите с дивиденти носят редовен годишен доход
Спонсорирано съдържание | Обновена: 7 сеп 2020 13:02 | 7 сеп 2020 08:15, Анисия Иванова
ДФ "Селект  Дивидент" - договорен фонд с глобален фокус
Снимка: "Селект Дивидент"

Възможностите за инвестиране са многобройни – акции, облигации, стоки и суровини, недвижимо имущество, криптовалути, P2P lending и още много други. Ние ще ви запознаем с възможностите, които ви дава договорен фонд "Селект Дивидент", инвестиращ в акции с дивидентна политика.

Договорният фонд е един от най-популярните начини на управление на спестяванията, при който набраните пари се инвестират в различни компании, съобразно инвестиционната стратегия на фонда. ДФ „Селект  Дивидент“ е високорисков договорен фонд с глобален фокус, инвестиращ предимно в акции на големи международни компании с установена дивидентна политика. 

Акциите с дивиденти носят годишен доход и потенциал за печалби от растящ бизнес. Компаниите с дивидентни плащания са сред най-добрите, започват да разпределят дивиденти след периода на растеж и инвестицията е с дългосрочен хоризонт. Те редовно изплащат дивидент в порядъка между 3% и 5% и така поддържат стабилна доходност за инвеститорите. Практиката в САЩ и Европа показва, че някои компании увеличават дивидентите си, когато падат акциите им на борсата, за да подкрепят цените им.

По време на криза обаче не бива да изключваме компаниите, които може да намалят дивидентите си, за да си осигурят буфер. Лихвите по депозитите се очаква да останат много ниски през следващите няколко години, инфлацията да намалява покупателната способност на парите, а акциите с дивиденти са дългосрочно вложение, което носи редовен годишен доход.

За това разгледайте договорен фонд „Селект  Дивидент“, инвестиращ в акции с дивидентна политика, на интернет страницата www.selectam.bg. Договорните фондове „Селект Дивидент“, „Селект Регионал“ и „Селект Облигации“ се предлагат в офисите на Централна Кооперативна Банка АД, посочени в проспектите на съответните фондове.

Инвеститорите следва да имат предвид, че стойността на дяловете и доходът от тях може да се понижат, печалби не се гарантират, съществува риск за инвеститорите да не си възстановят пълния размер на вложените средства. Инвестициите в дялове не са гарантирани от гаранционен фонд или по друг начин. Бъдещите резултати от дейността на фондовете не са задължително свързани с резултатите от предходни периоди.
 


Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации