Специален "месец на жилищното кредитиране" в Пощенска банка през октомври

Финансовата институция предлага атрактивни условия по своите жилищни кредити
Спонсорирано съдържание | Обновена: 1 окт 2020 13:47 | 1 окт 2020 13:20, Анисия Иванова
1
Специален "месец на жилищното кредитиране" в Пощенска банка през октомври
Снимка: Пощенска банка

Пощенска банка въведе още по-атрактивни условия по своите жилищни кредити и стартира специална инициатива "месец на жилищното кредитиране”, която ще се проведе в рамките на месец октомври. Клиентите ще могат да се възползват от отлични условия за финансиране, като спестят до 700 лева от първоначалните си разходи, свързани с кредита, съобщиха от банката.

Инициативата се провежда за четвърта поредна година, като стартът ѝ е съобразен с нагласите на потребителите и с традиционно завишеното търсене на жилищни кредити именно в последното тримесечие на годината.

„Покупката на жилище е важен етап от живота, който изисква добро планиране и избор на най-подходящото решение за кредитиране. Стремежът ни винаги е бил да сме максимално полезни на нашите клиенти при покупката на техния нов дом.Знаем, че те търсят индивидуален подход, повече сигурност и добра консултация при вземане на решение за дългосрочна инвестиция, каквато е жилищният кредит. Затова внимателно следим техните очаквания и се стремим да им предоставим най-подходящотоза тях финансово решение, съобразено с конкретните им нужди и предпочитания, което да им позволи да реализират мечтата си за нов домоще сега, без да отлагат плановете си във времето“, коментират от Пощенска банка.

Финансовата институция предлага на клиентите си възможност и за допълнителни отстъпки – без такса за оценка на кредитоспособността, без първоначални такси при рефинансиране на външни задължения, възможност за избор между уникалния за пазара „Супер жилищен кредит“ с фиксиран лихвен процент до 30 г. или жилищен кредит с плаващ лихвен процент за целия срок на кредита, погасяване на равни или намаляващи месечни вноски и др. Кредитът е в размер до 500 000 лева и може да се използва за покупка на жилище или за рефинансиране на съществуващ жилищен кредит, като размерът на финансиране е до 85% от пазарната оценка на обезпечението.

За първите 8 месеца на 2020 г. експертите на Пощенска банка отчитат ръст от 11% в средния размер на кредита, който достига до 72 300 евро. Освен по-големия среден размер на кредита, през 2020 г. се увеличават и запитванията за жилищен кредит с 13% спрямо тези от 2019 г. Най-активно продължава да е търсенето на жилища в София, Варна и Пловдив, които формират около 80% от новите заявления за ипотечен кредит в банката.

Анализът показва още, че най-често от възможността за жилищен кредит се възползват хора с висше образование, на възраст между 30 и 40 години и с доходи над средните за страната, които предимно търсят да закупят тристайни апартаменти, монолитно строителство. През първата половина на 2020 г. се регистрира и ръст с близо 15% в средния нетен месечен доход на кредитоискателите спрямо същия период на миналата година.

Данните на финансовата институция показват и още една тенденция – все повече клиенти търсят финансиране онлайн. Иновативните дигитални услуги на Пощенска банка – апликацията EVA Postbank и чатботът EVA във Facebook, добиват все по-голяма популярност сред клиентите, като за първите два месеца от стартирането на услугата за безплатни онлайн консултации за жилищен кредит през мобилното приложение ЕVA Postbank, то е използвано над 3200 пъти и през него са реализирани около 2000 жилищни консултации.

EVA e „провела“ над 4200 разговора и е осигурила над 300 консултации с клиенти с функцията „Livechat“.Освен това клиентите на Пощенска банка могат да се възползват и от възможността да заявят онлайн лесно и удобно жилищен кредит през сайта на банката.

Жилищните кредити се предлагат в офисите на банката, както и в специализираната мрежа от близо 30 центъра за жилищно кредитиране в цялата страна. В тях клиентите могат да получат професионална консултация за ипотечните продукти и процеса на кандидатстване, персонално изготвена оферта и гъвкави решения за ипотечно кредитиране, съобразени с техните нужди. Допълнителна информация за жилищните продукти на Пощенска банка можете да научите на www.postbank.bg, чрез консултация с мобилен банков експерт, в мобилното приложение ЕVA Postbank или по телефон на кратък номер *7224.
 


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
никога преди 3 години
Никога повече Пощенска банка. Никога. Бягайте далеч от тези.

Спонсорирани публикации