The Singleton of Dufftown – вкус, създаден за наслада

Спонсорирано съдържание | Обновена: 3 ное 2020 14:50 | 30 окт 2020 16:28, Екип на Dnes.bg
The Singleton of Dufftown – вкус, създаден за наслада

Шотландският сингъл малц от Дъфтаун The Singleton е създаден за разбиване на всички традиции. И предизвиква любителите на това класическо питие да оставят зад себе си всичко, което знаят за консумацията на уиски.

Шотландски скоч и ядки? Уиски само чисто и никога в коктейли? Не си подхожда със сладко? Само за тежки разговори? The Singleton не мисли така.

Защото уискито е това, което сме ние, а ние сме експериментатори, обичаме смелите вкусове и нямаме проблеми да бъдем себе си.

Уиски с история

Построена през 1895 г., дестилерия Дъфтаун се намира в близост до едноименния шотландски град. Мастър дестилърът Крейг Уилсон, който от 10 години се грижи да създаде шотландско уиски с незаменим почерк – леко и лесно за пиене от първа глътка.

Тайни от кухнята

"Дестилериите на The Singleton са класически примери за артистичността на дестилериите, произвеждайки прекрасни алкохоли, които наистина капсулират красотата и спокойствието на един от любимите ми райони на Шотландия", споделя Уилсон.

Всичко започва с идеята за приготвяне. Затова и мастър дистилърът залага на по-дългата ферментация и бавна дестилация – те осигуряват невероятната мекота и дълбочина на вкуса, правещи това уиски изключително за консумация както чисто, така и под формата на коктейл. Малцът пък зрее в американски дъб и бъчви от олоросо шери.

Вкусът

Вкусът на скочовете от семейството на The Singleton е различен и в същото време подчертано сходен в своя финес и щедрост. Орехови и зърнени нотки, овощен полъх, тъмен карамел – всеки може да открие своята вкусова страст в някоя от сингъл малц бутилките. Всеки един член от семейството е перфектно балансиран, богат и мек.

С богатото си наследство, но и прогресивната си нагласа, The Singleton продължава да бъде едномалцово уиски, създадено за бъдещето. Бъдеще, в което е време митовете за консумацията на уиски да бъдат разбити. Един такъв мит е че ядките са най-добрият комплимент към уискито. Митовете са, за да се разбиват, особено когато срещнеш истински шотландски вкус, изграден от щедър фин сингъл малц. Просто му се наслади… с каквото пожелаеш! Сори, традиции.


Още по темата: The Singleton
Още от Спонсорирани публикации
Важни новини за участниците в неделния тираж на тотото