Няколко изненадващи начина, с които да намалим появата на бръчки

Спонсорирано съдържание | Обновена: 17 ное 2020 15:19 | 17 ное 2020 15:16, Александър Попов
Няколко изненадващи начина, с които да намалим появата на бръчки

Всички искаме да изглеждаме добре и често полагаме малки или по-големи усилия това да бъде факт. Но знаете ли, че има малки трикове, с които можем да поддържаме кожата си красива за по-дълго време?

Спете по гръб

Когато спите в определени позиции, нощ след нощ, е възможно притискането на лицето към възглавницата да доведете до образуване на фини линии. Те често се появяват върху скулите и брадичката, а ако спите с лице надолу предизвиквате появата на бръчки по челото.

Използвайте козметика с витамин C

Учени доказват, че околоочен крем, съдържащ витамин C, може да увеличи количеството колаген, което кожата произвежда в тази деликатна област. Но дори да изберете серум за лице с тази съставка, гарантирано ще предпазите епидермиса от UVA и UVB лъчите, ще предотвратите появата на зачервявания, пигментни петна и неравен тен.

Хапвайте повече сьомга

Сьомгата, както и останалите студеноводни риби, е невероятен източник на протеин - един от градивните елементи за красива кожа. Тя също има богато съдържание на омега-3 мастни киселини. Експерти посочват, че именно те подхранват епидермиса, правейки го сияен и млад.

Няколко изненадващи начина, с които да намалим появата на бръчки

Заменете кафето с какао

Или просто допълнете ежедневието си с тази вкусна подмладяваща напитка. Изследване доказва, че какаото, с високо съдържание на два оксиданта (катехин и епикатехин), защитава кожата от слънчево увреждане, подобрява притока на кръв към клетките, поддържа влагата и прави епидермиса видимо по-гладък.

Изполвайте AHA киселини

Тези естествени киселини буквално отстраняват повърхностния слой на епидермиса, т.е. мъртвите клетки върху лицето. Това намалява видимостта на порите, фините линии и повърхностните бръчки, особено в зоната около очите. По-силните форми на AHA киселините могат да ускорят производството на колаген, който е отговорен за еластичността и плътността на епидермиса. Бъдете внимателни, тези киселини правят лицето по-чувствително към слънчевата светлина, затова ги използвайте само вечер, а през деня нанасяйте висока слънцезащита.


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации