Спортът и туризмът не зависят от заповеди, не могат да спрат

Връзвайте обувките, животът се случва на открито
Спонсорирано съдържание | Обновена: 23 дек 2020 16:49 | 23 дек 2020 16:49, Александър Попов
0
Спортът и туризмът не зависят от заповеди, не могат да спрат
Terrex AX3R GTX

В края сме на една странна и тежка година, а коледните и новогодишните празници са повод да зарадваме с подаръци близките си, да им кажем, че ги обичаме.

В годината, в която си пожелаваме най-вече здраве, е време да си направим най-важния подарък самите ние. Да се мотивираме да бъдем здрави, да придадем истински смисъл на здравето - от кръв и плът. Да спортуваме, макар залите да са затворени, да покараме велосипед в града или планината, да направим планирания и мечтан преход в местности, които сме споделяли в социалните мрежи или просто да излезем на разходка.

През последните девет месеца учени и лекари многократно предупреждаваха, че пандемията и всички мерки покрай нея влияят зле на психиката на всеки пети от нас. И дори да не го забелязваме, стресът съществува. А спортът е антистрес. Да не чакаме отварянето на залите - спортът не може да спре и не зависи от заповедта на нито един министър.

Зарежете уютния диван, загасете телевизора и вържете обувките.

Излезте на чист въздух, спортувайте или просто се разходете, удовлетворението и приятната умора след това ще са най-малкият подарък. Добрата форма е предпоставка за по-динамичен живот, макар и по време на пандемия. Социалната изолация няма да ви се стори толкова тежка, а спортът и физическата активност са най-добрият лек срещу психическите проблеми.

Туризмът и спортът са идеалната възможност да изхабим и излишните калории, които със сигурност ще понатрупаме покрай празничните трапези.

Планината си има своите закони, затова е важно винаги да сме подготвени и с подходяща екипировка. А тя винаги започва с най-важното - обувките. Ако краката ни не са сухи, всяко преживяване може да се превърне в неприятно в неговия край или да го прекъсне още в началото.

Когато сме сред природата, препятствията и промяната на терена са нещо обичайно. И тук идва ролята на подметките, които трябва да имат добро сцепление. Нещо, което често се подценява. Перфектният избор идва от adidas с моделите Terrex AX3R GTX и Terrex Swift R2 GTX. Те са леки и водоустойчиви, а GORE-TEX® мембраната гарантира, че ще се приберете със сухи крака. Голямото им предимство ще усетите обаче при самия преход - подметката с Continental™ Rubber осигурява добро сцепление както върху сухи, така и върху мокри настилки. Което е гаранция за стабилност в пресечените местности и ще ви създаде усещане за сигурност.

Спортът и туризмът не зависят от заповеди, не могат да спрат
TERREX SWIFT R2 GTX

Те са подходящи не само за планината, а и в градски условия. Да, не всички обичат планината, но пък всеки може да се наслади на удобството им.

За тези, които обичат предизвикателствата

Ако пък планината е вашият втори дом и обичате предизвикателствата на трудните терени се доверете на модела Terrex AX3 MID GTX. Те ще задоволят и най-претенциозния вкус със своята лекота, висок профил и сигурност при всяка крачка.

Когато ги купувате изберете такъв номер, който ще ви позволи да носите дебели термо чорапи. Опитните планинари ще ви обърнат внимание и на чорапите - те трябва да пропускат влагата, а не да я попиват. Ако си сложите дебели памучни чорапи, краката ще се изпотят и няма да ви помогне една от важните екстри на тези обувки - дишащата мембрана. Най-добре е да са вълнени и да не са стегнати, тъй като ще се намали циркулацията на въздух. А особено при зимни условия това е една от предпоставиките за измръзване на краката.

Спортът и туризмът не зависят от заповеди, не могат да спрат
TERREX AX3 MID GTX

Облеклото пък трябва да е съобразено с климата в планината. Хубаво е да се спазва пластовият принцип и връхните дрехи да свободни. Важно е да не прекаляваме с дрехите, защото презагряването е също голям проблем, колкото и студа.

 

Стандартното облекло включва термо бельо, вълнен или поларен пуловер и яке с подходящ пълнеж. При необходимост може да се сложи и тънка водонепроницаема и ветроупорна дреха. Панталоните е добре да са ветроупорни, леки и бързосъхнещи.

Раницата също е важна, особено при по-дългите преходи. Не забравяйте храна, вода, слънцезащитен крем. Част от екировката са още нож, компас или джи пи ес. Тук важното условие е тя да не бъде по-тежка от 25% от вашето тегло. Всъщност пробвайте я да ви е удобна още преди прехода. Правилото при нейното подреждане е най-тежката част да бъде отгоре, в близост до раменете.

Вържете обувките и тичайте, карайте велосипед, превземете близката планинна. В крайна сметка животът не се случва на закрито, когато става въпрос за здраве и удовлетворение.


0
Още по темата: спорттуризъмAdidas
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации