Galaxy S21 Ultra - технологичните иновации на едно място

Препоръчан материал | Обновена: 31 яну 2021 10:57 | 31 яну 2021 10:57, Александър Попов
Galaxy S21 Ultra - технологичните иновации на едно място
Източник: Samsung

През последната една година животът ни се промени коренно. Пренаредихме приоритетите си и във време, в което социалната дистанция е наложителна, ръка ни подадоха технологиите.

На тях разчитаме за комуникация, за забавление, все повече за бизнес и работа. Обменяме опит в онлайн конференции, създават се достатъчно алтернативи за работа от вкъщи.

Истината е, че технологиите са ни необходимия приятел, но е важно да знаем как да ги ползваме максимално добре във време на подобна криза. Сблъскваме се с нови предизвикателства и именно те ни помогнаха да се приспособим и да преминем през тежката 2020 година и да гледаме с оптимизъм към настоящата.

През тази една година хората прекарват все повече време вкъщи и дефиницията за дом се промени. И от място за спане и почивка се превърна в офис, фитнес, пространство за виртуални срещи. В свободното си време се включваме във виртуални купони, играем игри и все по-често създаваме видео. И разчитаме повече от всякога на смартфоните си.

Samsung е лидер в разработването на революционни иновации в сферата на 5G, изкуствения интелект (AI) и интернет на нещата (IoT). Визията за интелигентна свързаност – т. нар. екосистема на Samsung, в чийто център са мобилните устройства, се превърна в реалност.

И през 2021 г. взаимосвързаният свят, в който живеем и който изисква взаимосвързани устройства ще бъде във фокуса на компанията.

Серията Galaxy S21 (Galaxy S21, Galaxy S21+ и Galaxy S21 Ultra) не само придава стил и дава най-доброто от технологиите, но и персонализира изживяванията.

Galaxy S21 Ultra е пример за лидерската позиция на Samsung при технологичните иновации.

Galaxy S21 Ultra - технологичните иновации на едно място
Източник: Samsung

6,8-инчов динамичен AMOLED 2X дисплей, като за първи път потребителите вече не трябва да избират между честота на опресняване от 120Hz и Quad HD+ дисплей - Galaxy S21 Ultra разполага и с двете. Всеки, който го държи в ръката си, няма как да не отбележи яркото и кристално чисто изображение, дори когато се ползва навън. В същото време смартфонът разполага с Eye Comfort Shield, за да помогне за намаляване на умората на очите.

Galaxy S21 Ultra предлага най-усъвършенстваната система от професионални камери, които Samsung някога е постигала. Разполага с четворна задна камера (ултраширокa, широкa и двоен телеобектив) с обновен 108MP сензор. За първи път смартфон Galaxy може да снима в 4K при скорост 60 кадъра в секунда с всички обективи, включително предната камера и задните четири камери. Това позволява лесно да се преминава към различна перспектива без да се налага компромис с качеството.

Фотографията със смартфони при слаба осветеност винаги е била предизвикателство за потребителите. И тук развитието в технологиите на Samsung може да се определи като огромен скок с подобрения сензор Bright Night и Night Mode - благодарение на намаляването на шума в картината и 12-мегапикселовата технология Nona-binning кадрите са впечатляващи, независимо дали сте в слабо осветено помещение или искате да заснемете нощен пейзаж.

На ново ниво е и 8K Snap функцията,с която могат да се изберат най-добрите кадри от 8K видеото. Така можеш да заснемеш цялото действие и да получиш забележителни статични кадри (снимки) всеки път, когато поискаш.

Новият режим Director’s View позволява да се превключва между камерите и да се избере най-добрият ъгъл, за да можеж да разкажеш историята от най-добрата гледна точка. Заснемането на видеата може да става едновременно с предната и задната камера, а в рамките на Vlogger View можеш да реагираш в реално време, наблюдаваш кадрите в preview, променяш ъгъла, приближаваш или разширяваш полето на заснемане - и всичко това без да губиш нито един важен момент.  

Със силата на Изкуствения интелект, популярната функция Single Take позволява заснемане на различни статични и видео формати с едно докосване. Режимът е оптимизиран с нови настройки за още по-професионален резултат като например Highlight Video и Dynamic Slow-Mo, чрез които можеш да се съсредоточиш върху най-завладяващите моменти.

И когато става дума за взаимосвързаност на устройствата - ето още един пример с най-новото поколение слушалки Galaxy Buds Pro. Те предлагат безупречно качество на телефонните разговори, интелигентно шумопотискане и не на последно място - впечатляващ и удобен дизайн, пригоден да предпазва слушалките от звуците на вятъра при разговор.

Те могат да бъдат перфектният помощник и при заснемането на видео. Можете да настроите Galaxy S21 Ultra в режим Pro Video на статив и да използвате Buds Pro като гласов микрофон, да запишете реч, да заснемете движение със звук или и друг фонов звук - отново без компромис в качеството.

За първи път Samsung добавя към Galaxy S серията любимия на потребителите S Pen. Стилусът - допълнение към Galaxy S21 Ultra, идеален за още по-добро управление на устройството - от рисуване през водене на бележки, до редактиране на снимки и подписване на документи. Потребителите могат да използват S Pen от Galaxy Note или Galaxy Tab, или да закупят S Pen отделно или със съвместим калъф.

Galaxy S21 Ultra - технологичните иновации на едно място
Източник: Samsung

Защита на личните данни

Смартфоните се превърнаха в неделима част от нашия живот и е нормално изискванията ни за защита на информацията да нарастват. И тук Samsung въвежда иновации.

Интегриран е нов инструмент за защита и управление нивата на сигурност на личните данни. Можете лесно да премахнете метаданните за местоположение от снимки и видеоклипове, преди да ги споделите. С изцяло новата функция за споделяне Private Share пък може да се контролира кой да получава достъп до съдържанието, което изпращате и колко време да е достъпно.

Galaxy S21 Ultra
е защитен от Samsung Knox Vault, платформата за защита на ниво процесор. Добавяйки защита на паметта, заедно със защитата на процесора, Samsung Knox Vault предлага сигурност от ново поколение.

Серията Galaxy S21 е достъпна на българския пазар от 29 януари в официалните партньори на Samsung.

Имиджова публикация

Още по темата: Galaxy Buds ProGalaxy S21 UltraS Pen
Още от

Спонсорирани публикации