Ще абдикира ли кралицата след смъртта на принц Филип?

Според кралските експерти - не, тя е дала клетва пред Бог
13 апр 2021 07:00, Нели Христова
47
Ще абдикира ли кралицата след смъртта на принц Филип?
Снимка: БГНЕС

Останала без своята подкрепа, на която се е доверила в продължение на 73 години, кралица Елизабет II ще изпита трудност да продължи със своите задължения, но кралските наблюдатели отхвърлиха всякакви спекулации, че тя може да помисли за абдикация.

Бившият премиер сър Джон Мейджър призна, че нейната позиция на монарх е "много самотна позиция". Той каза пред шоуто на Андрю Мар по BBC One: "Има ограничен брой хора, пред които тя наистина може да отвори сърцето си, на които тя наистина може да говори с пълна откровеност, на които може да каже неща, които биха били докладвани от други хора."

Тя можеше да се "разтовари" върху Филип. Когато се сблъсква с "море от проблеми" или когато се чувства претоварена и има нужда да сподели вземането на решения, човек се нуждае от някой, който да разбере, "някой, който може метафорично - или в случая с принц Филип, мисля, вероятно буквално - да ви прегърне и да каже:"Не е толкова лошо, колкото си мислите", обяснява сър Мейджър.

Спекулациите за смъртта на Филип, предизвикваща абдикация, едва ли ще се превърнат в истина, твърдят кралските експерти. "Една от основните причини, поради които кралицата абсолютно няма да абдикира, е за разлика от другите европейски монарси, тя е помазана кралица“, каза кралският историк Уго Викерс пред The Guardian, позовавайки се на пакта, който тя сключва с Бог по време на коронясването си. "И ако сте помазана кралица, не абдикирате."

Ако тя не може да изпълнява конституционните си задължения, може да бъде назначен регент, както се случи с Джордж III. Кралицата ще празнува платинения си юбилей догодина. "Би било напълно нелогично да абдикира точно преди тази необикновена годишнина", добавя той. "Това е прекрасна възможност да празнуваме. И бих се надявал, че тя ще се справи с това. Имаме нужда от кралицата с нейния богат опит. И тя все още е напълно здрава. Все още е много заета и е в центъра на всичко, офисът й все още процъфтява. В момента тя не може да излиза много, но понякога го прави. Тя изглежда прекрасно, така че няма да абдикира."

Принцът на Уелс и херцогът на Кеймбридж са помогнали с голяма част от тежките кралски ангажименти през последните години. Тъй като Филип се оттегли от обществения живот през 2017 г., кралицата се обърна към помощта на сина и внука си. "Прекрасно е да си помислим, че има много подкрепящо кралско семейство", казва Викерс. "И сега ще й помогнат."

Джо Литъл, главен редактор на списание Majesty Magazine, казва: "Оставам на мнение, че въпреки че загубата на принц Филип е опустошителна за нея лично, не мисля, че това ще се отрази на ролята й на монарх. Подозирам, че тя ще продължи така, както през последните няколко години.

"Ясно е, че в момента е странно време заради COVID и сме я виждали много по-малко, отколкото в нормални времена. Но чувствам, че въпреки факта, че тя вече е вдовица и скоро ще стане на 95 години, все още ще работи, както обикновено. През последните няколко години вече бяха предадени някои отговорности, не на последно място на принца на Уелс, и очевидно това ще продължи. Но като монарх, тя ще продължи, докато физически и психически е в състояние да го направи. Мисля, че това е в нейното ДНК. Освен това се връщаме не само към нейната реч през 1947 г. в Южна Африка, но по-точно към клетвата, която е дала по време на коронацията. Тя е отдадена християнка. Това е договорът, който тя сключи с Бог, и мисля, че нещо, което тя чувства, не може да бъде нарушено. Просто това е тя."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
3
 
! Отговори
В негова памет преди 3 години
абдикирах 2х50 шотлански С2Н5ОН.Душата му е при Йехова.
13
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цяла седмица се занимаваме с кралското семейство на ВЕЛИКОБРИТАНИЯ. По БНТ щели да излъчат погребението на Филип. Извинете, ние да не сме станали колония , а не сме разбрали? Безобразието на бг медиите минава всякакви граници.
12
2
 
2
 
! Отговори
Меди доганов преди 3 години
Браво ира, ако някой има нужда от актьор който да изиграе цар Киро, то цар Киро е беше най - подходящ,а АЗ!!! ..... аз съм неповторим дори и от самия себе си, поради някой заболявания.!.
11
5
 
2
 
! Отговори
noFreeman преди 3 години
направо да пикира при него, рептили гнус.н,и...
10
3
 
7
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Peптилите абдикират само в гробищата
9
5
 
7
 
! Отговори
ира преди 3 години
Изключителна жена. Както е казал Чърчил, ако всички режисьори по света търсеха артист да изиграе кралицата, по- добра от Елизабет нямаше да намерят.
8
6
 
11
 
! Отговори
Мен питаш ли ме преди 3 години
Цяла нощ не съм спал и мисля - ами ако абдикира?! Ужас!!! Зор му било
7
1
 
13
 
! Отговори
Голям преди 3 години
Зор ми е.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И що пък трябва да абдикира? Какво общо има мъжът й с факта, че тя е кралица?
5
2
 
14
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Горката жена, след близо седемдесет години работа, на 94 холна възраст продължава да работи, ден след ден.
4
7
 
6
 
! Отговори
Lucifer преди 3 години
Скоро ще я приветствам в обятията ми апък ако иска да абдикира бухахахаха
3
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахах била дала клетв пред Бог, тея сатанисти чак и Бог зачитали.
2
8
 
14
 
! Отговори
Подлеций преди 3 години
Ей, това е една много стабилна жена. На фона на изперкали западни политици, особено отатък Атлантика, това е напълно нормален човек,вдъхващ увереност и стабилност. Да е жива и здрава още много години!
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ко? Не!

Спонсорирани публикации