Международна конференция за предизвикателствата и трансформацията на индустрията ще се проведе на 14 септември

Събитието е част от съпътстващата програма на изложение MachTech&InnoTech
Спонсорирано съдържание | Обновена: 10 сеп 2021 18:42 | 10 сеп 2021 16:37, Красимир Ангелов
Международна конференция за предизвикателствата и трансформацията на индустрията ще се проведе на 14 септември

На 14 септември индустриалният сектор ще бъде свидетел на Междунарародна конференция, посветена на трансформацията на съвременната индустрия. В хибриден формат събитието ще се проведе в Интер Експо Център като част от съпътстващата програма на изложение MachTech&InnoTech.

Изложение MachTech&InnoTech ще се проведе от 14 до 17 септември. Над 130 български и чуждестранни изложители ще представят 300 световни бранда от металообработката, роботиката, закаляване и термообработка, инструментите, лазерните и технологиите за заваряване, машинното проектиране, хидравличните и пневматичните устройства, индустриална автоматизация, софтуер, 3D принтиране, електроника.

MachTech&InnoTech 2021 ще осигури над 12 000 кв.м. Съгласно последната заповед на Министерството на здравеопазването, движението ще бъде еднопосочно движение. Всички присъстващи – както изложители, така и посетители, трябва да носят предпазни маски. Чрез осигуряване на контрол на влизащите лица, се допуска не повече от един човек на 8 кв.м. и минимална дистанция между посетителите от 1.5 м. Няма да се изискват ваксинационни сертификати и PCR – тестове.

Науката и бизнеса

В директно включване онлайн, Джон Харкин, Senior Policy Advisor, в презентация на Ceemet ще изложи гледната точка на Европейската работодателска организация, представлялаща интерестите на металообработващата, инженерно-технологичната и технологично-базирана индустрия.

Връзката между науката и бизнеса при дигиталната трансформация е фокусът в участието на проф.д-р инж. Илия Железаров, ректор на ТУ-Габрово. Инж. Петър Кацаров, Мениджър Motion Control в Сименс Дигитални Индустрии, представя „Дигитализация в действие“ чрез системата SINUMERIK ONE.

Международна конференция за предизвикателствата и трансформацията на индустрията ще се проведе на 14 септември

Кои са дигиталните решения за ускоряване и улесняване на ежедневни индустриални процеси, ще разберем в презентацията на тримата професионалисти Майкъл Дик – от Siemens digital industries software, Георги Бахчеванов и Георги Стоянов от Солтех. Веднага след това ще разберем кои са новите тенденции в металообработването, благодарение на инж. Нишан Бъздигян – управител на „РАИС“.

Съвременните системи и индустриалните роботи

Вторият панел ще даде възможност присъстващите да се запознаят с практическото прилагане на съвременни системи за управление на производствените процеси във "ВСК Кентавър-ИЗ Динамика". Това ще се случи благодарение на експертизата на Мариана Печеян–управляваща "ВСК Кентавър" и "ВСК Кентавър-ИЗ Динамика".

След това, в онлайн-включване Адриан Базаван от DG Trade ще представи новия портал Access2Markets, едно гише, разработен от DG TRade към Европейската комисия. Събитието ще приключи с изключително важната за цялата индустрия тема, а именно – предизвикателствата пред внедряването на индустриални роботи в производството. Това ще се случи благодарение на Светослав Василев, SIVIKO.

До началото на Международната конференция „Предизвикателства пред трансформацията на индустрията“. Всеки желаещ да присъства, е нужно да се регистрира за свободно посещение на изложение MachTech&InnoTech на сайта www.machtech.bg. С пълната програма на Международната конференция „Предизвикателства пред трансформацията на индустрията“ можете да се запознаете ТУК.


Спонсорирани публикации