Скъпият ток качи и цените на храната в ресторантите, сметката с 10% отгоре

Дистрибуторите на хранителни продукти вдигнаха цените си средно с 10 до 30 на сто
Обновена: 25 сеп 2021 07:49 | 25 сеп 2021 07:45, Камелия Цветанова
92
Скъпият ток качи и цените на храната в ресторантите, сметката с 10% отгоре
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

10% е ръстът в цените по ресторантите в Кюстендил, установи проверка на „Телеграф“. Като причина от местния бизнес посочват увеличението в цените на тока, както и при всички основни продукти.

Още по темата

„130% е увеличението на тока спрямо предишни сметки за същия период от време. Потреблението на електроенергията е същото, което няма как да не се отрази съответно и в цените на предлаганите от нас ястия и питиета. Това увеличение се наблюдава през последните 4 месеца, което наложи да увеличим цените с около 10%. Само до преди месец цената на олиото на едро беше 2 лв. за литър, сега е 3 лв., а при нас потреблението е огромно“, обясни Елица Димитрова, която е собственик на култова кръчма в областния град. По нейни думи най-силно засегнати от пандемията са именно ресторантьорите, тъй като работата в бранша е намаляла с 50%.

По-високи цени в менютата си вече пресмятат и ресторантьори от Стара Загора.  

За последните 2-3 месеца дистрибуторите на хранителни продукти и напитки вече тихомълком вдигнаха цените си средно с 10 до 30 на сто и това няма как да не се отрази и в заведенията. Засега все още не сме обсъждали конкретно увеличение, но не изключвам то да  е в рамките поне на 10 на сто, съобщи председателят Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите от Стара Загора Вени Петрова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: ресторантток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не им ли свалифа данъците, или греша
35
10
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До 34 === Хич не си прави труда да отговаряш на този мозъчен изтърсак :))) Не харесва САЩ, Запада и Европа, но пък не харесва и комунистите. Не харесва ГЕРБ, но пък и не харесва партиите на промяната, за БСП и ДПС не съм му чел мнението. Видно е, че е нихилист, мизантроп и девственик, очевидно грозен физически, без женско внимание и затова е станал човекомразец и социопат. Хич да не ти дреме какво пише, свиркай си :))) Само 1 смислен въпрос зададе за дипломата на Кирчо канадския, че е менте
34
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите от служебното правителство крадат като замаяни така да се вдигат цените. Същото беше и преди 20 години като фалираха държавата.
33
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не беше 10 години дефлация,сега заплатите щяха са да нива ,които да покрият инфлацията без проблем,а не да сме на 250 евро пенсии.
32
2
 
27
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 2 години
Този Сезон много туристи си носихоа храна.Защо да пълнят гyшите на алчни печалбари?!
31
6
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Чувам гласове....
30
4
 
7
 
! Отговори
До христо христов преди 2 години
Борисов имаше предвид такива като теб
29
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е сега като дойде герберасткия подарък Евро, това ще ни се види като нищо!
28
5
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Имам приятел дърворезбар. Бачкаше за един изр0д дето има 2 битови кръчми и му възлагаше да му прави разни дърворезби за ресторантите. По едно време се споразумяха, да му плаща по 80 лева на ден, а не на поръчка. Моят авер каза, че така му идвало по на файда, защото реално не бачкал повече от 2 часа на ден. Ама сега онзи му казал, че ще му намали наполовина надника, защото нямал клиенти :)))) Ами познайте какво стана? Би си шута сам с 200 моят приятел
27
5
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
До мистикПич, разбирам сега, защо си про'ст. Наследствено е.
26
3
 
16
 
! Отговори
БОЙКОТ преди 2 години
ПЪЛЕН БОЙКОТ. ТО ВЕЧЕ И НЕМА ХОРА ПО ЗАВЕДЕНИЯТА.С МАЛКО ДДС КОГАТО БЯХА ПАК ВДИГАХА ЦЕНИТЕ. ИМАЛИ НАЕМИ.А НИЕ КОГАТО СИ КУПИН ИМОТ ДАНЕ БИ ДА НЕ ПЛАЩАМЕ ДАНЪК.И РАБОТЯТ ОТ 6 Ч. СУТРИН ДО 23ЧДО ПОЛУНОЩ. 16 ЧАСА РАБОТЯТ ИПАК НЕДОВОЛНИ. ХОРАТА ГИ РАЗБРАХА И НЕ ХОДЯТ. И ПО ЗЛЕЩЕ СТАВА.
25
12
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
До Бай Баяни"Радев е неспособен да управлява като всеки един комунист." - Ц. Европейската комисия в Брюксел е неспособната за каквото и да било. Но нали Борисов лично ви го каза, че сте про'сти....
24
8
 
14
 
! Отговори
Pi ar Sevi Boiko преди 2 години
Лоения гербераст спря АЕЦ Белене
23
10
 
23
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Когато бях малко дете баща ми ми разправяше следната история: "В САЩ вика, хората стават милионери, защото се стремят да продават голямо количество стока, като подбиват цената на конкурентите, дъмпинг се казва"...Та само бай *** в 21 век не разбра това и продължава като няма клиенти да качва цените и да се надява да забогатее от това :))) Ами 9% от 20% ДДС де ви го намали Борисов малко ли ви беше? Нито намалихте услугата си, напротив, качихте я веднъж, сега 2-ри път
22
16
 
16
 
! Отговори
Бай Баяни преди 2 години
Радев е неспособен да управлява като всеки един комунист.
21
5
 
33
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
Намалиха им данъците с 10% и те за благодарност вдигнаха цените с 10%. И тук говорим за бранша, който третира служигелите си като салфетки, осигурява масово на минимална и всеки втори разправя "бакшишите са ми повече от заплатата". Наречи го ресторантьор и го пращай да си ляга. Не стъпвам повече. Дано фалират половината. Създадоха поколение предпочитащо бързата храна пред семейната вечеря.
20
8
 
30
 
! Отговори
ужас преди 2 години
Боко им намали ДДС-то ,за да не ста4куват ,а сега те за благодарност вдигнаха цените за да видим колко лош е Радев!!!!
19
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе с намаленото ДДС какво стана? Някое заведение да си намалило тихомълком цените?
18
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Питайте Юмрука!Докато се занимаваше с изчегъртването на ГЕРБ,живота поскъпна двойно!Иначе декларират големи успехи на служебното правителство?Ситият на гладния не вярва!!!
17
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРОМЯНАТА НА радеф Е ФАКТ-ЧЕСТИТО!!!!!!!!!

Спонсорирани публикации