Водно гребане сред лебеди в река Марица

Проект, реализиран по инициативата "Ти и Lidl за по-добър живот", дава шанс на желаещите да практикуват гребане с лодка сред естествена водна среда
Спонсорирано съдържание | 4 окт 2021 09:00, Красимир Ангелов
Водно гребане сред лебеди в река Марица

Да се пуснете по течението на удоволствието и да го превърнете в свое собствено хоби – това е една искрена мечта. Независимо в коя сфера сте избрали да се подвизавате, важното е да го правите с желание и страст, като крайният резултат винаги трябва да ви удовлетворява. Водните спортове предлагат невероятни преживявания за всички възрастови групи, като и малки, и големи могат да опитат от незаменимото водно приключение и да го превърнат в свое собствено хоби или дори в своя професия.

С обособяването на малка част около река Марица край гр. Пловдив фондация “Кентавър Арт” създава специално място именно за всички любители и професионалисти на водните спортове. Идеята за „Клуб по водни спортове – Пловдив“ се ражда през 2012 г., когато, виждайки потенциала на прекрасната река Марица, Константин Бандеров решава да създаде място, на което всички свързани по някакъв начин с обичта си към водните спортове да могат да отидат и да практикуват любимия си спорт.

Проектът намира своята финансова подкрепа през 2019 г., когато е одобрен от най-голямата социално ангажирана инициатива на Лидл България - “Ти и Lidl за по-добър живот”, с партньорството на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и “Български дарителски форум”

“Пловдив разполага с прекрасна река, която сравнително рядко се използва за приятни преживявания от своите граждани. Идеята ни зад проекта бе да потърсим една нова връзка с река Марица и да бъде създадено място, приобщаващо любителите на водните спортове”, споделя Константин, администратор на проекта.

По този начин, с помощ на инициативата “Ти и Lidl за по-добър живот”, гр. Пловдив се нарежда сред местата, където водните спортове се практикуват на открито в естествената си среда. Освен приятни водни емоции, по течението на реката често се срещат и лебеди. Това предоставя допълнителна възможност на всички практикуващи да проследят техния живот и да научат повече за животните и за заобикалящата ги среда. 

Повече за проекта на фондация “Кентавър Арт“, както и за други два финансирани проекта по инициативата “Ти и Lidl за по-добър живот”, можете да проследите в следното видео:

Програмата „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум, подкрепя социално значими проекти на граждански организации в цялата страна, за да даде повече възможности на хората от различните региони да водят по-качествен и пълноценен начин на живот.


Спонсорирани публикации