"Токуда Банк" предлага продуктите на ПОК "Доверие"

Спонсорирано съдържание | 13 окт 2021 09:00, Александър Попов
"Токуда Банк" предлага продуктите на ПОК "Доверие"

От 06.10.2021 г. „Токуда Банк“ АД предлага в своите офиси пълната гама от пенсионноосигурителни продукти на ПОК „Доверие“, която включва допълнително задължително пенсионно осигуряване и допълнително доброволно пенсионно осигуряване в управляваните от компанията Универсален, Професионален и Доброволен фонд „Доверие“.

Токуда Банк предоставя възможност на всички физически лица /български граждани/, избрали да прехвърлят натрупаните по индивидуалната си партида средства в универсален (УПФ), професионален (ППФ) и доброволен (ДПФ) фонд, управляван от друго дружество, в УПФ, ППФ и/или ДПФ „Доверие“. Процесът по прехвърляне е изцяло дигитализиран, бърз и отговарящ на всички условия за информационна сигурност и защита на личните данни на осигурените лица. Подписването на всички необходими документи се осъществява в офисите на Банката с електронен подпис, който е безплатен за клиента.

На осигуряване в универсален пенсионен фонд подлежат всички, работещи по трудови или служебни правоотношения, по граждански договор, както и самоосигуряващи се лица, родени след 31.12.1959 г. Изборът на универсален фонд е личен, като всяко осигурено лице може го промени след изтичане на една година от започване на участието във фонда, в който е извършвано осигуряването, служебното разпределение или след една година от последното прехвърляне.

Целта на осигуряването в пенсионен фонд, работещ на капиталов принцип е да повиши доходите и съответно стандарта на живот на гражданите след пенсиониране, чрез съчетаване на пенсии от различни източници. Очаква се, сумата от трите вида пенсии – от държавното обществено осигуряване, универсален и доброволен пенсионен фонд, да осигури заместващ доход от пенсии в размер на 70 - 75% от последното възнаграждение преди пенсиониране.

За Токуда Банк АД

Токуда Банк АД е част от икономическа група Tokushukai Incorporated, Япония.

Токуда Банк АД е учредена през 1994 г. като акционерно дружество според Закона за банките и Търговския закон на Р България. Токуда Банк АД се специализира в обслужването на малки и средни предприятия и граждани, като развива компактна гама продуктови предложения.

Един от основните приоритети на Банката е непрекъснато повишаване на качеството на обслужване. Токуда Банк разполага с 23 точки за продажба в цялата страна.

Повече информация може да намерите тук

За ПОК „Доверие“ АД

ПОК „Доверие“ АД е първата в България частна компания с предмет на дейност допълнително пенсионно осигуряване. Дружеството е част от VIENNA INSURANCE GROUP и е десеткратен носител на приз за пенсионноосигурително дружество на годината, в категория „Допълнително задължително пенсионно осигуряване“. ПОК „Доверие“ е предпочитан избор за много българи, като към края на първото полугодие на 2021 г., по данни на Комисията за финансов надзор, в него се осигуряват 1 199 078 български граждани, а управляваните от компанията нетни активи надхвърлят 4,5 милиарда лева.


Още по темата: Токуда Банк
Още от Спонсорирани публикации
Делион и Beluga Group – премиум лидерство

Спонсорирани публикации