Петзвездният хотел Hilton Sofia влезе във фокуса на Building Innovation Forum 2021

Спонсорирано съдържание | 14 окт 2021 11:02, Александър Попов
Петзвездният хотел Hilton Sofia влезе във фокуса на Building Innovation Forum 2021

Проектът за мащабната реновация на емблематичния петзвезден хотел Hilton Sofia блесна на водещия специализиран форум за архитектура, строителството и сградни технологии в България „Building Innovation Forum“. Концепцията за трансформация на обекта, който е собственост на водещата инвестиционна компания Галакси Инвестмънт Груп, беше представена от архитектурно бюро Иво Петров - Архитекти пред водещи фирми и организации, ангажирани с ключовите за пазара проекти.

Проектът за реновация залага на различни елементи от съвременната „зелена архитектура“ и включва пълно обновяване, допълване и редизайн на съществуващия обем на сградата, който акцентира на богато интериорно и екстериорно озеленяване, разширяване на парковата среда пред и зад хотела. Така, след приключването на проекта за реновация, Hilton Sofia ще предложи на своите посетители 255 напълно обновени стаи, модерни и реновирани обществени пространства, включително най-висок клас президентски апартамент, специална клубна зона, по-светъл, просторен и приветлив лоби бар, модерен ресторант, напълно обновено фоайе, козирка, която комбинира уникална зелена стена и остъкляване, което едновременно осигурява комфорт на посетителите и изцяло променя гледката от главното фоайе на сградата. Проектът предвижда да реализира и първия конферентен център от ново поколение на Hilton в Европа. Комплексът включва голяма бална зала с изглед към парка и мултифункционални зали за събития, оборудвани с последните технологични решения за физически и хибридни събития.

„Усетихме силната необходимост от контакт и взаимовръзка между съществуващата сграда и парка“, сподели по време на конференцията арх. Невена Данева от Иво Петров - Архитекти. По думите й, най-важното нещо пред екипа, отговорен за осъществяването на проекта, е било да се позволи на зеленината да стане част от хотела, като същевременно го запазят такъв какъвто е. „Помогнахме на сградата да се свърже с парка и да заживее в синхрон с него“, обясни арх. Данева. Тя допълни, че посредством добавяне на нови обеми и прецизно анализиране на формите е подчертана и трансформирана цялостната визия на Hilton Sofia.


Още по темата: хотел Hilton Sofia
Още от

Спонсорирани публикации