Мисия здрава простата: Как да бъдеш мъжът, който винаги си бил

ДПХ засяга над 25% от мъжете над 40
Спонсорирано съдържание | 24 ное 2021 08:50, Александър Попов
Мисия здрава простата: Как да бъдеш мъжът, който винаги си бил

За немалко мъже над средна възраст настъпва момент, когато качеството на живот чувствително намалява. Затруднено и често уриниране, нежелани нощни ставания, физическо неразположение в седалищната област и смущаване на сексуалността. Причината —  доброкачествена простатна хиперплазия. Процентът на засегнатите от ДПХ се увеличава до 80% сред мъжете над 60-годишна възраст и преминава 90% при 90-годишните.

Животът започва след 40

Светът се променя. С него и ние, и нашето ежедневие. Вече говорим за реализиране на истинския ни потенциал след като навършим 35 години. В модерния, динамичен и разнообразен свят все повече и по-дълго търсим потенциала на възможностите около нас. Затова учим по-дълго, изпробваме различни професии и създаваме семейства по-късно. Натрупваме много опит, който все по-честно реализираме след преминаването на средната възраст. Затова неслучайно възрастта на успешните предприемачи постоянно се увеличава, а вече успелите през по-ранните си години бележат още по-големи бизнес успехи с напредването над 40.

Здравето ни е въпрос на добра превенция

Доброто здраве означава да можем да осъществим пълния си потенциал, дори с напредването на възрастта. Затова е толкова важно да сме добре информирани относно рисковете, които носи толкова разпространен проблем сред мъжете като ДПХ.

Какво е простатата?

Много мъже не са сигурни какво представлява простатата, как функционира или кога да се обадят на лекар, ако смятат, че имат проблем. Информацията е най-доброто средство за справяне с този аспект от мъжкото здраве. Простатата е малка жлеза, с размер на орех, част от репродуктивната система на мъжа, която се развива през целия живот. Разположена е между пикочния мехур и пениса, пред ректума, а уретрата преминава през центъра ѝ. Всякакви изменения в нейната структура са свързани с редица неприятни симптоми и значително понижаване качеството на живот.

Защо е важна превенцията на ДПХ?

Доброкачествената простатна хиперплазия възниква, когато клетките на простатната жлеза започнат да набъбват и увеличават размера си – това води до уголемяване на простатата и притискане на уретрата, ограничавайки потока на урината. Причините — хроничен възпалителен процес в комбинация с хормонален дисбаланс, който се дължи на намаляване на нивата на свободния тестостерон в организма и образуването на активния дехидротестостерон.

Най-честите симптоми на ДПХ са затруднено и често уриниране, забавено начало на уринирането, намалено налягане на струята и накъсването ѝ, поява на остатъчни капчици след уриниране, чувство на недоизпразване на пикочния мехур, внезапни позиви за уриниране, понякога придружени с изпускане.

Пренебрегването на първите симптоми и последващо игнориране на задълбочаването им може да доведе усложнения и до състояние на простата, което не подлежи на ефективна терапия.

Как да разпознаем, че имаме проблем?

Ранното диагностициране на ДПХ може предотврати задълбочаването на проблема.

Ето защо е добре да се обръщаме към личния ни лекар при проявяването на характерна симптоматика. Виж теста ни за оценка на състоянието на простата, съобразен с Международния простатен симптоматичен индекс (МПСИ).

Направи теста ТУК!

Превенция и правилни мерки!

Когато става въпрос за превенция или спиране на започналия процес на ДПХ е изключително важно да се доверим на препоръки от професионалисти за сигурни и изпитани продукти.

Linoprost e единственият натурален продукт на пазара, който повлиява и двата механизма на развитие на ДПХ, като облекчава симптомите, спира процеса на възпаление и възстановява хормоналния баланс. Linoprost съдържа цели 4 биологично-активни вещества от първа степен на доказана клинична ефективност, включени в последните насоки за лечение на ДПХ от Европейската асоциация по урология. Това са екстракти от Африкански пигеум, Сау Палмето, Коприва и Ликопен.

 

Linoprost помага стопиране процеса на растеж на простатата, а също и за спиране на възпалителния процес. Подобрява сексуалната функция при мъжа и намалява риска от развитие на рак на простатата.“


Д-р Филип Йовчев, специалист по урология и обща медицина и член на Български лекарски съюз

 

Африканският пигеум прави Linoprost уникален продукт за превенция и спиране на развитието на ДПХ. Африканският пигеум се използва от древността за поддържане на състоянието на простатата, нормализиране нивата на тестостерон и поддържане и засилване на сексуалната функция. Освен благоприятния ефект за простатата, той регулира дейността и на имунната система.

Най-важни са резултатите

След тримесечно проследяване по Международния Простатен Симптоматичен Индекс (IPSS) урологът от УМБАЛ Доверие и ДКЦ-25 д-р Михаил Колев установява, че една таблетка дневно Линопрост ефективно облекчава симптомите на ДПХ. Пациентите му, на възраст между 50 и 70 години, сами оценяват състоянието си като по-добро и продължават да приемат Linoprost и след края на изследването.

- 100% от пациентите с тежки симптоми  след три месеца преминават  в групата на умерените симптоми.

- 100% от пациентите в групата с умерени симптоми подобряват състоянието си със средно подобрение от 6 точки по IPSS, което е 32% от симптомите, свързани с ДХП.

- Не са наблюдавани нежелани лекарствени реакции при никого от пациентите.


Купи Linoprost (60 капсули) с 15% отстъпка - ТУК!

И не забравяйте!

Най-добрата превенция са редовните прегледи.