С деца на море: Как да предпазим семейството от стомашно-чревни проблеми?

Спонсорирано съдържание | 30 юни 2022 08:30, Александър Попов
С деца на море: Как да предпазим семейството от стомашно-чревни проблеми?
Снимка: Pixabay/ddimitrova

От синбиотика има полза при много ситуации: при неправилно хранене, при стомашно-чревни проблеми, включително диария, независимо дали тя е причинена от инфекциозен патоген, прием на антибиотици или т.нар. диария, свързана с пътуване.

Детето да легне болно на морето – няма родител, който да не изтръпва при мисълта за подобно нещо. И най-добре планираната и мечтана ваканция може да се превърне в ужасен спомен, ако „паднем в жертва“ на т.нар. летни вируси. Голямата част от почиващите, особено на българското Черноморие, знаят, че шансът те или особено децата им да получат стомашно-чревен проблем е огромен.

Реално зад популярното понятие „летен грип“ се крият различни вирусни инфекции. И именно, защото не може да предвидим какво ни очаква, трябва да подготвим нас и децата добре. Профилактиката със синбиотик, който да подпомага развитието на „добрите“ бактерии, се явява изключително правилна и нужна. Голяма част от пътуващите тръгват с предварително подготвена чанта с лекарства, а синбиотикът се превръща в задължителен елемент.

Една профилактика, особено при децата, две седмици до месец прием на синбиотик преди планираната отпуска, е вариант, който значително ще повиши шанса ни да се насладим на заслужения отдих без проблеми.

Синбиотик за превенция - кога?

Основната идея на приема на синбиотик е превантивна. Още по-хубавото е, че има полза при много ситуации: при неправилно хранене, при стомашно-чревни проблеми, включително от диария, независимо дали тя е причинена от инфекциозен патоген, прием на антибиотици или т.нар. диария, свързана с пътуване.

Когато сме с децата на море често почивката се превръща в неприятно приключение, за което не искаме да се сещаме, ако малчуганите попаднат в капана на стомашно-чревните проблеми. Децата често получават стомашно-чревни смущения, а причините могат да бъдат десетки. А кой не иска спокойна почивка без тичане по болници, доктори и купуване на лекарства? Затова обаче се иска предварителна подготовка – поне месец преди заминаване, която ще ни спести всички неприятности. БиФиДо - синбиотик, специално създаден за деца. На българския пазар има един-единствен подобен продукт със специален щамов подбор и с бактерии с човешки произход и това е именно БиФиДо.

Замърсена вода и развалена храна

За съжаление, моретата често са доста замърсени с всякакви отпадъци. Постоянно ставаме свидетели на изливане на фекални води, които причиняват замърсяване с бактерията ешерихия коли. Разбира се, няма как да знаем къде точно и колко е замърсена водата. Затова трябва да предпазим себе си и нашите деца от стомашно-чревни проблеми – често срещани през лятото. БиФиДо гарантира нашето спокойствие с мощния си имуностимулиращ ефект, както и със създаването на неблагоприятна среда за развитие на „лошите“ бактерии. Може да сме спокойни, че сме спасили почивката си предварително, ако стартираме с приема на БиФиДо на нашето дете около месец преди заминаване. Реално продуктът е предвиден именно за продължителна употреба, така че може да го даваме за превенция.

Единственият синбиотик за деца с човешки произход, превъзхождащ тези с растителен и млечен с:

-     по-дълга преживяемост, гарантираща достигането на живи пробиотични бактерии до червата на детето ни;

-     по-голям адхезионен капацитет поради това, че са добити от човешка среда. Те се адаптират към условията в стомашно-чревния тракт и се прикрепят много по-силно към чревния епител, което ги прави много по устойчиви и осигурява успешната колонизация на червата;

-     много по-силен имуномодулаторен ефект спрямо тези с растителен и млечен произход.

Задължително трябва да отбележим ,че жегите са същински „рай“ за токсикоинфекциите. В горещото време се увеличава рискът от консумация на развалена храна. Експертите съветват да не оставяме храна повече от 3 часа извън хладилник, защото има голям риск тя вече да не е годна за употреба. Няма как обаче да знаем какво ядем, когато седнем на заведение. В този случай синбиотикът БиФиДо с човешки произход за деца също играе роля, защото предпазва стомаха и чревния тракт. Приемът е подходящ за деца над 3 годинки или по-малки, ако могат да дъвчат.

Разбира се, за по-малките има и БиФиДо – синбиотик под формата на саше, разтворимо в течност и подходящ за прием от бебета над 6-месечна възраст с вкуса, който познават – млечния.


Още по темата: БиФиДо
Още от

Спонсорирани публикации