Nova Y90 – надеждност, издръжливост и красив дизайн

Новото младежко предложение на Huawei
Спонсорирано съдържание | 21 юли 2022 11:08, Елена Кирилова
Nova Y90 – надеждност, издръжливост и красив дизайн

През втората половина на миналата година Huawei въведе изцяло нова серия смартфони, насочена към по-младите потребители. С марката nova тя залага на привлекателни устройства, разполагащи с функции, които да допаднат на младежите. С настъпването на лятото, към серията nova, от която познавахме само модела nova 9, се разрасна с цели две нови опции – nova Y90 и nova Y70. Тук ще отделим внимание на Y90 и какво можете да очаквате от него.

Изчистен свеж дизайн

Разбирайки желанието на младите хора да се себеизразяват чрез телефоните си, Huawei залага на красив дизайн в страхотни цветове, които грабват вниманието. Отвъд обичайния черен цвят (Midnight Black), nova Y90 се предлага у нас и в невероятния Emerald Green, а за търсещите по-морско усещане има и синя версия в цвят Crystal Blue.

Този модел е оборудван с добре познатия ни от други устройства на Huawei Space Ring, в който са разположени задните камери. Самият заден панел, където е разположен рингът, има леко пясъчна текстура, по която не остават видими пръстови отпечатъци. Същото усещане за блещукане на панела вече видяхме при nova 9, а фактът, че компанията продължава да залага на този дизайн, показва, че потребителите определено го харесват.

Сензорът за пръстов отпечатък не е сложен под дисплея, а е отстрани на копчето за включване.

Потапящо изживяване

С nova Y90 технологичният гигант иска да донесе потапящо изживяване на потребителите, затова залага на 6,7-инчов Edgeless FullView дисплей, чиято честота на опресняване е до 90 Hz. При докосване тя достига 270 Hz, което прави телефонът чудесен избор за феновете на игрите или за тези, които редовно вършат по няколко неща едновременно. Според проучване на ResearchGate 63% от респондентите, включени в него, използват смартфоните си за мултитаскинг, а тенденцията само се засилва през годините.

Една от силните страни на телефона е фактът, че рамките на дисплея са ултратънки – само 1,05 мм. Huawei е постигнал 94% съотношение на екрана към тялото на телефона. Ако сте от хората, които прекарват наистина много време в ползване на смартфона си, nova Y90 е добра опция, защото има функции, щадящи очите. Освен че има добре познатия Eye comfort режим, моделът поддържа и такъв за четене на електронни книги, който също намалява нивата на излъчваната синя светлина.

Повече издръжливост

Nova Y90 определено е смартфон за активните потребители, които интензивно използват телефона си през деня. За тях той предлага голяма батерия от 5000 mAh, която поддържа до 34 часа разговори по телефона, 15 часа гледане на видео онлайн и 12 часа гейминг. Батерията поддържа 50W SuperCharge и може да се зареди до 50% само за половин час.

Самият процес по зареждане се случва така, че максимално да се опазва здравето на батерията, като се ограничава температурата и волтажа. Категоричното предимство на nova Y90 е, че няма нужда да го зареждате два пъти на ден, дори и да прекарвате часове на телефона. Въпреки по-големия капацитет на батерията, устройството тежи само 195 грама.

Да уловиш момента

В Space Ring-а на гърба на телефона е разположена тройната камера на nova Y90. Основната има 50 MP сензор, допълнен от 2 MP дълбочинен сензор и 2 MP макро камера. За предната 8-мегапикселова камера има малък кръгъл прорез в дисплея, който не дразни при ползване на телефона за гледане на видео или за игри. Използването на изкуствен интелект за подобряване качеството на снимките вече е стандарт в индустрията и потребителите вече са свикнали да ползват множество функции. В nova Y90 например ще срещнете Huawei Beauty Mode 5.1, която позволява корекции в тона на кожата и ретуширане на снимки. Освен това се поддържа портретна сегментация, чрез която се постига боке ефект при направата на селфита.

Super Night Shot режимът на задната камера пък намалява шума в нощните кадри, докато AI Snapshot функцията помага за създаването на перфектни снимки на движещи се обекти.

В търсене на повече младежки решения за nova Y90, Huawei е включила и функции за показване на различни гледни точки към сниманото с предната и задните камери едновременно. Те са насочени към създаването на стрийминг на живо или записването на влогове, а софтуерът на телефона позволява и лесна редакция и монтаж на заснетото.

В софтуерен план телефонът разчита на EMUI 12 и поддържа функцията за обаждания MeeTime. С последната до 12 души могат да проведат разговор, използвайки HD видео.

Във време, в което младите потребители ползват все по-интензивно мобилните си устройства, nova Y90 е устройство, което да отговори на всичките им очаквания за надеждност, издръжливост и красив дизайн.


Още по темата: Nova Y90
Още от

Спонсорирани публикации