Nova 10 Pro пристига с повече възможности за влогъри

Новото предложение на Huawei отново акцентира върху камерите, но ще ви изненада и със супербързо зареждане
Спонсорирано съдържание | Обновена: 26 сеп 2022 16:05 | 26 сеп 2022 16:05, Красимир Ангелов
Nova 10 Pro пристига с повече възможности за влогъри

Още от миналата година Huawei прокарва на европейския пазар серия смартфони, насочена към по-младите потребители, търсещи красив модерен дизайн, наистина добри камери и опции, насочени към влогъри. Сега технологичният гигант прави стъпка напред, надграждайки серията с две устройства – nova 10 и nova 10 Pro. Буквално дни преди премиерата успяхме да тестваме Pro версията и е време да споделим по-важното за нея.

Дизайн

Ако има нещо, което наистина да отличава nova 10 Pro, това е страхотният му дизайн. Плюс номер едно: гърбът му е матов, което означава, че не се покрива с пръстови отпечатъци. Макар че това не е критерий, по който обичайно си избираме телефон, е съществен плюс. Самият гръб има приятна, леко зърнеста текстура, напомняща на снежинки, която отразява светлината и дава различни нюанси на nova 10 Pro. Освен златния надпис nova, ще видите и овален златист модул за камерата, по който веднага ще ви направят впечатление надписите. Всъщност от Huawei са решили да нарекат тази част Star Orbit Ring и в нея да изпишат основни данни за отделните сензори, които ще разгледаме малко по-надолу.

Ако държите на ползването на кейс за допълнителна защита на телефона, в комплекта ще откриете такъв, така че не се налага да купувате. Самият модул за камерите е значително издаден, но с кейса това не се усеща толкова.

Друго съществено предимство на модела е, че тежи едва 191 грама и е изключително тънък, което го прави особено удобен за носене в джоба.



Дисплей

Както при серията nova 9, и тук дисплеят е извит по краищата. Той е 6,78 инча OLED с резолюция 1200x2652 пиксела. Честотата на опресняване пък е 120 Hz, т.е. е подходящ за гледане на видео и играене на игри – развлечения, които отдавна са неизменна част от живота на младите потребители и създатели на съдържание. Умните функции на телефона всъщност започват оттук – той има адаптивен контролер с изкуствен интелект, чиято задача е да прецени дали дисплеят трябва да работи на пълен честотен потенциал и кога не, благодарение на което не товари толкова очите. От своя страна, цветовете са наситени и реалистични, за което се грижи и технологията HDR10. Под дисплея пък е разположен сензорът за пръстови отпечатъци, който реагира бързо при докосване.

Хардуер и софтуер

Huawei предлага два варианта на nova 10 Pro – със 128GB и с 256GB вградена памет, като и в двата случая можете да очаквате 8GB RAM. Важно е да отбележим, че няма слот за карти с памет. Уви, отсъства и възможността за 5G свързаност, като основният чип е Snapdragon 778G 4G на Qualcomm.

От батерията може да очаквате капацитет от 4500 mAh и възможности за супербързо зареждане. Това се дължи на технологията SuperCharge Turbo, благодарение на която можете да заредите телефона от 0 до 100 процента само за 20 минути. Зареждането до 60% се случва само за 10 минути, т.е. буквално можете да заредите телефона докато се подготвяте да излезете с приятели. В комплекта ще откриете и 100W зарядно – изненада, предвид тенденцията новите модели телефони да пристигат без такова.

Системата за охлаждане работи добре, благодарение на което телефонът не прегрява, дори когато играете по-дълго на някоя игра.

Услугите на Google отново отсъстват тук, но пък Huawei продължава да развива изключително бързо своя магазин за приложения AppGallery, добавяйки нови и нови услуги в него, включително вече можете да откриете и приложенията на българските банки. Ако не успеете да намерите някоя услуга, можете да свалите приложението Gspace, където ще намерите всичко най-важно от Google.

Операционната система на nova 10 Pro е EMUI 12, която е изключително интуитивна. Новото тук е, че дава възможност за групиране на приложения по категории чрез функцията Smart Folder.

Голямата звезда - камерата

Няма как да говорим за смартфон на Huawei и камерата да не е основната звезда. Технологичната компания продължава да се фокусира върху развитието на този сегмент, за да отговори на нуждите и очакванията на потребителите. Тези усилия определено се отплащат.

Както споменахме, в модула за камерите можете да откриете основните им параметри. Но тук акцентът е по-скоро върху селфи камерата, която е двойна. Основната е 60MP, разполага с автофокус и е широкоъгълна, с цели 100 градуса поле на видимост за още по-добри селфита с приятели. Втората има задачата да прави още по-добри портрети с боке ефект. Тя е 8MP и има 2X оптично приближение и до 5X цифрово увеличение.

Поредното доказателство, че Huawei мисли за потребителите, които обичат да създават съдържание за социалните мрежи, е фактът, че с предната камера можете да заснемате 4K ултраширокоъгълно видео. Това прави nova 10 Pro подходящ модел за всички влогъри и за онези, които често водят видеоразговори с приятели или по работа.

На гърба, в златния овал на телефона, ще намерите основна 50MP RYYB Ultra Vision камера с бленда f/1.8, допълнена от 8MP ултраширокоъгълна камера и 2MP дълбочинен сензор. Снимките на дневна светлина са с богати естествени цветове, с добра яркост. Определено няма да имате съществени забележки при нощните снимки. Дори при ниска осветеност nova 10 Pro се справя чудесно, без да размазва неприятно светлините на града например. При снимане на видео от полза е функцията Follow Focus, която следва обекта на заснемане, за да няма неприятно разфокусиране в неподходящ момент.

За влогърите е предвидена цяла секция „Vlog” в приложението за камерата. В нея са предложени опции за комбиниране на предните и задните камери, така че да се снима с тях едновременно.

Заслужава ли си nova 10 Pro?

Определено няма да сбъркате с този смартфон, ако търсите устройство, което изглежда прекрасно, има разнообразни функции на камерата и снима добре както с предната, така и със задната камера.

Nova 10 Pro ще се появи на пазара съвсем скоро – на 2 октомври. Можете да направите предварителна поръчка, която включва подарък слушалките Huawei FreeBuds Pro 2.


Спонсорирани публикации