Драго Симеонов остаря с 18 години за 1 ден, за да се пенсионира

Вдъхновил се е от портала My Pension на Алианц България
Спонсорирано съдържание | 28 ное 2022 14:10, Александър Попов
Драго Симеонов остаря с 18 години за 1 ден, за да се пенсионира

Драгомир Симеонов стана на 64 г. в събота. Радиоводещият публикува видео в социалните мрежи, в което обяви, че вече се пенсионира. Изненаданите му последователи разбраха, че е използвал deep fake технология, за да се състари и да разкаже какъв си се представя като пенсионер.

Преобразяването на водещия е интересна метафора за средностатистическия българин, който очаква да живее до сто, но няма представа как точно ще стане това. По-голямата част от сънародниците ни подценяват планирането на годините си от златна възраст, а голяма част от тях дори не знаят кой е техният пенсионен фонд.

Вдъхновението за клипчето Драго получил, когато се е замислил за пенсионирането си. Направил проучване и разбрал, че се осигурява в Алианц България. Така попаднал на портала My Pension и си направил регистрация. В портала той разгледал какво има по индивидуалната си партида и се размечтал какво може да направи с тези пари. Така стигнал до идеята за клипчето, с което искал да  призове всички да се замислят за пенсионната си възраст. 

Откритието на Драго е, че в портала My Pension всеки клиент на ПОД Алианц България може да види колко средства са се натрупали по всеки един от пенсионните му фондове, колко лични вноски е направил, колко са внесли работодателите му, кога може да се пенсионира, както и точно кога и колко от натрупаните средства може да изтегли. Ако се осигурявате в Алианц България или се преместите там, на ваше разположение ще са всички движения, възможността да променяте вноската си, както и да определяте и променяте използващото ги лице.

С My Pension всичко ти е на едно място, а линк към портала можеш да намериш тук: Allianz My Pension.


Още по темата: My PensionAllianz My Pension
Още от

Спонсорирани публикации