Сълза и смях

Съжденията на премиера
21 фев 2008 13:06,
48
Сълза и смях
Снимка: БГНЕС

Протестът започна, дебатът по вота на недоверие - също. Правителството обаче не е готово и за двете. Докато опозицията вадеше аргумент след аргумент защо кабинетът трябва да сдаде властта, министрите се хилеха. Смут, той взе думата, Станишев е на трибуната!

За пръв път премиерът ни се изяви като парламентарен циркаджия, умело боравещ с инструментариума на абсурдната риторика, въведена след падането на комунизма у нас.

Тихият и скромен Сергей Станишев, иначе министър-председател на страната, загърби вота на недоверие, внесен от опозицията заради бездействието на кабинета в борбата с корупцията.

Явно му се стори несериозна темата, то нали у нас алъш-вериш няма, и реши да строи в две редици опозиционните партии, а и да подреди бъдещия кабинет.

Може би му е омръзнало да е премиер, защото той провидя след падането си от власт Бойко Борисов на премиерския пост. Той щял да го наследи.

Премиерът не спря дотук, обърна се към осемте партии, внесли вота, и продължи с кадруването. Кой какво място ще заеме в бъдещото правителство.

Дясната ръка на Костов щяла да оглави МВР. Генерал Атанас Атанасов го заслужавал, пък защо не и Командирът.

На Сидеров му се полагало вицепремиерско място.

Другото щяло да бъде за независимият депутат Лъчезар Иванов, който е машата на кмета в парламента.

Послушният доцент взимал здравното министерство. Борислав Китов най-му прилягала тази работа, смята Станишев.

Стефан Софиянски пък щял да оглави новосъздаденото министерство за усвояване – европейско било.

„Той знае как“, допълни примиерът ни.

Яне Янев му прилягали горите, а на войнстващия Каракачанов – отбраната.

Таекуондистът Слави Бинев получавал Външно, а Стела Банкова - социалното.

За говорител на кабинета, Сергей Станишев наложи Любен Дилов – син.

И ако не беше толкова тъжно, щеше да е смешно, Г-н премиер.

Обсъждате вот, не словоблудствайте!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
проф. Вучков ПРЕЗИДЕНТ!!!
26
0
 
0
 
! Отговори
Vasilev преди 16 години
Не, просто нямам нерви - как може такова фашизоидно поведение. И това го пишат млади хора навярно. Та вие уважаеми сте готови да палите книги, да бесите заради идеи, да подпалите конфликти, да правите етническо прочистване. Просто това не е за вярване. Брюксел ако има очи трябва час по скоро да се отдръпне от тези *** - Бойко Борисов, Яне Янев, Костов... Юруков такова падение и той... На практика Волен Сидеров ги преметна и в момента набира скорост, която те след това ще се чудят откъде им дойде... Нима не е ясно на Юруков, на Костов, че с това надуване на мускулите на Сидеров му помагат да влезе в парламента след тодина още по-силен, а те просто няма да бъдат там, просто изчезват. На мястото на Станишев не само щях да им се смея на ума, но и да плача едновременно - тъжно за България
25
0
 
0
 
! Отговори
bboomm преди 16 години
Даже и по този начин да се сформира правителство , със сигурност ще е по добро от сегашното. Само не разбрах за бедствията кой е предвиден?
24
0
 
0
 
! Отговори
Vasilev преди 16 години
Престанете бе фашизоиди гадни, американски слуги, европейски доносници.Какво друго да каже Станишев на такова прападане. Наредени все пак свестни хора като Юруков и някой друг до пасмина като Волен Сидеров, Бойко Борисов, Яне Янев... И Костов и той кри се кри но накрая и той се върза за синджира... Тъжна Българио... И се намерил един или доста слуги да плюят страната си, турците им били виновни и пр. Това направо е ненормално...Та нали съм бил 8 г. съветник (лев не взех мамка ви) и то от десните... ПО-ГОЛЕМИ КРАДЦИ ОТ КОСТОВ, БОЖКОВ, СЕДЕСАРИТЕ ПО МЕСТА НЯМАШЕ - С ОЧИТЕ СИ ВИДЯХ, ВЪЗМУТИХ, ОТВРАТИХ И НЕ ПРОСТИХ..., АМА НИКОГА.
23
0
 
0
 
! Отговори
malen4o преди 16 години
nqma smisal da se pipa TOVA PRAVITELSTVO 6TOTO NOVOTO SPORED MEN 6TE E MNOGO ZLE, PARLOVA4ETA DETO ISKAT DA SU4KAT OT KRAVE MLQKOTO AMA NE STAV NMQMA I DA STANE!
22
0
 
0
 
! Отговори
hexz преди 16 години
Давайте братя протестиращи ние сме с вас - но НЕ и с тези дето ви предвождат че са по корумпирани и от тия дето ни управляват
21
0
 
0
 
! Отговори
КНК преди 16 години
Много самонадеяното и безотговорно поведение на СърГей Станишев е подкрепено то нашето безмисловно поведение по време на избори и силно възприемане на медийна обработка . Всички знаете ,че частните медии са собственост на кадрите на БСП,а в държавните се управлявят ченгета и деца на дейци от БКП. Това надменно и менторско поведение съвсем не приляга на резултатите от повече 60-годишно управление на страната от БКП и нейното отроче "Каолиция за България",ДПС ,НДСВ.Все много зноят и много могат ,а следват пътя на управление на държавата ,начертан от Иван Костов.Като се има предвид,че той събра екипа си от "кол и въже",резултатите постигнати от неговото правителство са недостижими за много учените и можещи управленци от коалиция "3-5-8".Не случайно много от предателите ,които работеха срещу неговот правителство сега са видни фигури в това управление.Това маломощие и скопеност,които демонстрира това правителство лесно ще се постигне от който и да е той,даже без никакъв капацитет.Вероятно тези качества на правителството са резултат от личната ориентация на премиера
20
0
 
0
 
! Отговори
Анелия Пеева преди 16 години
Проблемът е,че у нас всичко е синджир марка. И да си търси човек правата и да не ги търси полза особена няма-съсипва си нервата и си прахосва париците и силния на деня се оказва прав,колкото и да е крив.Изходът е в Страсбург. За бълг.политици,ако може да се говори за такива ставаме хора,личности само по време на избори,защото тогава се превръщаме в електорални единици,осигуряващи им места в парламента и власт,носеща пари. В останалото време сме брашнени чували. Колцина властимащи са поели отговорност за действията си и са получили заслужено наказание? А защо? Ами защото не са били сами,когато са опитвали от питата с меда,замесени са много инстанции,вкл и правораздаващи,ако може да се говори за правосъдие в България.
19
0
 
0
 
! Отговори
kocho преди 16 години
Я, сега, който може, да си пусне Канал 1 и да види, какво е гавра с народа. Ляво, дясно, център, всичко е полупразно. "Много важен беше този вот. Ама вместо да слушам, мога да ям филе миньон с гъби в ресторанта. Пък после ще гласувам, за който ми кажат!..."Гавра!!!
18
0
 
0
 
! Отговори
doni преди 16 години
Че са корумпирани, така е, ама и тези, които вдигат "бунта" не са по-добри от тях. Това е проблема, че няма алтернатива. А, Злате, другия път като седнеш да се правиш на умен, слушай по-внимателно хората какво говорят и какво искат да кажат с това!
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
"Миналата година недробожелатели веднага предположиха, че Станишев е последовател на Кабала. Кабалистите са членове на еврейска мистична секта и се разпонават по червен конец на ръката. Сред известните кабалисти е певицата Мадона. "
16
0
 
0
 
! Отговори
Stani6ko преди 16 години
Stani6ko i Elenka Jon4evata strojat palat v Bojana za 150000 EUR kredit i izplastat vseki mesec za 25 godinki po 1200 Eur-Otgde tolkoz parici be serjojka???Korupcijka e tuj da znaesh,dnite ti sa prebroeni...
15
0
 
0
 
! Отговори
kocho преди 16 години
Хвани единия, удари другия! Айде поне да не си показват магариите, ограниченото мислене, неполитическите способи за политически натиск, характерни по-скоро за метеж в Централна Азия, отколкото в демократична държава в Европа! (поне за такава ни смятат, покриваме Копенхагенските критерии). Това се отнася и за едните и за другите. Не смятам, че смяна във властта би била подходяща в момента. Просто няма една личност, която дори и малко да събира в себе си нужните качества, харизматичност и неопетнено минало, за да бъде лице на евентуална опозиция. И не, Бойко Борисов няма нищо общо с политик, ама нищо. Волен е крайно време да разбере, че никой няма да си позволи да погледне сериозно на крайнодесни в правителство от ЕС (да не забравяме, че преди години Австрия бе принудена от ЕС да подмени част от радикалните представители в кабинета си). А бившето дясно пространство, което в момента е неопределено, се самоизяде и едва ли, някога отново ще получи подкрепа в този си вид. Единственият възможен изход, според мен, би бил да се продължи с коалиционни правителства, които да нямат възможност за радикални промени и неконтролирана изпълнителна власт, подкрепена от еднопартийно мнозинство в Парламента (спомняме си какво ставаше в последните три еднопартийни кабинета...). Та, вместо да се оплюват взаимно и псевдоопозицията, които доскоро не можеха да стоят на една маса, да се чудят под какъв претекст да изсмучат пореден вот на недоверие, а да се постараят да намерят общ език. Щото така няма да стане. Видяхме от къде се появи Сакскобурготски и какво стана с НДСВ. Съмнявам се, че ГЕРБ ги очаква нещо по-цветно. Но и те ще хапнат, ако им предоставим възможност. Само че ще трябва да правят коалиция с БСП или ДПС и не знам как ще извъртят нещата пред избирателите си (понеже не всеки се интересува, че ГЕРБ не са заявили до момента реална платформа и, ако това стане, дълбоко се съмнявам, че ще й бъде обърнато нужното внимание).... И къде ще отидат другите седем, от които повече от три не виждам как ще влязат в следващия Парламент....
14
0
 
0
 
! Отговори
дарина преди 16 години
Незнам какво е слушал пишещия от дебатите в НС, но явно е го е правил само с едното ухо. Смисъла на изказването на премиера беше, че опозицията няма капацитет за изграждане на ново правителство и оттам тези предложения.А отделен е въпросът, че сегашното правителство е за смяна.
13
0
 
0
 
! Отговори
атанас мишев преди 16 години
Те такъв наглец и лъжец не бях виждал отдавна,на всичкото отгоре те го плюят-той се прави че дъжда вали.Ето,те това са децата на бившата номеклатура-100 пъти по-долни и по-крадливи и лъжливи.Бог да пази България и овчия му народ.Защото всеки народ си заслужава управниците.Ха да ви е сладко,стойте си на топло и ставайте от ден на ден като бабите,само се оплайват а нищо не педприемат за да подобрят положението си.Сърдете се на самите вас си,никой не ви е виновен и догодина пак бегом към урните и гласовайте за червените ***.
12
0
 
0
 
! Отговори
brei преди 16 години
s 4ervenia konec na rakata kakvo demonstriraili sigoe toril protiv uroki
11
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 16 години
vmesto da pliuesh po opoziciqta zashto ne popitash liubimite si komunisti i nai-veche sergei kolko pari iznese ot bylgariq tatenceto mu dmitri stanishev za podpomagane na chujdite komunqgi po divite strani,pyk togava prikazvai
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
pomiqr-pederast
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Да, инфантилността на "премиера" вече излезе абсолютно на показ! Подобни изказвания по време на обсъждането на проблем, известен не само в България, а в цяла Европа доказва за пореден път че този дебилтрябва да се маха! Това е срамота!
8
0
 
0
 
! Отговори
дффдг преди 16 години
Г-н премиерът продължава да твърди,че всичко е наред в нашата страна.Това е безочливо,точната дума е това за съжаление!