За семейния бюджет и тоалетните на двора

Две разкрития- едното на Dnes.bg, другото- на титана на мисълта Жорж Ганчев показват облика на съвременна България
24 юни 2008 12:26,
78
За семейния бюджет и тоалетните на двора
Снимка: Булфото

Преди няколко дни позабравеният титан на мисълта Жорж Ганчев най-после разсея мъглата, обхванала политическия живот в родината.

"Докарайте Георги Първанов да застане до мен и да говори с някой англосаксонец или с някой от големците в света. Той ще стане за смях. Защо ли? Защото е селско момче, израснало с тоалетна на двора. Майка му не е била поетеса, за разлика от моята”, отсече Жорж в интервю за "Труд”.

Със или без тоалетна на двора, поет или обикновен дърводелец, един въпрос не престава да вълнува българина- ще ми стигне ли заплатата да покрия сметките? Затова и в началото на този месец ви попитахме: Как се отразява на семейния Ви бюджет скокът в цените на тока, парното и горивата?

48 % от участвалите в анкетата посочват, че това е „Поредното увеличение, но не и на заплатата ми”. В случая те проявяват тактичността на „някой англосаксонец или някой от големците в света” и само дипломатично намекват, че управляващите малко са попрекалили с увеличението на цените.

30 % от читателите ни споделят иронията на Жорж- „Браво! Малко ми е, чакам да вдигнат и магданоза”. А паралелно с това не е зле и теренните проучвания на г-н Ганчев да продължат- той може да ни информира не само за цената на магданоза във Владая и Лос Анджелис (там са двата му пристана), но да събере данни и за санитарния възел на останалите в елита.

16% са по радикални- „Тези вече полудяха, спирам да плащам всичко”. И Жорж може да разчита на тях, ако е решил да прави революция.

4% от участвалите в анкетата навярно никога няма да бъдат критикувани от г-н Ганчев за тоалетни на двора. Защо ли? Те заявяват: „Получавам достатъчно висока заплата, за да мога да покрия разликата в цените”. И, ако имат тоалетна на двора, Жорж, то е само заради иновативни архитектурни решения, а не както при Първанов.

3% от читателите ни вече са преодолели проблемите с цените. Те са категорични: „Не ме интересува, защото нямам парно, кола не карам, а и пестя ток”.

Нека си позволим и един по-провокативен въпрос: Общият брой на гласувалите в анкетата е 4825. За социологическо проучване това е много добра бройка. Но ще успеят ли Жорж и Гоце да съберат поне толкова гласове на следващите парламентарни избори?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
ЯНА преди 15 години
Много ми е странно,как в Жорж Ганчев,който афишира ,че е християнин и вярва в БОГ, има толкова много омраза и злост!Той не е осъзнал,същността на християнството:Вяра,Надежда и Любов,като любовта е най -важното и същественото!От неговите изказвания струи омраза,а и егото му е на първа линия."Сниши се Жорж,да не те сниши БОГ"!Иначе,направо си за съжаление!
16
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
A do 11,ti vzimash 3000lv kolkoto as sam kosmonavt,godisno moje bi!?Zatova predlagam vsichki selynduri da gi tretirame kato emigranti,edna golyma visoka bodliva tel okolo Sofia s nykolko KPPta.
15
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какво се дърляте и обиждате на софиянци и провинциалисти,каква чест защитавате?Аз съм от Варна и ми е супер неприятно като започнат да идват тук от различни градове и като вземат да се фукат едните били майни,другите болярци,другите шопи.И какво от това?Толкова е глупаво всичко това .Софиянци опищяха целия свят да се оплакват че видите ли какви провинциалисти дойдоха и ни развалиха града,какво ще правим мрън мрън.Ами отидете пред парламента и искаите обеснение от депутатите,защо София се развива а малките градчета западат.Да не мислите че защото им е кеф и напускат родните си градчета.Вие знаете ли какво е глад?Едвам да свързваш двата края.Бъдете реалисти.А иначе всички софета гледат да си накупят жилища по черноморието.Е лошо няма ,ама и на нас не ни харесва да идвате тук и да се държите нагло., да карате колите си като че сте недосегаеми от закона.Айде по спокойно я карайте.
14
1
 
0
 
! Отговори
han Asparuh преди 15 години
Ihaaaa! Ei na tova mu se kazva sportna zloba! Bravo momcheta samo taka vi iskam, samoizqjdaite se!
13
1
 
0
 
! Отговори
SAFIA преди 15 години
АЙДЕЕЕ КАК ВСИЧКИ СЕЛЯНИ В МИГ ПРИПОЗНАХА СЕБЕ СИ В ОБРАЗА, ОБРИСУВАН ОТ ЮЗЪРА ''СПИРО'' И СЕ НАДИГНАХА КАТО ЕДИН ДА ЧИСТЯТ 'ОПЕТНЕНИЯ СИ ИМИДЖ'. ЕВАЛААААА ЧУДЕСНИ СТОЛИЧАНИ СТЕ СИ ВЕЧЕ 20 ГОДИНИ..... САМО ТАКА, СПИРО!!
12
1
 
0
 
! Отговори
Друг поп преди 15 години
Да си се изселил, брат!Проблема си е твой!
11
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
От провинцията съм, работя в София в компания със смесено участие. Заплатата ми е точно 3000 лв. Покрай мен има и софиянци, страааашно мързелив народ! Не се излагайте! Има ли значение кой откъде е, ако има ум в главата си и знае как да си подреди живота? Че това е за завиждане, не за упрек, кога най-после ще спре тази война мжду българите!? Кога? Жалко! Това най-много пречи на всички, родени в София - страх от конкуренция ли е, не зная, но е адски тъпо съвременни уж хора да страдат от предразсъдъци! Иначе по професия съм ядрен физик! Не се изселих от Родината си, не знаех обаче, че София не е в Родината ми, за съжаление! Сега вече зная! Останете си със здраве и поумнейте!
10
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ееее, някой дойдоха по-рано от село в Софето /като теб/. Не може всички да са дошли наведнъж, важното е да не ти пука и да мразиш де що видиш българин:)
9
1
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
abe spiro,tova 4e si izrastnal v stolicata,kakvo te pravi pove4e 4ovek ot drugite.bili sa selqni i kakvi li ne,az sam ot moreto i iskam da ti kaja 4e vie taka nare4enite stoli4ani ste nay golemite mizernici.idvate mi na po4ivka s burkanite,kompotite,s kotlona i taka na tatak.tova li vi e iziskanoto,li4no az tazi godina nqma da davam kvartira na 6opi.
8
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Eh spiro, predloji nqkakvo reshenie kak da se ovladee situaciqta, spirooo, che toku vij vsi4kite tiq "balyci" ot provinciqta, vzemat oshte pove4e da poumneqt i stanat menidjyri ne samo v maika sofia mi i New York, a nie 2mata s tebe she si ostanem syshtite zadrysteni cyrvuli, s navireni nosove i shte tyrsim nqkoi drug vinovnik za problemite si.
7
1
 
0
 
! Отговори
55 преди 15 години
а най лошото е че същеструват все още селенията и има желаещи да си градят такива подобни дворски ***.
6
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Жоржи, ти къде си роден? По твое време всички *** бяха навън, бе? Или първо в цукалчето, а после в клозетчето и баба разбъркваше със слънчогледовата пръчка хаххаха, болен си, болен
5
1
 
0
 
! Отговори
wania преди 15 години
и какво предлагаш бе спиро много ми е интересно.пак опряхме до софия и провинцията.ами вземете се заградете с ограда та да не приижда народа.аз си стоя в провинцията защото имам работа и ми стига заплатата все още да си покрия разходите,ако няма работа и аз ще се домъкна в софия.да не мислите че който е дошъл си умира от желание да живее в панелка в тази лудница и мръсотия.
4
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Само на Спиро баба му и дядо му са акали в куку /гърне, цукал/ и са ползвали интимни кърпички ,за да си избършат дупето.Затова Спиро има такива обноски. :))))))))) Спиро, Спиро, кой знае колко си си жулил г ъза с листа докато си играл по баирите, но поне ме разсмя и ми оправи настроението!!!!! Чакам с нетърпение други мнения, които да го подкрепят.:))))))))
3
1
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
Не само президента, ами цялото ни общество е израснало с тоалетната на двора. Разходете се из София и вижда какви диваци придойдоха в последните 10-15 години. С ужасен диалект, с ужасни обноски, ужасно облечени, ужасно изглеждащи. Същите тези имат претенции да стават директори, мениджъри и всякакви други управленски кадри. Е как искате силна държава ?!
2
1
 
0
 
! Отговори
do nomer 1 преди 15 години
ПРАВ СИ НАПЪЛНО!!!
1
1
 
0
 
! Отговори
JordanC преди 15 години
nz za pove4eto no na mene mi dotegna da gledam kak maika mi i bashta mi rabotqt po cql den i v kraina smetka edvam vsi4ko stiga da se platqt smetkite i da imame za hrana.. .Vse digat cenite na vsi4ko no zaplatite nedigat ... dokoga shte prod1ljava tova ?? ....emi spored mene pone oshte 30-40 godini dokato nai nakraq v BG neostanat b1lgari a samo turci i *** .