Дишай - не дишай. Бе, по-добре не дишай.

Как се справяме, когато до главите ни гърмят снаряди
3 юли 2008 18:20, Екип на Dnes.bg
159
Дишай - не дишай. Бе, по-добре не дишай.
Трагедиите раждат изкуство.... Колаж: 2much

3 юли, 2008 година, от 6.28 часа сутринта нататък.

Ден като ден, ама не за всички.

Докато бургазлии масово изпоприпадаха от жегите, софиянци пък масово изпопадаха от леглата си, изхвърлени от ударната вълна след взрива на гаубици, снаряди, реактивни дълбочинни бомби и прочие устройства, възлизащи на общо 1494 тона.

Заедно със софиянци съпричастно изпопадаха и прозорците, вратите и дограмите им, а на някои нещастници – и котките им. Честно.

След това, за да се поддържа спортният дух и да не се забравя, че едно зло никога не идва самó, в 15.12 местно време София бе разлюляна и от земетресение.

Така... в случай, че някой не е усетил взривовете на гаубиците и да вземе да остане капó откъм екстремни усещания.

Не че трусът, който бе със сила 4 по МШК /да се чете Медведев-Шпонхоер-Карник/, има нещо общо с взривовете на няколко тона снаряди, не, хаха, как пък си го помислихте...

Просто съвпадение.

Сега очакваме следващото разтърсващо съвпадение, като най-големите залози са, че или Витоша ще изригне, или ще ни нападне извънземен разум поради липса на земен такъв.

И докато чакаме Нещото да се случи/изригне/долети/ /но не на летище София, щото то още се съвзема от падналата върху му осколка/, успяваме да докажем, че поне имаме чувство за хумор, богата душевност и висок нравствен морал.

Часове след 32-рата експлозия в Челопечене из форумите на българския интернет започнаха да валят и първите хуморески във връзка с инцидента.

„Продавам прясно разорана нива в Челопечене с готови дупки за засаждане на дръвчета“.

„Най-големите грешки на човечеството: Хирошима '45, Чернобил '86, София '08 и... хъхъ, Windows 95“.

„Времето днес ще бъде слънчево, с прегърмявания“.

"Инцидентът е организиран и осъществен от фабрика за производство на стъкла".

Черен хумор, както виждате, но по-добре да се смеем, отколкото да се заврем някъде и да се самосъжаляваме.

Така че, довечера, когато стане тъмно и си легнете в същите онези легла, от които паднахте в 6.28, не се страхувайте.

Бъдете смели и се дръжте като кмета Бойко Борисов, който тази сутрин, от мястото на инцидента, препоръчал на софиянци:

"Най-добре, ако можете, не дишайте!".

Хаха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
6,28 сутринта ...Какво става бе, тая жена ще срути тоалетната!6.40 сутринта Не било жената! Някакви взривове са. Май идват от към Орландовци!! Лелеее, тъкмо бяха направили новата спортна площадка, сега къде ще ритам?7.00 сутринта Качвам се в колата и карам към облаците като по оная програма Дискавари ли беше, кво беше...7.05 сутринта - Гледам се в огледалото естествено съм неотразим както винаги! И тая вена дето ми изпъква на челото!... 7,30 сутринта Слва Богу, не била площадката! Някакъв завод гръмнал, не е общинска собственост! Сега ще им кажа на журналята кой е виновен, да си знаят! Само че май ще е по-добре на звънна на мойте хора да ми кажат кой да обвиня!...Такааааа.. почвам: Премиера, Министъра на ... Президента.... Главнокомандващия..забравих ли някой?..Алоооо...забравих ли някой?8.00 сутринта Дават ме по телевизията..Хора, ако можете. Не дишайте!! Министъра каза, че тези снаряди не са опасни!21.50 вечерта Оффф.. да си лягам викам, щото утре ще трябва да обвинявам по разни сутрешни блокове! Може ли да ги правят токова рано, човек не може да си направи лицевите опори!22.00 Гледам се по новините и бавно се унасям....!!!?! ама май съм гладен..
137
0
 
0
 
! Отговори
хрис преди 15 години
Теди, и аз съм родена в България, но за съжаление живея в ***. Няма правописна грешка в случая. Много е лошо да се чете буквално, без да се вниква в смисъла на казаното или да разбереш какво се крие между редовете.
136
0
 
0
 
! Отговори
Heath-Hunter преди 15 години
Това ми хареса. Ама защо виждам само веднъж "гладна съм"...? :)
135
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Nomer 134 super komentar!!! Mnogo se zabavlivah dokato go chetoh. Pozdravlenia!
134
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 15 години
6,28 сутринта - Нещо гръмна. Много важно.Да си гърми.6.40 сутринта Пак се гърми. Аман бе, човек не може да си поспи!7.00 сутринта Гърми и не спира. Досадно. Къде ми е закона, че да си почета докато ми правят прическата и да си подбера тоалета.7,30 сутринта Фризьорката ми е притеснена нещо. Били гръмнали 2000 тона... нещо си там. Дреме ми, нали в моя си закон не го пише.7.40 сутринта Сергей ми звънна. Нещо му съборило кафето.Пита, знам ли нещо.От къде да знам пък аз.Не знам, естествено.. И фризьорката нищо не знае.Пита ме мене.Лигла.8..00 сутринта Някакъв военен ми звъни, Обяснявам му, че съм на фризьор и да не ме безпокои.А, нач. щаба бил. Не го знам тоя. Абе, проверих си в закона. Никъде не пише какво да правя.Пише, какво да не правя. Уу... тези обувки не съм си ги носила още.8.15 сутринта Сергей настоява да ида да видя защо му подскача кафето още. Да иде и да си види сам. Каза му го, ама го мързяло.Да ида аз, той бил шефа и се нуждаел от очи и уши. Добре де, тръгвам. И Ахмед нещо любопитства, ама и той зает. Е, все аз ли да ходя!?!!?8.15 сутринта Отидох, видях, скъсах си чорапогащника. Нещо гори, нещо гърми, не е бедствие, не е авария. Не е природна катастрофа. Не е в моя ресор. В моя закон си пише много ясно, Бедствие е земетресение от 10 по Рихтер нагоре, паднал астероид, всемирен потоп и все такива неща. Бойко! Ти си виновен! Да ти го кажа в очите.Аз да не съм министър на всичко? Щоме разкарвате по никое време? И си скъсах чорапогащника и не можах да видя къде ще почивам през лятото. Досадници такива. Помолих Ахмед да ми прати актуалния списък на нашите фирми, които да се заемат с почистването.11.00 преди обед Пресконференции, досадно.Гладна съм...23.00 преди полунощ Сергей настоява да ходя по телевизиите и да обяснявам какво пише в закона ми. Неграмотници! Да си го прочетат сами! Какво има да обяснявам. Още ме е яд за чорапогащника!
133
0
 
0
 
! Отговори
Петя преди 15 години
"ще ни нападне извънземен разум поради липса на земен такъв"Най-точното определение!!Браво!
132
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ари ходжи купи идно цигарки, чойек!а уе, налиъ ходжих приеджи малко, уееее!!
131
0
 
0
 
! Отговори
varna преди 15 години
Eii 105, na izgnili vodorasli mirishelo,a.Zatova ciala Sofia se prenasia vyv Varna, zashtoto mirishe nali.Varna e no.1 grad v BG.
130
0
 
0
 
! Отговори
Миекащ ("деба&q преди 15 години
Първо си преброй на колко (не-едносрични) думи слагаш вярно ударението - няма да ти отнеме много време. После давай кривата си медицинска експертиза кой болен и кой - не.Еди елементарен пример:1. Повелителна форма на "ходя":"... хОди кУпи едни цигари, брато..." вместо "ходИ (даже ***) купИ едни цигари"2. Минало време на "ходя":" ... е па нали ходИх преди малко??.." вместо " нали хОдих преди малко"Опака работа. Избягал Илия от селото, ала селото не могло да избяга от него...
129
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ami 4ove4e az ne sum vidqla nikude razlepena tabelka za pruskaneto sre6tu kurleji i komari,a i gledkata puk i mirisa si bqha stra6ni taka da si go kajem.Moje6 li da mi dade6 nqkakvo po-podrobno info za tova pruskane za tezi kato men,koito ne znaqt?
128
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мъглата, за която говориш, е от пръскането против кърлежи и комари. Същата мъгла приблизително по това време се видя в парка до нас. На всякъде в квартала беше разлепена информация по въпроса.
127
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Da, nomer 125 i zatvornitsite imat prava! Ne e chesno da im prichiniavame tova :-)
126
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тоя 108 се опита да каже че в Сф се говори неправилно за сметка на миекащите? *** комплексарите.Тва с миекането даже не е и диалект то си е болест.Ае ше си говориме пак като се върнете от логопед.
125
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да, бе! Гледай какви поразии направи този Лупи! :) Аз се моля да не го вкарат в затвора, защото и в затвора са хора :D :D.. не се знае какво ще стане!
124
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Gresh. Ne 108, a 118
123
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
108, mnogo si prav! Otkadeto mine Lupi treva ne nikne! A ako mine blizo do sklad s boepripasi... sami vidiahte rezultata!!! :-)
122
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Emel Etem; Tam,kadeto e garmqlo,,,,,,,,,, pak 6te garmi
121
0
 
0
 
! Отговори
ferad преди 15 години
karate se za varna i sofiq ave hora vie dobre li ste ?
120
0
 
0
 
! Отговори
svetla преди 15 години
VIJTE HORA DAIDE DA VZEMEM DA SE SUBEREM PRED NARODNOTO SUBRANIE I DA GI PITAME KVO STAVA TIQ NE6TASNICI I DA IM ISKAME SMETKA KVO PRAVQT S GORKATA NI DURJAVA,AZ SUVSEM SERIOZNO SUM SE ZAELA PRAVQ PODPISKA KOQTO DA PREDSTAVQ V OB6TINATA,AKO NQKOI PROQVQVA INTERES KUM PROTESTA OBADETE MI SE NA 0888 644 782.sTIGA VE4E SA NI UPRAVLQVALI NEGRAMOTNI TAPANARI ,4E 6TE NI UBIQ BEZ DA RAZBEREM.
119
0
 
0
 
! Отговори
хахаха преди 15 години
Невъзможно бе хора, че той въздуха в София и без експлозиите си беше замърсен, или взривовете имат чудното свойство да пречистват въздуха????