Дишай - не дишай. Бе, по-добре не дишай.

Как се справяме, когато до главите ни гърмят снаряди
3 юли 2008 18:20, Екип на Dnes.bg
159
Дишай - не дишай. Бе, по-добре не дишай.
Трагедиите раждат изкуство.... Колаж: 2much

3 юли, 2008 година, от 6.28 часа сутринта нататък.

Ден като ден, ама не за всички.

Докато бургазлии масово изпоприпадаха от жегите, софиянци пък масово изпопадаха от леглата си, изхвърлени от ударната вълна след взрива на гаубици, снаряди, реактивни дълбочинни бомби и прочие устройства, възлизащи на общо 1494 тона.

Заедно със софиянци съпричастно изпопадаха и прозорците, вратите и дограмите им, а на някои нещастници – и котките им. Честно.

След това, за да се поддържа спортният дух и да не се забравя, че едно зло никога не идва самó, в 15.12 местно време София бе разлюляна и от земетресение.

Така... в случай, че някой не е усетил взривовете на гаубиците и да вземе да остане капó откъм екстремни усещания.

Не че трусът, който бе със сила 4 по МШК /да се чете Медведев-Шпонхоер-Карник/, има нещо общо с взривовете на няколко тона снаряди, не, хаха, как пък си го помислихте...

Просто съвпадение.

Сега очакваме следващото разтърсващо съвпадение, като най-големите залози са, че или Витоша ще изригне, или ще ни нападне извънземен разум поради липса на земен такъв.

И докато чакаме Нещото да се случи/изригне/долети/ /но не на летище София, щото то още се съвзема от падналата върху му осколка/, успяваме да докажем, че поне имаме чувство за хумор, богата душевност и висок нравствен морал.

Часове след 32-рата експлозия в Челопечене из форумите на българския интернет започнаха да валят и първите хуморески във връзка с инцидента.

„Продавам прясно разорана нива в Челопечене с готови дупки за засаждане на дръвчета“.

„Най-големите грешки на човечеството: Хирошима '45, Чернобил '86, София '08 и... хъхъ, Windows 95“.

„Времето днес ще бъде слънчево, с прегърмявания“.

"Инцидентът е организиран и осъществен от фабрика за производство на стъкла".

Черен хумор, както виждате, но по-добре да се смеем, отколкото да се заврем някъде и да се самосъжаляваме.

Така че, довечера, когато стане тъмно и си легнете в същите онези легла, от които паднахте в 6.28, не се страхувайте.

Бъдете смели и се дръжте като кмета Бойко Борисов, който тази сутрин, от мястото на инцидента, препоръчал на софиянци:

"Най-добре, ако можете, не дишайте!".

Хаха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
0
 
! Отговори
теди преди 15 години
Мили хрис ( коментар номер 94),Аз в *** не живея, в БълГария съм роден :))))Е тва да си сбъркаш името на родината....нямам думи...
97
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
A бе аз сьм като грьмнат! Как може такова нещо в Европа на центьра на Балканите? Безобразие!
96
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
NAPULNO SUGLASEN!!!
95
0
 
0
 
! Отговори
ranarsa преди 15 години
Простотията и Вселената са безкрайни!Складовете са били в ликвидация.До месец трябвало да се прехвърлят към Терем.Ясно е,че е имало липси на боеприпаси.Какъв по-удобен начин липсите да се прикрият от този складовете да се запалят.Сега Вие приятели спорите кой е по град-София или Варна.Давате ли си сметка какво е станало?Изчезнало е неизвестно количество боеприпаси!С тях могат да бъдат взривени хора и в София и във Варна и навсякъде в България,че дори и извън нея.Лошото е ,че по стара българска традиция виновни няма,а трябва да има!Някой е получавал пари да пази тези скадове и сега нетрябва да се крие,а да дава разумни обяснения.Министърът на отбраната и шефът на Генералния щаб се червят като неподготвени студентки на изпит,а преките виновници най-аристократично отказват да дават итервюта.Колко са свенливи!
94
0
 
0
 
! Отговори
хрис преди 15 години
Абе хора добре ли сте? Какво ви става, че сте толкова злобни? Или сте забравили че всички живеете в ***?Я се осъзнайте малко.Статията е много яка и за съжаление е съвсем на място и хумора и сарказма в нея. Скоро няма да се оправим - това е! Подкрепям напълно 84 - споделил/а е гледната ми точка. Само бих добавила следното: Не са ни виновни само управниците, в крайна сметка ние си ги избираме. Докато има такива злобни забележки и реакции - все ще сме си зле. В нормалните държави бедствията обединяват народа - да ама в нормалните. Ние тук обичаме да гледаме сеира и да се присмиваме на чуждото нещастие. Те тва е!!! Да се радваме и молим да не ни сполети и нас нещо от типа на 11 септември, че квито сме си оправни и сплотени и 10 години няма да ни стигнат, за да се съвземем!Градовете и селата няма кво да ги обсъждам. Да са живи и здрави селяните, че иначе ще умрем от глад гражданите!Айде със здраве!
93
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами тука мога да кажа само едно. FEUER FREI ! BANG! BANG!(Rammstein)
92
0
 
0
 
! Отговори
Chujdenec преди 15 години
Ей за тва за никав *** не ставате - тука и да пиши че България е шампион по футбол - вие пак ще се препсувате като падари!
91
0
 
0
 
! Отговори
Hell преди 15 години
napylno sym syglasna s teb!!!!!!
90
0
 
0
 
! Отговори
EVALA PI4!!!! преди 15 години
80. - 22:23 - От: mulioСелянин е определение не по местоживеене, а по манталитет. Така като те гледам ти си си баш селянин ... с някакъв комплекс че не живее в София ... нямаш проблеми, ела, живей си тука ... Или ти е прекалено голям града :D :D :D
89
0
 
0
 
! Отговори
Anonimus преди 15 години
Am purvo az ne sum pi4, momi4e sum! I posle da si doidem na temata - iz cqla Bulgariq se proizvejda ogromno koli4estvo zurneni i vsqkakvi drugi kulturi, no zashto ne pomislish, che vsichko tova otiva direktno v golemite sofiiski zavodi, ot koito izliza prerabotenata hrana?!
88
0
 
0
 
! Отговори
Georgi Belgium преди 15 години
Spokoino grajdani na Bulgaria - vinovni i tozi put nqma! :)
87
0
 
0
 
! Отговори
х преди 15 години
И идеята за отклоняване на вниманието на народа също!Браво!!!!!!!!Ама моля ви не ни подцнявайте! И ние се сетихме...
86
0
 
0
 
! Отговори
Anonimus преди 15 години
Що за комплексар трябва да си, за да спориш като малките деца - Варна или София???Както си седя в запустялата ми стая и си рова по сайта, мога да заключа, че тук изказват мнението си некадърни, необразовани 11-17 годишни лапета!И не спорете на колко години сте! Докажете ми го!
85
0
 
0
 
! Отговори
M.M. преди 15 години
Е на това се казва статия! Сигурна съм, че и пострадалите, ако я прочетат ще се засмеят. Сутринта бях много разтревожена и притеснена(а не съм от София), но така или иначе всичко мина (или поне се надявам). Най-важното е, че няма сериозно пострадали (в Албания са загинали 11 души при подобна "авария").
84
0
 
0
 
! Отговори
gadamer преди 15 години
Първо - статията е добра.Второ - явно е хумористична и саркастична и няма за цел да дава точни данни, подкрепени с цитати.Трето - много са глупави споровете за градове в България. Каквото и да си говорите, трабва да осъзнаете, че и най-големият и прекрасен град в България е всъщност една периферия. Нашите градове са провинциални дупки, в сравнение с всеки град в развитите държави.Четвърто - българинът като цяло няма чувство за хумор и е голям самсуряк. По-намръщени, криви и недоволни хора от българите не познавам. Естествено има и изключения.Последно - съдейки от постовете българите са и страшно неграмотни. А и кухи националисти. От най-вредните.
83
0
 
0
 
! Отговори
d преди 15 години
С какво точно София изхранва провинцията, бе пич? Я си помисли млако. Да не би случайно да е обратното, а? ;)
82
0
 
0
 
! Отговори
Anonimus преди 15 години
Slushaite kvo ne mi obqsnqvaite kolko sme zle sofianci 6ot nie vi izhranvame ne6tastnici.. vsqka subota i nedelq ot Sofia izlizat kamioni s ogromno kolichestvo stoka koeto se razspruskva do nai-zabutanite kutcheta na Bulgariq.. ne NIE sme selqni ami vie, pone tova se razbira ot vashata zavist i nachina po koito govorite ;) Varnenci kriite se tam v mishite si dupki i si traite ***...
81
0
 
0
 
! Отговори
varg vikernes преди 15 години
ама аз отивам да живея на марс
80
0
 
0
 
! Отговори
mulio преди 15 години
Селянин е определение не по местоживеене, а по манталитет. Така като те гледам ти си си баш селянин ... с някакъв комплекс че не живее в София ... нямаш проблеми, ела, живей си тука ... Или ти е прекалено голям града :D :D :D
79
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА ! Няма значение кой къде е роден. Насочете яростта си за нещо градивно ! Бог да пази България !