Мощен нагъзин

Парламентът си търси доставчик на: тоалетна хартия, сапун, белина, перилни препарати...
15 авг 2008 14:44, Екип на Dnes.bg
82
Мощен нагъзин
Снимка: БГНЕС

Летният сезон е в разгара си, но Народното събрание не спи. Не съвсем, не съвсем.

Въпреки че депутатите излязоха в лелеяна почивка от 1 август до 5 септември, администрацията на парламента работи, та пушек се вдига.

Един от най-наболелите в момента проблеми, които тя, администрацията, администрира, е провеждането на търг за... тоалетна хартия за нуждите /малки и големи/ на депутатите и посетителите на Парламента.

За да бъдат обаче доволни и продуктивни, разнообразие и лукс трябва да заобикаля народните представители навсякъде в парламентарните им покои, включително и в тоалетните.

Затова избраниците ни няма да бъдат ограничавани в употребата на само 1 вид хартия.

Те ще се прос/т/ират върху цели 7 /седем/.

Не става ясно дали хартията ще е ароматизирана, изрисувана с фигурални или флорални мотиви, или пък отгоре ще има щамповани мидички и рибки.

Дали ще е дву- или трипластова също е мистерия.

Всичко това е сюрприз, с който депутатите ще бъдат зарадвани при първия им час пик.

Освен хартия Парламентът има вопиюща нужда и от цифром и словом "27 /двадесет и седем/ вида помощни материали за хигиенни нужди“.

Нека се пробваме да ги отгатнем:

сапун
белина
ароматизатори тип борче /към 2-3 тона/
ъъъ не се сещаме за други, но можем да гадаем:

препарати против въшки /за по-евтино може газ, мас и оцет, в равни части/
крем против гъбички
шампоани, както следва:
против пърхот
за мазни коси
за смесени към мазни коси
за сухи коси
за без коси /от тях да се поръчат най-много!/
пемза за напукани пети.

Пак не ги докарахме до 27, но наистина не се сещаме за повече!

Обаче ако си мислите, че с тоалетната хартия и препаратите против въшки се изчерпват належащите нужди на депутатите, много се лъжете.

Парламентът ще закупи и 35 вида почистващи, перилни /в парламента имало и перални, къде ли ги крият???/ и дезинфекциращи препарати!

Айде пак да броим:

белина
каналин
мистър и мисис Пропър и всичките им братовчеди и учинайки
леля Мария
леля Димитричка
омекотител с различни аромати /тук може да се докарат 10-15 различни/
препарат против хлебарки
отрова за мишки
формалин???

Или той беше за един по-късен етап...

От всичко това уважаемият активен електорат, възлизащ на има-няма 12-13 души, остава с впечатлението, че Народното събрание всъщност е едно много мръсно място, сбирщина на хора, които непрекъснато се нуждаят от дезинфекция, почистване и постоянна хигиенизация. 
 
Отпуснатата сума за доставка на хартията и останалите хигиенни материали възлиза на 178 800 лева с ДДС. Доставчиците пък, които вече точат лиги и събират всичките си запаси от тоалетна хартия и сапун, ще бъдат избирани по критериите „най-ниска цена и най-високо качество“.

А ние оставаме с чуденето защо, по дяволите, в списъка с нужните им, на депутатите, хигиенни, почистващи, санитарни, перилни и дезинфекциращи препарати не са включени и памперси и пелени?

Може би защото тях си ги купуват сами.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
леля Ема преди 15 години
А колко тона вазелин ще са необходими на слузестите ни депутати?
60
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хайде нагъзете се на Станишев да ви оправи мощно!...
59
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Станишев си поръчва мощен нагъзин, а? Много са яли - следователно много има да ***. Ама ако може конкурсче, за доставка на мека четирипластова тоалетна хартия, че някоя приближена на червената коалиция фирма да се ангажира, че да печелят и от собствените си Л A Й Н A ...
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Станишев си поръчва мощен нагъзин, а? Много са яли - следователно много има да ***. Ама ако може конкурсче, за доставка на мека четирипластова тоалетна хартия, че някоя приближена на червената коалиция фирма да се ангажира, че да печелят и от собствените си ...
57
0
 
0
 
! Отговори
Доган преди 15 години
Ибриците забравихте!
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
как ще спи парламента те така се *** че и 100 тона тоалетна хартия да купят пак няма да изчистят всичките които направиха
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
***:)))) както е озаглавил постинга си един от блогърите, при тва много точно и на място!!! :))))))
54
0
 
0
 
! Отговори
gownarja 54 преди 15 години
Monitora ti i toj li woni na owchi lajna?
53
0
 
0
 
! Отговори
martomst преди 15 години
Добавям към коментара на 49:Депутати-Много крадат, много ядат, много ***......Нищо ново под слънцето! :) Бъдете хора а не депутати!Щото ще боли!
52
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 15 години
Пенсионерите нямат голяма нужда, защото няма какво да ядът, а в парламента има много голяма нужда!
51
0
 
0
 
! Отговори
До 52 преди 15 години
Ей ***, ще имаш ли смелост да ми се репчиш така наживо, а путkо ***?Съмнявам се - ти просто си една смешна мишка пред монитора;)))
50
0
 
0
 
! Отговори
кенеф преди 15 години
Голямото количество на тоалетна хартия е обяснимо-гъзовете в Парламента явно са повече от бройката депутати.
49
0
 
0
 
! Отговори
депутатоизберателя преди 15 години
Много крадат, много ядат, много ***......Нищо ново под слънцето. Какво тук значи някакъв си гласоподавател?
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пичове от сайта вие сте като роман на Ървин Уелш ( простотията преобладава в чист вид, но той поне такъв му е жанра, а вашият жанр какъв е?). Вие се водите медия, която осведомява хората какво става в България? Баси (по Ървин Уелш), не случайно в сайта един от най-посещаваните в Бг в отдела медии е пълно с психопати. И след това виновно е правителството, държавата, географското положение и световната конспирация не виновно е идиотското мислене на половината българи за които (от които) е написана тази статия.
47
0
 
0
 
! Отговори
WC говорител преди 15 години
Всеизвестна е депутатската алчност - свикнали са само да вкарват у телесните си отвърстия, де що очите им видят в наличност извън туловищата им, без обаче да пожелаят да изкарват нищо извън себе си. Поболяха се масово от иконимисване на народната пара! Затуй, по съвет на наши водещи психосоматолози и др. ОЗдравителни кадри, а също така и в унисон с оздравителните правителствени социални и пенсионни политики, се видяхме принудени да ги подмамим с най-луксозна санитария, белки кандишат да си отпускат в работно време сфинктерите и по естественото им природопредназначение. Когато етап А приключи успешно и депутатите попривикнат с радост да даряват биомаса на канализацията, ще се пристъпи към етап Б - пълно стратегическо оздравително закаляване, а именно: всяко тримесечие просветът на вратите на депутатските тоалетни ще се намалява с фут и половина, така че да гарантира благинките на цивилизованото с-р-а-н..йе само за съвестно изпълняващите лечебните предписания. На разположение на останалите ще бъдат само кенефите на партийните им централи, а за независимите - един общински, т.е общ за мъже и жени. Ако етап Б не даде съществена рентабилабилност, ше преминем към етап В - прилагане на механизми по механизирано реимбурсиране на неусвоената фекална маса. Етап В е с гриф "екскретсекретно" и по обясними причини не може да бъде доведен до узнаване от представителите на медиите, пресата или електората.
46
0
 
0
 
! Отговори
Маминкооооо,Франчише преди 15 години
Ода за нежния депутатски хемороиден ***!Хора бдете!Милде доставете!...................................... ....... Жалете народните избранници с таз тежка седяща програма с маясъл са се сдобили,ми не е леко от мерджана до залата,от залата до кулоарите,от кулоарите до кафенетата,от кафенетаат до кръчметата и от там пак у мерджана,що седеш пада,що въртеж-требе им нещо с ксопринена мекота,нежно да гали разраненото от седеж депутатско гъзе-жалете ги ,че то кат не могат да си седат на гъзетат и се поврътват кат ***,че то мисълта ще им е само у хемороидите,не дай да се заиграят сексуално-ми то болка и страдание- пък после .не мислили за електората ***.........Дайте Милде!
45
0
 
0
 
! Отговори
Stas преди 15 години
ами напълно нормалное държавна институция да пусне търг за "помощни материали за хигиенни нужди" и други тоалетни принадлежности. всяка държавна институция пуска търг за всички стоки и услуги, които закупува, независимо дали са пряко свързани с дейността или е за нуждата на служителите. И в администрацията ползват тоаелетна, сградата е голяма, няма начин да не се мие пода или да се перат пердетата. в крайна сметка тези консумативи не са за един месец, всеки търг се прави за период от време на редица доставки, не само за една. няма нищо иронично и пошло. щото в крайна сметка като си прочетете нормативната уредба, ще ви стане ясно, че всяка институция-частна или държавна, трябва да осигурява вид хигиенни условия на работното място. Материалът е публикуван като главна статия от раздел, а реално мястото й е в нечий блог. нищо лично, ама...има и други новини, а тънкия хумор и ирония тук определено липсва.
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пак си показвате селенията днесовци "ЪЪЪЪ" .. "препарати против въшки /за по-евтино може газ, мас и оцет, в равни части/ " На село вашите така ли ги чистиха ? :) Жалки сте , жалко е и сайтчето ви
43
0
 
0
 
! Отговори
boby преди 15 години
Ами така де, като ни *** постоянно на главите, поне да се позабърсват след това, да не мирише много пред Европата...
42
0
 
0
 
! Отговори
Помощ за това искам преди 15 години
Едно от петната,не е от никой,от природата е.и от време на време ще бликва.Майсторът толкова успя да устиска.А тия които се цапат умишлено,те знаят и се почистват навреме.Лошото е като не се усетиш,че ставаш повече за смях.от под драконът плюе.Ако умра да го знаете,че всички ще го миришете.Но се пипа като археолог.