Полицията е мъртва. Да живеят престъпниците!

Или как могат да те пребият и ограбят в центъра на София
18 окт 2008 17:06,
243
Полицията е мъртва. Да живеят престъпниците!
Явно времето е спряло за полицията у нас. Снимка: Булфото

В София могат да ти се случат много неприятни неща. Да те пребият, ограбят, изнасилят, блъснат и т.н. Тези неприятни инциденти могат да ти се случат и в центъра на града, където по принцип трябва да има някаква сигурност. Или поне полицията да е наблизо.

Уви, не. Ако минавате вечер през градинката на Народния театър и ви пребият и ограбят, както се случи с мен, забравете да чакате полиция.

Тя ще дойде много късно. А въпросните хора, които са ви нападнали, ще имат време да нападнат още няколко души и спокойно да се приберат и наспят.

При опита ми да намеря полиция, след четири позвънявания на новия спешен номер 112, където ми беше обяснено, че към мен пътува екип, стигнах до полицейски пост пред президентството.

Най-сетне: Полиция, ще ги хванат. Обаче изненада. Униформеният полицай от джипа ми обясни, че не може да направи нищо. До него същото редеше и патрулиращият пред президентството. “Ние сме тука заради "Атака". “Значи до вас могат да ограбят, пребият и изнасилят някого, вие не може да реагирате”. “Ами... не. Пуснете жалба”.

Е, аз ще пусна жалба, ама тези са на 500 метра и могат още сега да бъдат арестувани.

Тежко. В крайна сметка патрулът дойде. Тръгваме да обикаляме улиците, за да позная нападателите. След буквално 5 метра спираме. По радиостанцията викат полицаите (спешно), за да се оправят с двама пияни. “Добре де, не мислите ли, че е по-важно да намерим около 8, явно пияни или дрогирани хулигани, които могат да наранят някого другиго, вместо да събирате лигите на някакви пияници”... "Ами, така ни казват... и трябва да ходим”.

Хубаво. Трябва да подам жалба в първо РПУ. Хващам такси и отивам. Сънената полицайка ми два два листа да пиша обяснения. “Ама защо два, ама защо сега трябва да пиша, сигнализирайте на патрули, дошъл съм ви на крака, за да ги хванете още тази вечер...”

”Ами не, сега нищо не може да се направи...”. Нищо. Представяте ли си?

Сядам да пиша. Главата ме боли, устната ми е подута. В крайна сметка можеше и да е по-зле, добре че знам как да се пазя.

Пиша на единия лист, пиша и на втория (по-подробно, както ми бе казано). Мизерия, мизерия.

Сетих се за дознателя, който преди месец ми взе показания за катастрофата, в която едва не ме уби малоумен шофьор. За разкъртеното му бюро и за факта, че си купува сам хартия за принтера, папки, та дори и целия компютър. Представяте ли си?! Какво ли очаквам и аз...

След като надлежно написах всичко, попитах полицайката дали трябва медицинско. Амииии, да... (с поглед, забит в земята), ами както прецените.

Преценявам, че искам. В "Пирогов" е пустош, явно аз съм единствената жертва на часа.

Сънената сестра в спешния кабинет на неврохирургията ми заявява: “Ами вие сте на 30. Е, щом сте на 30, значи малко са ви били”.

“Моля?!”

”Ами да, какво се разхождате на 30. Трябва да се пазите. От клуба - в таксито. Иначе ви бият”.

Боже, Боже. Сега ще изляза и виновен. Медицинските обаче се дават на улица "Здраве" 2. И това ако не е ирония.

Ще си го взема. Трябва да се обадя на полицията и да попитам какво се случва. Трябва да се обаждам и да настоявам. Защото не искам други хора да пострадат като мен.

А спасение явно няма. И по-лошото е, че на никой държавен орган не му пука. В каква държава живеем... Или въпросът е риторичен....

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
и ти си прав, уважавам мнението ти, но що ми сви ника ;)))))))
181
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
Рамбо може и да е българин, но въпреки смущаващото количество оръжие, което явно носи по тялото си, е много по-малко вероятно да му се случи случка, каквато се е случила на вярващия в европейския ни статут интелигент... друг е въпросът за "превишаване пределите на неизбежната отбрана" и дали си струва да те цепят в затвора, само щото не си си вкарал острието на точното място в отсрещната гад и тя взела, че поумряла... ей тогава ставаме пищящи европейци...поздрави
180
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
Като чета една част от мненията някак разбирам защо държавата ни е такава. Като гледам редица умници наистина споделят мнението, че пострадалия сам си е виновен, а никой не поглежда действителността - в Бг има най-много полицай на глава от населението от цяла Европа, разходите за полицията са огромни на фона на смешния ни вътрешен брутен продукт (колкото на една средно голяма фирма да речем Фолсваген), но за сметка на това срещу тези пари българската полиция е обикновен регистратор.А иначе престъпността намалява с всяка година и по тези отчети, които чета сигурно вече има отрицателна величина!Но народа си трае, чинно ползва правилото от клуба в таксито или търчи за здраве в парка, че като ония лошите го подгонят да може да бяга. Е има и по някой Рамбо, ама на него сигурно не му се е и случвало, вместо да вземем да попитаме поредната меверейска марионетка защо полицайте ядат банички из районното и висят от кабинет на кабинет или в кварталното кафене, а не са навън да си вършат работата. Примерно както е по-време на посещение на Кондализа Райс или някое подобно нещо.
179
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
Poglednete jenskia pazar - ima staja za policai i tam ima okolo 10.N0... No pod nosa im ima prodajba na cigari bez banderol i mnogo drugi neshta - bilo to kradeni, bilo to turski drehi za koito ne se plashtat nikakvi danuci i taksi. Kogato ima proverka purvo se preduprejdavat narushitelite/ d njauoi ne samo narushiteli, a napravo prestupnici / nedokazani po zakon, zashtoto njyakoi policai e prikril sledite / Mafioti stavat policai, a policai prokurori i krugut se zatvarjya
178
0
 
0
 
! Отговори
Cиготyри Hакyра преди 15 години
Утре може и да те опънат в някоя градинка. Щото си УФСЪ! Мене защо никой не ме бие? По две причини. Първо - не си търся боя. Едва ли са седнали да те бият ей така, без нищо. Сигурно си се връщал пиян от дискотека и са ти подвикнали нещо, ти си се направил на мъж и сам си се наврял между шамарите. И второ - защото си *** и ти личи, че не си способен да се защитиш. Аз се прибирам почти всяка вечер в 1-2 часа сам пеша през целия град. Обаче не излизам от къщи с по-малко от 3-4 ножа в себе си. Плюс телескопична палка и спрей. А кубинките ми са със скрити метални бомбета, и камион не може да ги смачка. Като тегля шут на тухла я троша. И като вървя по улицата, единият нож е винаги в ръката ми, готов за бързо отваряне. Което тренирам винаги, докато ръцете ми са свободни. Примерно, докато гледам филм или се разхождам някъде. Ако не знаеш как да си служиш с нож или не си готов вътрешно да го ползваш, купи си поне един газов пистолет. Едва ли някой ще тръгне да те удря, докато му стреляш от един метър в очите.А ако чакаш полицията да те пази, по-добре си носи тубичка вазелин за следващия път :) На вълка нали знаеш защо му е дебел врата? Защото не разчита на другите да му свършат работата.Edit: Защо ми триете коментара бе, ***? Явно малко са ви били в крайна сметка, щом сте толкова нагли :)
177
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Преди години полицай преби жена в центъра на София- по обяд.Когато деца видяли ,че бият жената той извикал подкрепление и отцепили района.След това я качили в колата и обикаляли из Борисовата градина, Казвали, че ще сложат заглушителя и ще я застрелят и хвърлят някъде.Не го сторили, може би защото било по обяд и имало хора из парка.МОЖЕ И ДА ИМА СВЕСТНИ ПОЛИЦАИ, НО ИМА И МНОГО ГАДОВЕ.
176
0
 
0
 
! Отговори
рамбо преди 15 години
я, рамбо бил българин!
175
0
 
0
 
! Отговори
ff преди 15 години
не е вярно,че дознателите сами купуват компютрите си ,хартията и химикалките си,притискат фирмите и те им отпускат пари,срещу дребни услуги,в каква държава живеем?
174
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
157,я намери и прочети правилника за вътрепен ред и професионалния устав на някое РПУ!
173
0
 
0
 
! Отговори
Cиготyри Hакyра преди 15 години
Утре може и да те опънат в някоя градинка. Щото си УФСЪ! Мене защо никой не ме бие? По две причини. Първо - не си търся боя. Едва ли са седнали да те бият ей така, без нищо. Сигурно си се връщал пиян от дискотека и са ти подвикнали нещо, ти си се направил на мъж и сам си се наврял между шамарите. И второ - защото си *** и ти личи, че не си способен да се защитиш. Аз се прибирам почти всяка вечер в 1-2 часа сам пеша през целия град. Обаче не излизам от къщи с по-малко от 3-4 ножа в себе си. Плюс телескопична палка и спрей. А кубинките ми са със скрити метални бомбета, и камион не може да ги смачка. Като тегля шут на тухла я троша. И като вървя по улицата, единият нож е винаги в ръката ми, готов за бързо отваряне. Което тренирам винаги, докато ръцете ми са свободни. Примерно, докато гледам филм или се разхождам някъде. Ако не знаеш как да си служиш с нож или не си готов вътрешно да го ползваш, купи си поне един газов пистолет. Едва ли някой ще тръгне да те удря, докато му стреляш от един метър в очите.А ако чакаш полицията да те пази, по-добре си носи тубичка вазелин за следващия път :) На вълка нали знаеш защо му е дебел врата? Защото не разчита на другите да му свършат работата.
172
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
P.S. живея в "Дружба" и знам, че срещу 8 човека и старият Джеки не би имал големи шансовепоздрави :)
171
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
аз всъщност говорех за тренировки основно... по бягане *kiss" muahahahahahahihihihihi :))))))))))))))))))))
170
0
 
0
 
! Отговори
до треньора преди 15 години
тренировките ще ти помогнат за снимките в холивуд, но не и за уличната действителност. ти къде живееш? във филмите на джеки чан може би?
169
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
ми тренирай бе, човек... на 30 си и имаш структура на 15 годишен хлапак - що си мислиш. че ще те пропуснат!? а ако не- осъзнай се и не закъснявай вечер... щом момче с твоята интелигентност не е осъзнало, че живеем в Дивия Запад...
168
0
 
0
 
! Отговори
the dark knight преди 15 години
THE DARK KNIGHT
167
0
 
0
 
! Отговори
асд преди 15 години
обоснови се. какво точно искаш да ми кажеш?
166
0
 
0
 
! Отговори
проблемът преди 15 години
по-сериозният проблем всъщност е, че никой друг не ти е помогнал. имало е поне един свидетел, който е взел решение ДА НЕ помогне. ето това е сериозният проблем.когато на мен ми се случи подобна случка на силно осветения тротоар пред царския дворец - отсреща две ченгета просто наблюдаваха. слава богу до тях имаше минувач, който изтича в средата на улицата, спря минаваща кола с тялото си, и ме сочеше, опитваше се да ми помогне.проблемът е в обществото
165
0
 
0
 
! Отговори
до асд преди 15 години
тогава ще трябва да се бориш срещу себе си, защото си станал един от тях
164
0
 
0
 
! Отговори
асд преди 15 години
ще направя терористична организация за саморазправа!ще се наричаДвижение за Ред Справедливост и Правосъдиеще убиваме сгафили депутати, и други подобни ***.ще имаме клон, който ще действа наказателно и ще раздава правосъдие вместо органите.хората сами ще идват за помощ и ние няма да ги връщаме!
163
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В ГОВЕДАРСКА ДЪРЖАВА ЖИВЕЕМ С *** И ПРОСТАШКИ НАРОД. АЛБАНЦИТЕ И ТУРЦИТЕ СА НАЦИЯ В СРАВНЕНИЕ С НАС. НИЕ СМЕ СТРАХЛИВИ ПИКЛИВИ ОВЦИ.