Милиардите на Мубарак

Едно семейство на стойност 60 милиарда долара
Обновена: 3 фев 2011 14:51 | 3 фев 2011 09:27,
113
Милиардите на Мубарак
Хосни Мубарак. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Кланът Мубарак е семейство, което струва 60 милиарда долара, пише в статия на индийския в. "Ню индиън експрес", озаглавена "Милиардите на Мубарак".

Не само твърдата ръка, с която Хосни Мубарак управлява цели 30 години, му е помогнала да се сдобие с прякора Фараона. Той го дължи и на натрупаното лично богатство, както и на имуществото на древните египетски владетели, което е успял да присвои, пише изданието.

Оценките за имуществото на Мубарак са за 31,8 милиарда долара. Само личните му спестявания възлизат на 40 милиарда долара.

Още по темата

Състоянието на Мубарак е съставено от пари в брой, акции, недвижими имоти в различни страни, предимно в САЩ, две яхти за 60 милиона евро. Парите в брой, както и акциите пък са разпределени в американски, германски, британски, швейцарски, шотландски, испански и дубайски банки.

Компанията за недвижими имоти на Мубарак – Алаа Мубарак, разполага с имоти в Лос Анджелис, Вашингтон, Ню Йорк и Лондон.

Богатството на президента, както изглежда, е натрупано и от комисиони от сделки с оръжия и с недвижими имоти в Кайро и в туристическите зони като Хургада и Шарм ел Шейх, допълва "Ню индиън експрес".

Синът на Мубарак – Гамал, до неотдавна сочен за негов приемник на президентския пост, също е успял да натрупа богатство, за което се предполага, че възлиза на 17 милиарда долара, съхранявани в банки в Швейцария, Германия, САЩ, Великобритания и вложени в различни инвестиционни фондове.

Първата дама на Египет – Сюзан, наполовина англичанка, наполовина ирландка, е влязла в елитния клуб на световните милиардери още около 2000 г., когато авоари на нейно име са били преразпределени между американски банки, банки в различни европейски столици и в Дубай.

Депозитите и инвестициите на първата дама се оценяват между 3 и 5 милиарда долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още по темата: ЕгипетХосни Мубарак
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
17
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мубарак е поредния комунист,забогатял на гърба на народа си.Е такива хора докарват икономическите кризи.
45
1
 
18
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Много прав се оказва онзи, дето е казал, че политиците са навързани като свински черва ---- В такъв случай къде е спасението
44
0
 
9
 
! Отговори
стефан преди 13 години
толкова е елементарно всичко което става по света-всеки който има власт и възможност влачи и граби. към това се стремят всички политици и властимащи. като си обличат грабежите в сладки и мазни приказки по медиите. нищо ново от както има хора на земята. дано земята се отърси най-сетне от човешкия ***!
43
1
 
6
 
! Отговори
??? преди 13 години
Номер 41, национализация - ако замениш в твоя текст Египет с България и "Мубарак" с "управляващите в България демократи" дали ще е вярно?
42
2
 
18
 
! Отговори
Реалист преди 13 години
Египет има над 75 милиона население - 10 пъти повече от България. Занчи ако там семейството на Мубарак е откраднало 100 млрд. долара, това за мащабите на България са около 10 млрд. долара. Че то само при продажбата на банките се открадна доста повече.
41
1
 
13
 
! Отговори
национализация преди 13 години
Да,национализация всичко за народа,хората гладуват,а този Мубарак какво мисли че е Бог.Мубарак да се линчува публично ,зада имат страх следващите които ще постъпят на власт.Така трябва да се постъпи с всеки държавник който с служебното си полужение е забогатял.Този народ в Египет близо 82-мил.досега кротуваха и защо спаха до сега.Египтяните са бедни ,неграмотни,живеят мизерно и това правителсто на Мубарак умишлено са искали тази неграмотност да е все по голяма,ПРОСТИЯ НАРОД ЛЕСНО СЕ КОМАНДВА.
40
15
 
26
 
! Отговори
Реалист преди 13 години
Реалността е, че Мубарака управлява в Египет от 14.10.1981 година, като преди това е бил вицпрезидент, т.е. краде вече 30 години. За сравнение само през 1997-2001 година в България демократите на иванкостовото СДС откраднаха повече от 100 млрд. долара.
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Номер 25, Дамян,не се вълнувай толкова! Външният ни дълг от доста време е над 50 млрд., но не в евро, а в долари.По последните данни от сайта на БНБ за ноември 2010 външният дълг на България е бил 54.42 млрд. долара.
38
1
 
14
 
! Отговори
e преди 13 години
Е, ние не сме развита туристическа дестинация като Египет и тук Цветелина Бориславова натрупа само от една сделка 140 милиона кинта. По-назад са нашите мутро-комунисти от египетските диктатори-фараони.
37
0
 
5
 
! Отговори
улук преди 13 години
Ако така се купува апартамент за 10 г -е сега на момента си купих а за други 10г. ще го обзаведа!!!
36
3
 
13
 
! Отговори
!?!?! преди 13 години
Нобелов лауреат или радикални ислямисти след диктатораДано да не е второто, но е много вероятно!Просто си спомням 78-79 г. какво стана в Иран - детронираха шаха Реза Пахлави, който беше проевропейски ориентиран и на негово място дойдоха ислямисти - та до днес!Президентите в Северна Африка, макар и превърнали се вече във десетилетни"владетели", все пак са светски личности, начело на светски държави!При такива революции/преврати, обикновено се отива на другия полюс.дано не стане така иначе:(
35
0
 
14
 
! Отговори
>>> преди 13 години
до 32: За съжаление никога не се получава така. Просто идва следващия гладен, яхва народното недоволство и заграбва натрупаното.
34
0
 
1
 
! Отговори
ЕДИН ОТ ОВЧОТО СТАДО преди 13 години
31добавен от: >>> преди 3 минути 31 :) ТЕ СА БЕДНИ БЕ , имат по 1 къщичка ( наследство ) и ще изплащат апартамент на дъщерите си 10 години , дори не са обзаведени
33
0
 
5
 
! Отговори
до 30 преди 13 години
*** такъв, няма дума "овчО".Направи справка в правописен речник.Думата е "Овче", ***.
32
1
 
8
 
! Отговори
Юстиниан преди 13 години
Предлагам - публичен линч пребиване с пръчки за него и членовете на семейството му. След погребението в масови гробища следва да се извърши одържавяване ( национализация ) на цялото имущество и авоари на семейството в обществена полза. Това трябва да е съдбата на диктатори като Мубарак и т.н.
31
1
 
30
 
! Отговори
>>> преди 13 години
Аз па искам да знам за милиардите на Костов, Станишев, Р. Овчаров, Р. Петков, царя, Милен Велчев... Разкажете ми за тях, преди да сме грабнали криваците...
30
8
 
2
 
! Отговори
ЕДИН ОТ ОВЧОТО СТАДО преди 13 години
ЕЙ НЕГРАМОТНИКА ПОД НОМЕР 20 ИНДИАНЕЦ ДИВ , КОЙ ТЕ ПУСНА НА ПИШЕЩАТА МАШИНА - УБИЙ ГО ! ДА МЛЪКВАШ И ДА ХОДИШ ДА КОПАЕШ КАНАЛИ С *** БЪРЖЕ, ЧЕ ЗА НИЩО ДРУГО НЕ СТАВАШ *** СМОТАН , НАПРАВИ СПРАВКА ПОНЕ В "ГУГЪЛ" ДА ВИДИШ КЪДЕ МИ Е ГРЕШКАТА - *** !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЦИБА , ЦИБА БЪРЖЕ НАВЪНКА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дъравният външен дълг е 14% от БВП. Един от най ниските в ЕС.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ти пък сега недей да издребняваш :D...
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо точно сега казват колко пари има МубаракСценарият на мирно демократизиране/ограбване/ не се е променил за 20г