Как се обичат по света

Странности и традиции в отношенията в различните страни
Обновена: 31 окт 2011 11:29 | 7 авг 2011 08:06,
197
Как се обичат по света
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Казват, че за любовта няма граници, но всъщност съвсем не е толкова лесно да се намери местенце на Земята, което напълно да съответства на представите ви за идеалната любов. Ето един справочник за това как в различните държави е прието хората да изразяват чувствата си, отношението им към секса и брака, изготвен от lady.mail.ru.


Англия

В Англия любовта започва с приятелство. Най-често хората там се запознават в работата или чрез общи познати и минава доста време, преди да се появи романтиката. Пътят към английското сърце минава през шегите, тъй като на Острова чувството за хумор е едно от най-ценните неща.

Англичаните не си падат по женската инициатива. На среща канят мъжете и най-често те се провеждат в някой бар. Мъжете там не са готови да харчат пари за момиче, докато не се убедят в симпатията си към нея. Традиционно на първата среща плаща мъжът, после сметката се дели поравно.

Освен това англичаните не си уреждат срещи в петък и събота, тогава мъжете се срещат с приятелите си. След края на срещата той я изпраща до спирката на автобуса, и много рядко – до дома й. Секс след първата среща не е често срещано явление. Ако мъжът има сериозни намерения, ви очакват цветя всеки ден, романтични изненади и дори серенади. Те обаче не бързат да създават семейство, докато не станат достатъчно стабилни финансово.

Франция

Франция се асоциира с романтиката и красотата в отношенията. Айфеловата кула, шампанско и галантни французи. Но всъщност там не всичко е така приказно, както изглежда. Французите съвсем не обичат да подаряват цветя и да правят романтични изненади.

Първата среща там обикновено е на закуска или обяд. Поканата за вечеря се счита за обида към дамата. Повечето французи са готови да платят сметката, но само ако много са харесали жената. Във Франция е много разпространено съвместното съжителство. Ранните бракове тук са рядкост, както и ранните бременности.
Главата на семейството е мъжът, но това не значи, че е задължително той да печели повече. В 48% от френските двойки жената печели повече от мъжа.

Германия

В Германия са особено актуални браковете по сметка. Германският мъж често е по-възрастен и богат от половинката си. Мъжете в тази страна избягват кариеристките, тъй като за тях е недопустимо жената да е по-успешна от тях във финансово или социално отношение.

За това пък германците се отнасят положително към жените, които първи поемат инициативата. Поканата за среща става най-често чрез SMS. Не е романтично, но пък по германски практично.
Ако след първата среща мъжът не покани жената на кино или ресторант, значи той няма сериозни намерения. 

Швеция

Повечето шведи живеят заедно, без да сключват граждански брак. Правата на тези двойки са същите като женените, а официалният развод е нещо много скъпо и се проточва във времето. Най-често мъжът и жената имат свои отделни банкови сметки, но разходите се делят поравно. Напълно нормална картинка за Швеция е в ресторант мъжът и жената да получат две отделни сметки.

Освен това шведите обичат необикновените срещи – на въздушен балон или по време на картинг. Двойките най-често се запознават чрез приятели или по интернет.

Италия

Италианците са родени актьори, емоционални и темпераментни. Те много обичат да правят подаръци, но очакват в замяна услуга. Така че внимавайте, когато приемате подарък от италианец. Мъжете обикновено канят на ресторант, а после на... футболен мач. Италианските семейства са големи и задружни. Повечето от италианските мъже са „мамини синчета“. Те боготворят майка си и дори в зряла възраст се съобразяват с мнението й.

Испания

В Испания не подаряват цветя, не изпращат момичето до дома му и не му плащат сметката в ресторанта. Испанките са независими и подобни неща биха ги обидили. Ако испанец ви покани на обяд или следобедно кафе, значи има сериозни намерения. Поканата за коктейл трябва да се разглежда като желание за забавление и нищо повече.
Интересно е, че 90% от испанците до 35-годишна възраст живеят при родителите си. Ето защо запознаването с мама и тати е първата сериозна крачка в отношенията между двама души.


Китай

В Китай на първата среща мъжът отива със своя най-добър приятел, който да обясни на момичето колко е умен и добър! Любопитно е още и това, че сметката се плаща именно от верния приятел. Иначе китайците са щедри и винаги плащат сметката на спътницата си, при това го правят незабелязано.

Срещите обикновено се правят в кафенета или ресторанти, след което момчето изпраща момичето до дома му.
Удивително е, че отивайки на гости при момичето, китаецът много скоро оставя четката си за зъби и други лични вещи, без дори да е имало интимност между двамата. Също така неочаквано момчето може да си тръгне, оставайки вещите си в дома на момичето. Реши ли да се ожени, китаецът е един от най-надеждните съпрузи. Процентът на разводи в Китай е изключително нисък.

Япония

Да се омъжиш за японец, е доста трудно, ако не си родена в Япония. За мъжете там не съществува такова понятие като „изневяра“. Любовницата е съвсем естествена част от семейния живот, но японците никога не зарязват съпругата си. Т.е. съпругата е спътницата, а любовницата – временно явление.

Австралия

Мъжете в Австралия най-често се запознават с момиче в интернет. В тази страна не е прието да се казват много комплименти. Отношението към брака е прагматично. За австралийците е по-важно адекватното партньорство и взаимното уважение, отколкото страстта. Австралийците имат много сериозно отношение към брака и рядко се развеждат. В случай на раздяла мъжът може да се раздели с 80% от имуществото си.

САЩ

В САЩ има култ към семейството. Въпреки това в 47% от семействата единият от съпрузите вече е бил женен преди това, а процентът на разводите е един от най-високите в света. Това е, защото американците ценят щастието в семейството.

Юридическата процедура при развод е доста сложна, затова повечето американци сключват предбрачен договор.
Типичната среща по американски протича еднообразно: кино плюс вечеря. Продължението може да бъде различно. Даже двойката да е прекарала заедно нощта, момичето си тръгва самò.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още по темата: обичатсвета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
0
 
0
 
! Отговори
21 век - 19 години преди 4 години
По света се обичат според обичаите си.Истинската справедливост е 1 .
189
0
 
0
 
! Отговори
asd преди 12 години
aide pak bulgarite kolko zle sme bili ne znam si kvo, mnogo sme si dobre ako pitate mene :))) drugite kato ne im hareswa da se iznasqt u severen london pri *** ....
188
3
 
0
 
! Отговори
modena преди 12 години
a kak se obicat balgarite???? kato vsicki ,no sas mnogo podrobnosti..interesni ,jeniat se po lubov ,ili jiveiat zaedno, bez da se jeniat,i kato vidat debelia krai ,haide jenata po cujbini ,majat vav ocakvane niakoi lev....eeee takava ni e rasata... balgarite...
187
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имах предвид, че според това какви са ти критериите и какво търсиш, това намираш.Айде, със здраве!
186
0
 
0
 
! Отговори
Az преди 12 години
Да ти имам логиката... то излезе, че повечето българи не търсят щастие а обратното.. Това, че явно на някои манталитета им куца не значи, че другите трябва да го усещат. Ако бяхме нормална държава с нормални хора, не някакви хейтъри в по-голямата част от времето, ако показвахме малко повече любов и уважение към околните, били те познати или не, мисля, че хората щяха да са по щастливи.
185
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой каквото търси, такова намира. ;)
184
0
 
0
 
! Отговори
Az преди 12 години
До 183.Айдее, доказа се теорията :) Най ми е тежало неразбирателството..
183
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
добавен от: Az Аз страшно много харесвам жените.Благодаря, беше достатъчно красноречив, не се напъвай повече.
182
0
 
2
 
! Отговори
Az преди 12 години
До 182. Не знам какво разбираш под женкар, слънчице :) Аз страшно много харесвам жените. Въпреки това съм бил 4 години с някоя и накраиа тя просто реши да смени държавата за да жевее по-добре. За тези 4 години не съм отговорил на нито един флирт, макар, че имаше достатъчно. После човек се замисля, Боже, аз *** ли съм или какво.. и започва поне малко да обръща внимание на красивите неща около него :)Поздрави на всички !
181
1
 
1
 
! Отговори
bobo преди 12 години
a v BG kakvo kazala bulgarkata: Ivane, Ivane, ako zaplatata ti beshe tolkova kolkoto onaia ti rabota, zena niamashe da imash...
180
2
 
6
 
! Отговори
183 преди 12 години
Защо при тези коментари е пълно с взаимни нападки между жени и мъже ? И това ли е показателното и типичното във взаимоотношенията ни - Неуважение, Неравнопоставеност ,Неразбиране ......България...Тук всички се смятаме за повече от всеки друг около нас ...
179
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има ли мъж, който да не е женкар????????????????????????
178
3
 
63
 
! Отговори
България преди 12 години
Любовта започва в Скайп или Фейбук и продължава с среща в някое якУ чалга заведение. Сметката то се знае,че я плаща мъжът, а първият полов контакт се прави между ракиите в тоалетната. Сватбата,ако се стигне дотам е нещо средно между холивудски филм и индийска сапунка- лъскави коли, костюми и *** музика. След брака мъжът пуска шкембе започва задължително да се обръща към съпругата си с - ***, това е съкратено от ЛюбиМа.....
177
4
 
24
 
! Отговори
българка преди 12 години
всъщност как се обичат българите? България е бедна нация като цяло и от това е продиктувано и поведението на жените и мъжете в ухажването - жените се стремят към финансово благополучни мъже, а съответно мъжете се пазят от не дотам финансово осигурени жени. Затова при първа среща мъжът може да плати сметката, за да види как реагира на това жената и повече никога да не го повтори, а може и да не рискува да плати. Прието е срещите да стават вечер и сексът на първа среща е по-скоро приет.
176
13
 
57
 
! Отговори
Астерия преди 12 години
Само искам да кажа,че отново показвате комплексарско поведение,като не ви харесва истината съжалявам.На 20 години съм,но знаете ли какво виждам постоянно в България жени които се скъсват от работа,за да издърйат семеиството и децета си,защото мъжът й го мързи да работи и си стои на дивана по цял ден и гледа мачове,пие бири и псува.Другото което виждам е много разведени жени чиито мъже не плащат осигуровка за собствените си деца.
175
13
 
14
 
! Отговори
до 173 преди 12 години
Астерия, проблемът не е в предаването, а в твоя телевизор. Това че попадаш на споменатите мъже говори за теб, а именно какви привличаш и с какви се обвързваш. Не обвинявай другите за своите несгоди!
174
2
 
6
 
! Отговори
до 173 преди 12 години
ти пък кога взе да разбираш от мъже ?тц тц тц...
173
8
 
23
 
! Отговори
до Истерия преди 12 години
кажи ти от колко годишна се прое*а?мъжете това, мъжете онова, а защо никой не спомена нищо за момиченцата, които започват да водят сексуален живот от 12 годишни
172
12
 
22
 
! Отговори
до Астерия преди 12 години
Дам зле сме. Ходи да се ши..ш в Измир с турците като не ти харесваме. Долна К....
171
24
 
25
 
! Отговори
Астерия преди 12 години
Всички мъже в България сте еднакво комплексирани,ограничени и без обноски!Парите не ви правят мъже, както вие си мислите!