Готови ли сте за нова любов?

Eто ви пет признака, че сте прежалили миналото
Обновена: 31 окт 2011 11:01 | 19 окт 2011 15:30,
48
Готови ли сте за нова любов?
Снимка: Reuters

Думите: "между нас всичко свърши" не са показател за края на отношенията. За това има съвсем други признаци, събрани от lady.mail.ru.

1. Единствените чувства, свързани с миналото, са спокойствие и лека носталгия

Споменът за последната ви връзка трябва да е като този от абитуриентския ви бал – всичко беше мило, накрая малко тъжно, но в крайна сметка споменът вече не ви тормози. Според безсърдечните психолози даден проблем трябва да бъде коментиран не повече от три пъти. Ако коварството и любовта на бившия все още са основна тема за разговор, значи краят е далече. При благоприятно стечение на обстоятелствата измъкването от предишната любов отнема от 6 месеца до 2-3 години.

2. Вие не сте останали добри приятели

И то не защото приятелството между мъж и жена е мит. Просто любовта и приятелството са две различни понятия. Приятелството се изгражда постепенно и дълго, а не замества бурните обяснения и разбитото сърце. Ако искате приятелски отношения ще трябва да ги построите на друг принцип без любовни съставки. Тук няма да има място за ревност или  кокетство, най-малко пък за странното явление – приятел за секс.

3. Новата ви връзка не е започнала веднага след края на старата, и то бурно и ярко

Страстното и ярко влюбване след раздяла е по-скоро обезболяващо, колкото и да не ни се иска да си го признаем. А там, където има обезболяващо, има болка, емоции и силна памет за миналото. Разбира се, от всяко правило има изключения.

4. Не сравнявате бившия с новата си половинка

Защото сравняват тези, които не са безразлични. И не е важно в чия полза е сравнението, самото му присъствие говори за зависимост от предишната връзка. Не си струва да вкарвате трети в сегашната си връзка, като непрекъснато демонстрирате дълбоките си душевни рани, нанесени от миналото. Така раните само ще заздравеят по-бавно.

5. Не се навъртате около местата и всичко, което е свързано с предишната ви връзка

Събирания на общи приятели и роднини, които искрено съжаляват за раздялата ви, разходките по алеи в парка, слушането на „вашите“ песни, посещението на страниците му в социалните мрежи... Всичко това само забавя процедурата по забравянето и укрепва емоционалната връзка с миналото. Важното е да си давате сметка защо го правите, на какво се надявате и какъв резултат очаквате.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: миналолюбов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
байо от село преди 12 години
Не си търсил,не си открил.
47
0
 
4
 
! Отговори
Юлия преди 12 години
Любовта и влюбването са две различни неща.Влюбването може да продължи 6 месеца,до 2-3 години и после минава.Може би за това в тази статия се дават съвети,че след това определено време се забравя.Но истинската любов започва по-късно и продължава по-дълго и може да не успееш и цял живот да забравиш за нея ! Аз и след 10 години продължавам да мисля за този човек и почти ежедневно да си водя " разговори" с него...
46
0
 
0
 
! Отговори
me преди 12 години
Говорейки за любов се сещам за това парче, поздрав за всеки с него
45
0
 
24
 
! Отговори
k0ce преди 12 години
В дълбоки води навлизаме с тази статия, драги коментиращи. Всеки си има по 1 такава историика в живота и всеки, колкото и да лъже че му е минало още му припърхва от вътре като се сети. Тъй че ви желая лек ден и гледайте да си спомняте само позитивните неща. Лошото е, за да можем да оценим хубавото.. все пак. :)
44
0
 
1
 
! Отговори
Pregorial преди 12 години
Браво на *** интересни мисли и верни верни ама верни , ще си ги запазя , ако нямаш против .
43
0
 
13
 
! Отговори
;) преди 12 години
Голямата любов това е неизживяната, защото просто не си се разочаровал от човека ;)Всички страдаме по тази хитотетичната ;)Аз не съм я изживяла, човека почина в катастрофа и още мисля за него.
42
1
 
7
 
! Отговори
NoName преди 12 години
Госпожо Чешмеджиева,Това че сте на 46, а "синковеца" на 25 какво означава - родили сте на 21. И как бяхте като снаха? Физическата Ви възраст може да е 46, но менталната Ви ... най е *2. Моята физическа е 45, така че не може да се каже, че съм "лапе".След това - да не се расърдите, но сте отчайващо неграмотна!!! Сигурен съм, че 2/3 от българите няма и да се сетят какво означава "наййспредвид". То че е диалект - това ясно, но и не се пише така (за неразбиращите - всъщност това е "предвид")
41
8
 
22
 
! Отговори
мечка гризли преди 12 години
- Как жените гледат порно филми?!- До края! Винаги тайно се надяват, че той все пак ще се ожени за нея!
40
5
 
26
 
! Отговори
ETNA преди 12 години
Не зная колко време им отнема на другите да забравят... Аз не забравям. И във всяка нова връзка обичам все по-малко, привързвам се все по-малко, отдавам се все по-малко и имам все повече наум. ;)
39
2
 
11
 
! Отговори
ETNA преди 12 години
Г-жа Чешмеджиева: 1. Думата "форОм" всъщност се пише с У... 2. Какво значи една жена да е "уважителна"? В кой век живеете?! 3. Вие бяхте ли такава като млада, или само псувахте свекърва си? 4. Грешката си е на снаха ви, че се е съгласила да живее у вас... Моята свекувра живее в нас и а е шукнала, а съм и събрала багажа ;)
38
1
 
14
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Нали Бог за това създава хората - да обичат, и да бъдат обичани.....
37
32
 
5
 
! Отговори
г-жа Чешмеджиева преди 12 години
Виждам че във форома пишат само млади и наивни душици.Аз съм възрастна жена вече на 46 години съм и съм видяла много.Не изкам да ви охлаждам страстите но да ви кажа че любовта е първите няколко дена.Всичко трябва да е разум и пак разум.Имам един синковец у нас на 25 години като рече любов та любов.Абе лапе имаш ли си наййспредвид колко е важен х-ра на една жена,да е уважителна умна работлива,саобразителна.Пък той докара едно девойче дето скоро ще бере ядове с мен но така е-не става за нищо.
36
0
 
29
 
! Отговори
la chica de ayer преди 12 години
"При благоприятно стечение на обстоятелствата измъкването от предишната любов отнема от 6 месеца до 2-3 години."------За 10 години нищо не съм забравила и нищо не съм простила!
35
1
 
20
 
! Отговори
к преди 12 години
правете разлика между любов и страст
34
2
 
21
 
! Отговори
една преди 12 години
А,какво се получава когато срещнеш бившия/та/ след 20-30 год. и всичко започне със същата страст и любов?
33
0
 
15
 
! Отговори
Varbo преди 12 години
Мисля, че съм готов и то не заради изброените критерии. Имах няколко от така наречените в статията "обезболяващи" връзки и сам усещах, че не е това, което съм търсил. Жалко, че по този начин нараних добри хора, които не заслужаваха това.
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимчо преди 12 години
30 да знаеш само колко си прав/права но и за това иска време.
31
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не ми харесва статията .. изобщо не ми допада идеята чувствата да се определят по някакви признаци и шаблони . настоящия може да се окаже бивш само за няколко минути ако си срещнал друг който ти е хванал окото или сърцето .. просто всичко е относително
30
3
 
43
 
! Отговори
26 преди 12 години
Очи, които не се виждат, се забравят. Затова ако си ученик - смени училището, ако работиш на едно място с нея - смени работата. Това е задължително! Иначе още десет години ще бъдеш на същото дередже.
29
6
 
27
 
! Отговори
дам преди 12 години
Времето лекува. Confirmed.