Бойко Борисов - национал, национал!

Защо премиерът трябва да спечели отличието "Футболист на България"
Обновена: 6 дек 2011 10:25 | 30 ное 2011 07:04, Красимир Ангелов
258
Бойко Борисов - национал, национал!
Снимка: Булфото

Че премиерът ни Бойко Борисов е многофункционален, това го знае всеки. Той може да управлява страната, да командва полицията, да владее карате, да рита футбол, да бие на тенис, да рисува... Е, още не е пропял, но пък никога не е късно за подобна сценична изява. Особено пък в България. Пък и по-добре да пропее, отколкото да стане шахматист, че жална му майка на Веско Топалов.

В следващите редове няма да правя анализ на качествата на премиера във всяко едно негово занимание поотделно, а ще обърна по-сериозно внимание на възможността той да се превърне в първия в историята министър-председател "Футболист на годината“.

А защо не? Всъщност аз съм "за“ той да вземе ценното отличие. И не само – искам Бойко Борисов да облече националната фланелка и да извади от калта закъсалия ни национален отбор. В защита на моята странна футболна теза вадя следните аргументи:

Всички слушат Борисов. Каже "Стройте" – строят. Каже "Гласувайте" – гласуват. Е, за намаляването на европейските пенсии още не са го послушали, ама то има време и това да стане. Та като каже Борисов "Айде, момчета, играйте“, гелосаните ни национали къде ще ходят?  Ще слушат и ще играят. Не на песни на Алисия, а на терена. Водени от него.

Борисов бележи много.  "Гонзо, нека си признае, доведе три-четири левскарчета и с нашите "тигри" от Бистрица ги бихме 18:12. Той вкара четири гола, а аз му вкарах осем", обясни съвсем сериозно Борисов преди ден в интервю. Всички знаем кой е Гонзо и колко гола има в А група. Ако трябва да се позовем на статистиката – 162 гола в официални мачове за отборите, в които е играл. А сега смятайте колко гола ще вкара Борисов за националния! А само за статистиката – Витоша Бистрица няма загуба през 2011 година, когато Борисов е играл. Както се казва – формата е преходна, но класата е вечна.

Борисов е мислител и тактик. Смея да твърдя, че една комбинация от Димитър Пенев като селекционер и Бойко Борисов като капитан и нападател ще оформи такава тактика, че "организираният хаос" от 1994-та година, който ни изведе до четвъртото място на световното, ряпа да яде. Я си представете – в нападение Бербатов и Борисов, отляво "оня от Враца", а отдясно - "оня третия". С едни добри двама "средни опорни" нещата заспиват. И на 7-септември Италия ще бъде победена.

Премиерът е мъжкар. Факт е, че най-големите ни успехи в националния постигнахме с истински мъжкари – не само по дух, но и по физически данни. Е, сега времената са други – на мода са Кристиано Роналдо, Дейвид Бекъм, епилираните крака и зализаните прически. Но пък и нашите "роналдовци" са точно на такова ниво, колкото да ги наричаме "Пернишкия Роналдо", "Шуменския Деко" и "Българския Христос"... опа, Бекъм исках да кажа. Така че при нас явно с прически, татуси и епилация не става. Трябват мъжкари. А по-голям мъжкар от Борисов в страната няма къде да намериш.

Никой не е виждал премиерът да удря по едно шише уиски на чалга клуб. Всъщност, когато види бутилка с алкохол, той обикновено я чупи в някой багер, фадрома или нещо, което копае. Я си представете как националите ни ще внасят каси с бира на лагер?  Да не говорим пък да се наливат в дискотека. Просто няма начин. Иначе премиерът може да халоса бутилката в нечий скъп автомобил.

Бързо може да стане любимец на феновете. Всъщност името на премиера вече бе скандирано на стадион по време на дербито Лудогорец – Левски. Е, наистина част от скандиранията не бяха приятни, но така е по българските стадиони. Рано или късно при добрата игра на Борисов на зеления килим (нещо, в което не се съмняваме) целият национален стадион ще пее в един глас: "Бате Бойко по крилото, 2:0 на таблото“.

Бойко Борисов не се сърди и не отказва интервюта. От него никога няма да чуете: "На теб ли да се извинявам бе, тюфлек“ или "Духайте супата“.  Макар и понякога да му е неприятно, той винаги говори. Ако не му се говори – другите около него говорят с неговите думи. Но духът му е навсякъде. А и в България само Бойко Борисов може да бъде водеща новина както на новинарска, така и на спортна емисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
3
 
20
 
! Отговори
SS-Totenkopf преди 12 години
....и още един "аргумент" - тиквата е ***,като типичен ритнитопковец !!! Приема гаврата с типично малоумие !!!
179
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След като ще получава отличие, веднага трансфер в чужбина, и по логиката, че ние си насяме всякакви маймуни, роднини на Шака Зуу то да го трансферрираме в конго или Гана
178
9
 
4
 
! Отговори
rument преди 12 години
Не мога да ги изхарча,лятото ходих 10 на море и пак остават 6-7 хиляди евро,мани ужас е :)))))))))))
177
6
 
7
 
! Отговори
do rumen преди 12 години
колко ти се плаща да пишеш тук, че от 3 месеца съм безработен
176
8
 
4
 
! Отговори
rument преди 12 години
182 - Трябва да изглежда като Цайса и Турчина
175
3
 
14
 
! Отговори
Оферта преди 12 години
Язе, кметот на село Долно ***, давам селскиот пръч за бистришкийо баш ритнитопковец ем да ви *** козете, ем да ви дойде акълот!
174
4
 
23
 
! Отговори
Гошко преди 12 години
Той Бойко от подигравки и сърказъм не разбира.
173
4
 
15
 
! Отговори
До177 преди 12 години
Руменчо, ако този е умен и интелигентен, как трябва да изглежда според теб простакът а???
172
2
 
19
 
! Отговори
... преди 12 години
Какво чедо е отгледала българската земя- няма равен! Но българина е щедър- подаряваме го, някой иска ли, че ни е дошло в повече?!
171
1
 
13
 
! Отговори
До 175 преди 12 години
А дано да го вземат, ама на дали!
170
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОП НОВИНА от последния час.Според анонимни източници,Барселона и Реал Мадрид готвят умопомрачителни оферти за фаворита за "Футболист на годината" в България.Според запознати финансовите шефове на двата гранда,вече пресмятат печалбите от продажбата на фланелки в Азия,които ще спомогнат за излизането от дълговата криза не само в отборите,а и в цяла Испания.Президента на Кралския клуб заяви:"Да имаме интерес,но все още текат преговори със сегашния отбор на звездата".Очаквайте подробности
169
1
 
17
 
! Отговори
! преди 12 години
Борисов е всестранно развит... и как така тогава никой го не ще?!
168
16
 
8
 
! Отговори
rument преди 12 години
За национал не става,прекалено умен и интелигентен е
167
2
 
22
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Колкото и да го плюете, докато сте силни само пред клавиатурите у дома или в службата, ползата ще е никаква! А и сами си го избрахте него, партията му, кметовете му и президента му, сега какво искате???
166
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Той е винаги НАЙ!Само да не ни го вземат макетата и да кажат че е техен.
165
17
 
4
 
! Отговори
rument преди 12 години
Добре че Борисов дойде на власт,та да им спре кранчето на Цайса и турчина,че те и от футбола крадяха с милярди.
164
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много добра статия..Аз лично смятам, че може още няколко номинации :) Няма да се скъпим за любимият ни вожд..
163
9
 
29
 
! Отговори
cska or dead преди 12 години
ще спрете ли да му ближете гъзъ на тоя *** мръсен
162
3
 
28
 
! Отговори
vlady преди 12 години
Д-р. Борисов следва да е директор на пожарната, евентуално друга служба в МВР максимум министър на вътрешните работи с уговорки. Службата в МО, ГДИН, МВР причинява изпростяване и психически увреждания и служилите в тези ведомства са негодни за каквото и да било друго.
161
4
 
53
 
! Отговори
Муки преди 12 години
Поздравления за статията! Този примитивен глиган заслужава най-после малко ирония, не само от обикновените хора с коментарите. Забравили сте само това, че преди три дни, неговата овчарка спечели и за куче на годината :-)) Порното е пълно...