Как победи и къде загуби Владимир Путин

Коментари в чуждия печат за изборната му победа
Обновена: 5 мар 2012 10:27 | 5 мар 2012 10:27,
158
Как победи и къде загуби Владимир Путин
Владимир Путин се радва на победата си. Снимка: Reuters

Руснаците категорично гласуваха в подкрепа на Владимир Путин, давайки му шестгодишен мандат като президент, пише в. "Ню Йорк таймс".

Това беше очакван резултат, който подготви сцената за доста по-непредвидимата следизборна конфронтация между Путин и опозиционното движение, което в последно време успява да изкара на протести по улиците десетки хиляди хора, отбелязва изданието.

Никой не се е съмнявал, че Путин ще спечели президентските избори. Истинските въпроси са как победи той и къде загуби, изтъква британският в. "Гардиън".

Битката, която предстои, няма да бъде толкова заради факта, че Путин е бил избран отново за президент, колкото заради изборните измами. Резултатите от вота по места ще радикализират противниците му много по-силно, отколкото резултатите от страната като цяло.

Още по темата

Именно разликата между официалните резултати в Москва и Санкт Петербуг и това, което жителите на двата града знаят, че реално се е случило в техните райони, е нещото, което ще разпали демонстрациите. След като през декември вече им беше откраднат един вот, сега това ще е като втори шамар за тях, посочва изданието.

Откакто през есента Путин обяви, че ще се кандидатира за президентските избори, беше ясно, че той ще победи. Но когато се върне в Кремъл през май, Путин ще завари напълно различна Русия от тази, която управляваше през последните 12 години.

Извън столицата Путин все още се ползва с обществена подкрепа, но за демонстрантите, които се готвят за протести в Москва, той се е превърнал в обект на ненавист и подигравки, отбелязва вестникът.

Путин добре знае, че протестите, които разтърсват сега Русия, са най-сериозните от перестройката. Начело на тях стоят представители на градската средна класа, но в тях участват всякакви хора, на които им е омръзнало от измамите, феодалното благоволение и кражбите в огромни размери, характеризиращи неговия режим.

Сред демонстрантите няма съгласие за това кой би трябвало да дойде на негово място, но те са единодушни, че той трябва да си отиде, изтъква "Гардиън".

След изборната победа на Путин остават нерешени два въпроса: дали той ще успее да изкара целия си шестгодишен мандат и дали неговата "система", макар и в изменена форма, ще оцелее при управлението на нов лидер от средите на режима или рано или късно ще отстъпи място на нещо ново, пише британският в. "Файненшъл таймс".

Популярността на Путин очевидно намалява, а това предполага важни последици. Широката подкрепа от обикновените руснаци е основата на неговата власт. Тя му даде възможност да обедини елитите - олигарси, служби за сигурност, висши чиновници, които управляват Русия в отсъствието на истински демократични институции.

Ако подкрепата за него намалее още повече, елитите може да се пропукат и да започнат да издигат алтернативни кандидати, което би имало непредвидими последици, коментира изданието.

След очакваната победа на Путин на президентските избори въпросът сега е колко дълго той ще се задържи на власт, отбелязва в. "Вашингтон пост".

Не много дълго, смятат някои от най-ревностните представители на надигащата се опозиция, които прогнозират разрастване на демонстрациите. По-трезвите анализатори са на мнение, че Путин и неговото обкръжение може да запазят властта още някоя и друга година, при условие че решат да успокоят гнева на недоволната общественост с политически и икономически реформи, посочва изданието, цитирано от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пропагандата продължава с пълна сила, но коментарите показват, че българите са достатъчно умни за да се хванат на подобни манипулации.
98
35
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гнусните *** лазят из мрежата. Трябва да се събират някъде където да бъдат обстрелвани тия гадове. Друг вариант за тях няма защото ако имаха и грам чест отдавна да са си пръснали смрадливите мозъци.
97
8
 
37
 
! Отговори
Найденаов преди 12 години
"СЛЕД ОЧАКВАНАТА ПОБЕДА НА ПУТИН ВЪПРОСЪТ СЕГА Е КОЛКО ДЪЛГО ТОЙ ЩЕ СЕ ЗАДЪРЖИ НА ВЛАСТ,ОТБЕЛЯЗВА В-К ВАШИНГТОН ПОСТ" Ще се задържи 12 години!Колкото и да не им харесва това,колкото и да ги дразни,та ако ще и бензин да пикаят,но Путин яко ще ги дразни цели 12 години!!Е не можаха с парички да сложат някой послушко или някой пияница!А и вариантът Либия не е приложим за Русия!та сега развиват свободни съчинения в подобни поръчкови статии.При 65% подкрепа "НАРОДЪТ"не бил го харесвал,че и го презирал
96
12
 
44
 
! Отговори
усмивка преди 12 години
Браво на избора на Велика Русия.,само така Путин е наи нужния президент на тази необятна страна.,тои деиствително ще бъде президент на Русия а не като нашите тялото на българите а главата на американците.Въпреки големите пари хвърлени от американците за платената опозиция народа си каза думата.,.
95
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е, такива са нашите журналяги, не се коси.
94
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
току що по новините на канал едно всячески се опитаха да омаловажат победата на Путин ,такива тенденциозни новини не си позволяват дори и от частната еврейска телевизия бтв ,та се питам за това ли плащаме данъци от които се издържа това телевизионно недоразумение канал 1 ,който явно отдавна е станал отводен канал на американското посолство
93
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Там е работата че си в грешка и вече се проявяват първите признаци , но трябва човек да се интересува , а и вкрая на краищата си има логични неща на този свят , да Китай са огромен пазар и до един момент ще се развиват и то с бързи темпове, защото тръгват от много ниско стъпало но това никога не е вечно.
92
12
 
27
 
! Отговори
Ивка преди 12 години
Победааа...да живее Велика Русия...гГЕЙБчетата и седесарчетата са в траур...и това е супер
91
3
 
9
 
! Отговори
9689 преди 12 години
Принципът на нашите нови господари е където има природни богатства трябва да има послушни управляващи.Защо нашите избори бяха най-честните-защото ръководителите ни знаят къде да целуват.
90
1
 
6
 
! Отговори
?? преди 12 години
на кой трон бе?? дървения ли?? Ми до 4 години китайците ще са наклецали де що дупки има по американските заводи!
89
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** , така ли се изчислява БВП , имат мой човек имат си производство , селско стопанство , туризъм , какво ли не , не случайно Дженерал мотърс се върна на трона , който от доста години му беше отнет от Тойота .
88
4
 
28
 
! Отговори
дойче геле преди 12 години
ЧЕСТИТО, Г-Н ВЛАДИМИР ПУТИН!!!!НЕ ОБРЪЩАЙТЕ ВНИМАНИЕ НА ***, ТЕ СА БОЛНИ ХОРА!!!ВЪРВЕТЕ НАПРЕД, НАРОДЪТ Е ЗАД ВАС!!!
87
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
98-ми имали са ...дръжки ... просто са пуснали печатницата на пари и заливат света с шарени хартийки, ограбвайки по този начин всички!
86
2
 
21
 
! Отговори
9К79 Точка У преди 12 години
Ха,ха,ха ... хамериканците пикаят газ ... не могат да преглътнат факта че В.В. отново е президент и то с подкрепа на 65% от руснаците! Номера им с "оранжевият" метеж организиран от мазните московски плъховете на "Балотная", начело с Немцов, Касянов, Удальцов, Митрохин, Насральный ли беше, Навальный ли .. не мина! Няма да могат да разграбят богатствата на тая страна, като при пияндето-демократ Ельцин дето на 3 водки продаваше ограмно предприятие на цената на московски апартамент!
85
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Знам много добре какво е , в момента се е надул до пръскане китайския Щатите миналата година имат ръст от 3% , постепенно се връщат към нормалния икономически живот .
84
2
 
6
 
! Отговори
до 96 от славянин преди 12 години
Икономически спецо, ти явно не знаеш какво е балон! И по-добре е да не знаеш и да живееш в измисления си свят! Ако света поддържа още долара то е защото много се е набутал с него и не му е изгодно да го зареже от раз, затова ще го прави постепенно, на това и ти ще бъдеш свидетел, ако си жив следващите 2-3 десетилетия!
83
9
 
3
 
! Отговори
Anonimen преди 12 години
Do 94 славянино , това че си икономически невежа те оправдава донякъде , но и да ти се вярва и да не ти се вярва е така и не бери грижа за долара , той си е най-разпространена валута и в любимата ти Русия.
82
1
 
6
 
! Отговори
до74 преди 12 години
Глупости!Най висока активност и наи висок % Путин взема от прикавказкия регион.
81
2
 
14
 
! Отговори
до 89 от славянин преди 12 години
Американските ДЦК - най-сигурните в света!? ДЪРЖАВНИЯТ дълг на САЩ е 15,5 трилиона $,а пък книжата му били най-сигурните в света!? Те и другите му книжа (онези зелените хартийки) също уж са най-сигурните в света, нищо че една от тези хартийки има реално покритие само 4%! Затова все повече страни минават в търговията помежду си в местни валути - защото ''книжата'' на ''световния водач''са ''най-сигурните ''в света! Който ги е събрал в повечко той да му мисли!
80
10
 
2
 
! Отговори
dimbul преди 12 години
В Русия има много авторитетни хора сред тях много губернатори такива, като Кемеровски губернатор Тулеев или Липецки губернатор Королв О.П. и т.н. още 10 кандидати за президент, обаче тях не пускат на политическа арена. И доколко губернаторите не допуска Путин до изборите те не е сигурни.При честни избори поне няколко губернатори трябва да има и тогава Путин може и не спечели изборите.