Как победи и къде загуби Владимир Путин

Коментари в чуждия печат за изборната му победа
Обновена: 5 мар 2012 10:27 | 5 мар 2012 10:27,
158
Как победи и къде загуби Владимир Путин
Владимир Путин се радва на победата си. Снимка: Reuters

Руснаците категорично гласуваха в подкрепа на Владимир Путин, давайки му шестгодишен мандат като президент, пише в. "Ню Йорк таймс".

Това беше очакван резултат, който подготви сцената за доста по-непредвидимата следизборна конфронтация между Путин и опозиционното движение, което в последно време успява да изкара на протести по улиците десетки хиляди хора, отбелязва изданието.

Никой не се е съмнявал, че Путин ще спечели президентските избори. Истинските въпроси са как победи той и къде загуби, изтъква британският в. "Гардиън".

Битката, която предстои, няма да бъде толкова заради факта, че Путин е бил избран отново за президент, колкото заради изборните измами. Резултатите от вота по места ще радикализират противниците му много по-силно, отколкото резултатите от страната като цяло.

Още по темата

Именно разликата между официалните резултати в Москва и Санкт Петербуг и това, което жителите на двата града знаят, че реално се е случило в техните райони, е нещото, което ще разпали демонстрациите. След като през декември вече им беше откраднат един вот, сега това ще е като втори шамар за тях, посочва изданието.

Откакто през есента Путин обяви, че ще се кандидатира за президентските избори, беше ясно, че той ще победи. Но когато се върне в Кремъл през май, Путин ще завари напълно различна Русия от тази, която управляваше през последните 12 години.

Извън столицата Путин все още се ползва с обществена подкрепа, но за демонстрантите, които се готвят за протести в Москва, той се е превърнал в обект на ненавист и подигравки, отбелязва вестникът.

Путин добре знае, че протестите, които разтърсват сега Русия, са най-сериозните от перестройката. Начело на тях стоят представители на градската средна класа, но в тях участват всякакви хора, на които им е омръзнало от измамите, феодалното благоволение и кражбите в огромни размери, характеризиращи неговия режим.

Сред демонстрантите няма съгласие за това кой би трябвало да дойде на негово място, но те са единодушни, че той трябва да си отиде, изтъква "Гардиън".

След изборната победа на Путин остават нерешени два въпроса: дали той ще успее да изкара целия си шестгодишен мандат и дали неговата "система", макар и в изменена форма, ще оцелее при управлението на нов лидер от средите на режима или рано или късно ще отстъпи място на нещо ново, пише британският в. "Файненшъл таймс".

Популярността на Путин очевидно намалява, а това предполага важни последици. Широката подкрепа от обикновените руснаци е основата на неговата власт. Тя му даде възможност да обедини елитите - олигарси, служби за сигурност, висши чиновници, които управляват Русия в отсъствието на истински демократични институции.

Ако подкрепата за него намалее още повече, елитите може да се пропукат и да започнат да издигат алтернативни кандидати, което би имало непредвидими последици, коментира изданието.

След очакваната победа на Путин на президентските избори въпросът сега е колко дълго той ще се задържи на власт, отбелязва в. "Вашингтон пост".

Не много дълго, смятат някои от най-ревностните представители на надигащата се опозиция, които прогнозират разрастване на демонстрациите. По-трезвите анализатори са на мнение, че Путин и неговото обкръжение може да запазят властта още някоя и друга година, при условие че решат да успокоят гнева на недоволната общественост с политически и икономически реформи, посочва изданието, цитирано от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
4
 
3
 
! Отговори
dimbul преди 12 години
Поздравите на Путин - днес нефть в света стана още по евтина.
78
2
 
30
 
! Отговори
Извадка преди 12 години
"Популярността на Путин очевидно намалява, а това предполага важни последици." - защо не си пиете хапчетата редовно?
77
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тея западни журналисти наистина имат хората за ***. Ако Путин има почти 65% а първия след него едвам 17% за какво по дяволите ще му е необходимо да прави изборни измами? Напротив - логиката сочи че той би направил всичко възможно за да няма никакви измами защото така или иначе побеждава. Същите *** твърдения на опозицията като на Българските избори за президент - оправдания пред тези дето ги подкрепят. Видите ли, не че ние сме калпави ами онея лъжат.
76
11
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
До 86 Пълен *** Американските ДЦК са най-търсените защото са най-сигурните на земята , ако имаш малко свободни пари ще се изтрепаш за техни ценни книжа , на нали си си ***, едва ли ще ги имаш.
75
0
 
4
 
! Отговори
до 84 преди 12 години
на дереджето да са 150 килограмови л*йновози с непогасими кредити за 5 поколения
74
1
 
0
 
! Отговори
До 81 преди 12 години
Да, бе брат, хамериканците няма да ме вземат за хлавен редактор, щот' толкова плиткоумно словоблудство не мога да възпроизведа. И в такова количество, я виж, ако разпечаташ статията, три месеца ще я ползваш за кенефна хартия.
73
2
 
14
 
! Отговори
Каква ти тук опозици преди 12 години
Този дето е писал статията, нещо не се връзва с реалноста. За Путин - Московчани направиха 138 хилядна демонстрация, обединената опозиция, между които имаше и комунисти и националисти - 25 до 30 хиляди. Добре, че Московската милиция не допусна сблъсък между двете агитки. така както на изборите размазаха опозицията, така тя щеше да бъде смачкана физически. Цялата опозиция плюс хората на милиардера Прохоров - около 8 процента, а самата опозиция 2 процента. Направо е едно нищо.
72
9
 
1
 
! Отговори
bobo преди 12 години
A be zialata rabota si e: *** mu maikata syvetska!!! JOroshaia mashina eee! JAJAJJAJA
71
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
На кое дередже по точни би ли се уточнил , че нещо не схващам .
70
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пешо 67 ви пусна тънък хумор, но вие май не го разбрахте.
69
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 78 ти си ставал за хлавен редактор на вестник трета възраст защо не се цаниш може пък там да те вземат и да биеш по тейтинг всички останали , а да не говориме за тъпите американски вестничета , къде са тръгнали да се мерят.
68
3
 
25
 
! Отговори
НРБ преди 12 години
Изречена от устата на американец думата ДЕМОКРАЦИЯ вече звучи МРЪСНО.
67
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пичовете от Ню Йорк Таймс никога не си задават въпроса как печели изборите техният президент, защото отговорът е ясен от 100 години - винаги с благословията и парите на еврейските фамилии, които са хванали щатите за гушата и им изсмукват кръвчицата. И с тия две партийки си играят на ПепсиКола срещу КокаКола. И понеже Путин ги размаза, няма как да бълват тезата за фалшиви избори, започнаха да пеят песничката, че нямало да си изкара мандата. Тези статийки са за тъпите янки, не ги списвайте за нас.
66
6
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
като четеш само жълтъци не се обаждай от коневръза , иалзгаш се.
65
3
 
21
 
! Отговори
морски преди 12 години
Какъв е тоя вестник Ню йорк таймс,яко цензурирано американско издание.
64
20
 
1
 
! Отговори
Безпартиен преди 12 години
От момента на поемането на власта основно мото на Путин /не е негово откритие/ стана обявяването на някокъв враг, който да "единява" Русия. Първият враг, по стечение на обстоятелствата, беше Чечения и като наследствен рефлекс-Запада, а сега не само Запада, цялото прикавказие, но и половината от руснаците !...как ще управлява при тази ситуация?...както казват руснаците "Поживем увидим"...във всеки случай, да му е честита победата !
63
32
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Самият факт че е с такава преднина пред втория Зюганов !!!! , а да не говориме за останалите , показва само едно руското общество е тотално парализирано , липсва какъвто и да е дебат и алтернативи , което както и да го погледнеме не е добре за бъдещето , всичко те първа предстои.
62
2
 
41
 
! Отговори
Да преди 12 години
Стига сте плакали, големите анализатори от Вашингтов поуст и т.н., Айде бе, имало "ненасист", то демонстрантите "Окупирай Уолстрийт" да не би да се кланят пред Обама, ЗАТУЙ - всяка жаба в собствения гьол
61
3
 
48
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
Руснаците избраха Путин, защото знаят какво следва. Те не искат експерименти. Искат да знаят какво да очакват следващите години. А Путин вече 12 години провежда една и съща политика. Политика на възраждане, модернизация и стабилност. Руснаците не искат връщането на 90-те години. Тук на всеки 4 години залитаме в някоя посока, от която ни се разкатава фамилията. Само една шепа тарикати, нарекли се политически елит, са добре. Тук никой не мисли за народа. Дали ще дочакаме и ние своя Путин
60
0
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
брей, за някои хора не трябва да се пише с намеци