Развод по италиански

Или как Първанов и Станишев заприличаха на Вихра и Иван
Обновена: 18 май 2012 13:03 | 18 май 2012 11:03,
129
Развод по италиански
Минало незабравимо. Снимка: БСП

От края на 2011 година, когато приключваше вторият мандат на президента в периода 2002 - 2012 г. Георги Първанов, голяма част от общественото мнение беше привлечено от въпроса: Какво ще прави Първанов, след като напусне “Дондуков“ 2?

За всички беше очевидно, че той е твърде млад, за да излезе в “пенсия“ и да се оттегли от политиката. И дойде най-логичното предположение – Първанов ще се върне в БСП.

Може би цялата драма щеше да се размине, ако приключването на мандата на Първанов не съвпадаше с 48-ия конгрес на столетницата за избор на ново ръководство.

И се зашушука – ще иска ли Първанов да застане отново начело на БСП? Логичният отговор беше “да“!

Президентът обаче отказваше да коментира, другият в лидерската битка – сегашният председател на партията Сергей Станишев, също мълчеше.

И така, досущ като при разводите на “звездните ни двойки“, всички усетихме бурята, много преди “двете половинки“ да си признаят.

Самият разрив в БСП, който настъпи, след като Първанов си тръгна от “Дондуков“ 2, доста напомни на развод по италиански – шумни скандали, чупене на чинии, размяна на обиди. Пред  цялото семейство – членовете на партията, на парламентарната група и не на последно място – цялото общество.

Двамата напълно отказаха да се срещат и водеха задочен диалог чрез медиите.

На пресконференции ту Първанов заявяваше: “Защо не попитате господин Станишев?“, ту лидерът на БСП проплакваше: “А президентът защо не обясни...?“

И така двамата се нападаха, отговаряха си, караха се, разделяха партията или си подаваха ръка... чрез медиите.

В един момент лидерската битка в столетницата заприлича на грозен развод и силно напомни на раздялата на Вихра и Иван.

В ролята на Ава – детето на двамата телевизионери, влезе самата партия.

И Станишев, и Първанов не пропускаха да разкажат колко много са направили за червеното отроче, а как другият го е изоставил само, голо, босо...

Сърцераздирателната история се допълваше и от други членове на партията, които подобно на приятелите на Вихра и Иван също се изявяваха по медиите и защитаваха единия или другия.

Всеки виждаше опонента си виновен за разлъката.

Сергей Станишев заяви, че Георги Първанов е наложил тона на комуникацията и провеждането й през медиите, защото вместо да дойде на “Позитано“ 20, изпратил писмо до ръководството и тръгнал да обикаля страната.

“Отправи безпрецедентни критики и обвинения“, проплака Станишев.

Първанов пък не пропусна да се оплаче как никой от ръководството на червените не вдигнал телефона да каже: “Ела да изпием по едно кафе“...

Трогателно!

Вече го бяхме гледали – при раздялата на Алисия и Валери Божинов, Вихра и Иван и други знайни и незнайни родни икони, които се появяват само, за да се оплачат.

Е, политически вариант на толкова грозен “развод“ отдавна не бяхме виждали. Хвърлянето на компромати, отправянето на остри забележки и двусмислени намеци за предателство към светостта на брака, пардон БСП, се виждаха всеки ден.

И в цялата тази драма като звук от развален грамофон се чуваха думите на двамата родители, пардон - кандидати за лидерския пост: “Аз искам най-доброто за БСП“.

Дали най-доброто за левицата беше този медиен “развод“ между двете най-силни фигури в партията само година преди парламентарните избори?

Дали БСП ще успее да стегне редиците до лятото на 2013 година? Дали няма да видим повторение на драмата със СДС при завръщането на президента Петър Стоянов?

Конгресът и по-късно парламентарният вот ще покажат...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Време е аутсайдерът Първанов да си ходи на село, да гони прасета в гората.
89
0
 
5
 
! Отговори
Смисълът от БСП ? преди 11 години
Една посткомунистическа тоталитарна партия(каквато е БСП), която загуби идейните си ориентири се превръща в котерия , защитаваща групови и лични интереси и майка на мафията!!!Ако попиташ комунистите :БСП е ли Марксистка партия?БСП има ли за цел построяването на комунизма? Ако да , кога го предвиждат, ако не за какво се борят?БСП е ли за диктатурата на пролетариата и национализация?Никой член на БСП не може да отговори !!!Тогава възниква въпросът, а какъв е смисълът от БСП ?
88
0
 
1
 
! Отговори
отново казвам, преди 11 години
явно анализите НЕ са силна страна на Днес.бг! И сега ли ще гоизтриете.?
87
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Dvama autsaideri.
86
0
 
2
 
! Отговори
DUBLIN преди 11 години
Dva sme6nika-v edna partiq-za6to ne ,tova e Korumpestan.....
85
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Първанов към Станишев:- А я съм нейде руйно вино пил,а я съм нейде с друга стреча бил,а ти, а ти, не си ме чекала...
84
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предпочитам Гоце да стане партиен секретар,защото тогава няма да се налага държавата да му плаща заплата ,секретарка,шофьор и охрана от нашите пари. БСП да му плаща. Няма как всички ние да плащаме заплата на някакъв партиен секретар ,нали ? А това може да спаси много човешки живота.....
83
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Долу продажните червени ***! Тоя от Сливен със записа е мутра за бесене отвсякъде и все пак в сравнение с хубостниците на снимката е направо пеленаче!!!
82
2
 
5
 
! Отговори
outsider преди 11 години
Има голяма разлика в това, което Първанов и Станишев считат за правилна тактика на БСП за подготовка и участие в следващите парламентарни избори. Нашите журналист обаче предпочитат да не говорят за тази разлика, а то е по-важно от това кой ще бъде лидер на БСП.
81
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДЯДО ГРОЗ ВИ ПРЕДУПРЕДИ,ЧЕ НА "ГРОБА" НА БСП НЕ ПЛАЧИТЕ НА ГЛАВАТА МУ,А НА ОНАЯ МУ РАБОТА,НО ОЩЕ 12 ПЕДЕРАСТЧЕТА КАТО РАЗБРАХА ТОВА,СЕ ВТУРНАХА ДА РЕВАТ!НАЛИ ИМ Е КЕФ!ИМА ЛИ ОЩЕ *** ЗА РЕГИСТРАЦИЯ?!
80
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бранник! Бас държа, че теб те е правил някой комунист, докато *** е била отгоре му. Затова си прав да ги наричаш "долни комунисти"! Браво на теб! Колко много казваш с твоя коментар - използвал си цели 3 думи от 5-те, които знаеш.
79
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
оооо чуден блян от по-вечето разумни българи: Развод окончателен с червените бандити!
78
6
 
9
 
! Отговори
Я преди 11 години
Създателя на статията я върви се е^и бе !
77
5
 
19
 
! Отговори
До 96 и 100 преди 11 години
Не се карайте, като не можете да се сбиете. Няма за какво. То комунистите от лакомия, не им остава време и я направят някой и друг червен *** - давам като пример Станишев. А червените *** си се праскат от време оно, като за световно и раждат от всякакви - повечето безпартийни. Така че всичко е наред, само дето има червени бетонни глави сред народа, които не могат да разпознаят кукувиците и гласуват.... то само Господ знае за кого гласуват, но не е за утопичните комунистически идеи.
76
32
 
7
 
! Отговори
До 96 преди 11 години
Първо няма Господ. Второ, ако има Господ той ще е комунист. И вместо да чакаш Господ да "изтрий" рода на комунистите, най добре е да свикваш с това, че след 2013 -та те ще те управляват. Този път няколко мандата, до като ти "изсъхне" семето. Искам да те светна малко. След юни 2013-та Сергей ще бъде премиер, но за кратко. Половин година след това той ще бъде избран за председател на ЕК, Барозу се връща при овцете в Португалия. След Сергей премиер ще бъде Първанов, за не повече от три мандата.
75
1
 
13
 
! Отговори
Жорито Пръванов преди 11 години
-----"Не чух ,не видях ,не бях там "---само 8 години!
74
2
 
13
 
! Отговори
Сериозно не знаех преди 11 години
А бе, тези кога са били женени?
73
6
 
13
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
искам да помоля занешто ако има господ на всички комунистически исчадияда им истрй родовете до последниото им дете семето им да изсъхне дано или да се роди един като хитлер
72
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано най-накрая наистина се разпадне тази партия, виновна за 67 години убийства, ограбване, терор, страх, геноцид и изтребление, емиграция и чалганизиране на българите и съсипването на Бългагария, която беше превърната в послушен придатък на ДС, КГБ и други тоталитарни и всяващи ужас формирования. Това наистина ще донеса радост, както за мен, така и за родителите и децата ми.
71
5
 
41
 
! Отговори
до 89 преди 11 години
Пенсионерите си отиват, но не забравяй че биват заместени от стройни редици млади ***, които БСП старателно отглежда и култивира последните 20 години.