На пиян англичанин Слънчев бряг му е крив

Докога ще изпадаме в телешки възторг от британските "разследвания"?
196
На пиян англичанин Слънчев бряг му е крив
Снимка: Reuters

Преди ден се появи материал в BBC за Слънчев бряг, дело на разследващата журналистка Стейси Дуули. Поредният, в който родният курорт е описан като евтино място, където можеш да се напиеш и да си купиш наркотици. Трябва да очакваме и продължение - Дуули ще покаже срещата си с роми, които били виновни за голяма част от престъпленията в бедната ни страна. Какъв ужас!

Далеч съм от мисълта, че Слънчев бряг е място за девици или алкохолът е някакво табу. Но такива курорти има навсякъде по света и атаката от Острова с материали през месец идва малко в повече.

Вместо да правят разследвания колко е евтин алкохолът и как туристите танцуват голи в баровете, от реномираните иначе медии да си наемат психолози и да разберат защо младите им сънародници, като кацнат в България, се превръщат в унищожители на водка, уиски и дрога. Защото ако страда имиджът на Слънчев бряг, то в голяма степен е заради туристи като англичаните. Те ни плюят, а ние изпадаме в телешки възторг колко ни е зле Черноморието. Не, не е зле, просто в някои курорти като Слънчев бряг е обичайна гледка да гледаш въргалящи се пияници. Най-често от Острова.

Хора, които цяла година пазят лицемерно поведение, излизат няколко пъти на бар и изпиват няколко бири. Но у нас се преобразяват. Българите не сме виновни, че младите британчета нямат мярка и не носят на пиене. Не сме длъжни и да им гледаме сеира.

Защо тогава се вменява някакво лошо име на Слънчев бряг с непрекъснати "разследвания", при положение че в голямата си част това име е градено от посетителите от Великобритания? Наясно сме, че има политици като Найджъл Фарадж, които непрекъснато сеят неприязън към българите и румънците. За съжаление, ние нямаме политици от същия калибър, които да им отговорят подобаващо. Медиите също имаме вина, защото с радост поместваме материалите на чуждите медии, а в нито един момент не показахме какви ги вършат техните сънародници. И с някакво настървение хулим родните курорти.

Бързо забравихме как англичанинът Майкъл Шийлдс счупи главата на барман, който оцеля по чудо. След като го осъдихме на 10 години затвор за опит за убийство, го предадохме на британските власти, а в страната му го посрещнаха почти като герой. Нали си спомняте какви сълзливи статии излизаха как той бил толкова добро момче? Фенът на "Ливърпул" бе помилван от британския министър на правосъдието Джак Стро, защото бил изцяло невинен. Неговият случай бе взет присърце далеч повече от геройската постъпка на Пламен Петков. 32-годишният врачанин спаси момиченце от удавяне в морето край английското графство Западен Съсекс, но заплати с живота си. Но това е друга тема и опира повече до манталитет.

Ясно е, че хотелиерите, и най-вече собствениците на барове, не искат в никакъв случай да загубят туристите от Острова. Носят им приходи. Но ще бъде хубаво следващото лято да покажем, че не курортът е крив на пияните англичани. Не че те ще се трогнат, ако се видят полегнали по алеите в безпомощно състояние, но ще бъде хубаво по-често да показваме лицето на "европейските" туристи в "евтина" България.

Морето е като телевизора - като не ти харесва дадена програма, просто я сменяш. Явно обаче нашата програма си е добра, но на някой му пречи...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
1
 
1
 
! Отговори
Даниел преди 10 години
Аз тогава да попитам - защо примерно в Гърция няма такива изцепки например ? Бил съм на няколко места там и като цяло там британски туристи са много малко, но никъде не съм видял някой да се налива като казак, да се ч**ка в басейна и прочие. Дали е защото там британците са по-възпитани или е от правилата и законите в тези места за почивка ? И да си говорим открито - никой нормален човек, който иска нормална почивка, няма да отиде в Сл. бряг. Това място си е чисто и просто едно гето.
160
1
 
9
 
! Отговори
-.- преди 10 години
По-скоро си изложи нацията тая! И така нека се видят какво долно и гнусно племе са! "Бъдещето на Кралицата." Деаба и свинете гнусливи.
159
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
англичаните са най-невъзпитаните островни диваци, които човек може да си представи по всяка точка на земното кълбо - това не са хора , а противни, жалки ,*** животни!
158
9
 
2
 
! Отговори
SEVER severozapad преди 10 години
kakvo pliuiat po turistite protivnite bulgari ,nali ot tiah im idvat dohodite,po dobre e mai da niama turisti,da si stoim v kruzmite,da tupeem,da kufeem,da ziapame kato maimuni ,i bez tova tuka v taia selska durzava maimunite sa v poveze,mnogo neshta triabva da se promeniat v toia selski kompleks sl.briag,purvo triabva da se mahnat seliandurite,da se prozisti miastoto ot pomiarite,i da se ogranizava pieneto za turistite ,za da niama inzidenti
157
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За мен този филм е обида за самите англичани, за това как те като дойдат тук и с помощта на малко алкохол се превръщат в ***. Това показва реално филма!Иначе същото от години го има в Испания по курортите и островите.
156
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За обидените от филма:Защо ви е обидно всъщност? Че си нямаме закони като британските, полиция, която да действа като британската, съд като британския ... Ами нямаме си! Няма и да имаме, щом предимно ни е обидно! Хората са показали пълно беззаконие и безнаказаност по нашите курорти, такова, каквото е и в цялата страна!
155
7
 
5
 
! Отговори
на запад преди 10 години
филма е обективен според мен. изгледах го целия. англичаните са толкова виновни колкото и ние. секс посред бял ден, пред деца, в басейна запомних от филма. това е само възможно защото няма охрана да въдворява някакъв елементарен ред. а англичаните как да ги виня - те такава безгранична свобода никога не са виждали. това е филма - за беззаконието в красива България и за дискриминацията на ромите които нокой не иска да наеме на работа защото за роми и като минат по главната полицаите ги спират.
154
3
 
2
 
! Отговори
losHo преди 10 години
stiga s tezi kompleksi !!! kakvo losho sa pokazali anglichanite ! samo si izbivame kompleksite! kogato nashite televizii napraviha podoben reportaj za alcohola i narkoticite na slanchev brqg nikoi nishto ne kaza...!?M? why? per que? por que?i btw.... losha reklama nqma!
153
2
 
2
 
! Отговори
niama znachenie преди 10 години
Avtorat naistina ne e izgledal tzialia film. Vizhte go sami i pretzenete kakva mu e ideyata. Tazi statia e poreno dokazatelstvo za nalichieto na sindrom na malkata sradliva darzhava ...sashto kato kmeta na Nesebar vuv filma :)
152
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
нашите да направят контрафилм (нещо подомно на контрапротест) ,да го снима барека щото по "обективен" журналист нямаме и кат дойдат само милионер до милионера пей сърце!!!!
151
1
 
16
 
! Отговори
kostandb преди 10 години
Нямаше да е зле автора на тази крайно ограничена статия да беше излгедал целия филм. Това не е филм за туризма в България ,а за "Пъб кроул-а" на Слънчев бряг и то по-точно какви *** са англичаните в цялата тази картинка!Никой не ни плюе и далеч не се се "превръщат в унищожители на водка, уиски и дрога", защото и на острова са си същите пияници!Крайно необективна статия!
150
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези англичани наистина прекаляват! Обаче, че Слънчев Бряг е инкубатор за престъпност е вярно. Най-важната причина е, че голяма част от курорта се продаде на Мафията. Нали не трябва да ви казвам с какво се занимава тя. Един уважаващ себе си човек никога не бил отишъл на почивка там. Слънчев Бряг е едно голямо превъплъщение на последните 23 години от миналото,настоящето и бъдещето. Ако ви управлявах аз щях моментално да го срина до основи и да ви направя нещо, което си струва времето и парите ви!
149
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гледах филма, слушах някакви изказвания по телевизията на специалисти, журналисти, хотелиери и т.н. и не разбрах защо толкова са се накукушинили всички с/у журналистката. Кое му е поръчково на материала? Снимали са си техните пияни туристи, как се правят дар-мадан и им е супер. Абсолютно стандартен филм за популярна туристическа дестинация - с плюсовете и минусите. Какво толкова е станало, че правят от мухата слон?
148
0
 
5
 
! Отговори
:) преди 10 години
Някой написал нещо...в България от това се прави тема...защо ли?Май на друго място ни стяга чепика,ама айде.
147
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бе, не си е добра програмата ви. Това лято в прехваленото Поморие ни натровиха в един "ресторант", за другите неразбории няма да споменавам.Е, веднъж ми прибраха парите, да (и хич не бяха малко включая хотела) - но втори път няма да има. И това че англичаните са *** (което си е така) не може да ви е все оправдание, че туризмът ни е много, много зле.
146
1
 
15
 
! Отговори
Sharko преди 10 години
Първия път бях смаян и отвратен. В дискотеката няма да кажа какво става, защото не е за говорене, а да го видиш е наистина ужас. Мислих че съм видял и живял - пекан мъж. Да, ама не. Излизаме от дискотеката и по алеите бомба паднала. Няма и помен от чистите тревни площи. Навсякъде хартии и найлонови торбички хвърлени от пияните млади англичани. Няма как да ги сбъркате. Колкото до филма, това си е поръчка и се изпълнява всяко лято по няколко пъти. Не им харесва че Българските курорти са на ниво.
145
0
 
20
 
! Отговори
Феномен преди 10 години
Май поданиците на Кралицата се държат като *** където и да отидат. Защо въпросната британска журналистка не покаже как се забавляват българските туристи във Великобритания за да видят зрителите на ВВС, че в културно отношение няма нищо общо между двата народа. Лошото е, че надупените български медии отразиха филма, като антиреклама на ставащото в Слънчев бряг, а не че британските туристи се държат лошо. Да тук е евтино за да печелят определни хора.
144
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами че то този филм още повече ще запали англичаните да идват в България това не е антиреклама това е безплатна реклама
143
1
 
16
 
! Отговори
Evgeni преди 10 години
Аз не видях нещо невярно или изопъчено в това разследване.За полицаите и кмета направо нямам думи. Не мога да повярвам как може да има толкова прости хора на толкова отговорни позиции...
142
1
 
8
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До 155.Да им сервират каквото искат аз и ти няма да им го пием.Ама като ми се правят на ни лук яли ни лук мирисали. Да си направят офертите за туристи над 50 год.че да не ги дават по нито една телевизия.Аз живея от 45 год.в Свети Влас и знам всеки един хотелиер на какво е способен да има туристи в хотела си. После другите им виновни.И затова българите ще почиват в чужди курорти.