Явлението Рут Колева, което българинът не заслужавал

Певицата недоволна от нашите ширини
Обновена: 5 фев 2014 14:11 | 4 фев 2014 11:18, Александър Попов
1023
Явлението Рут Колева, което българинът не заслужавал
Снимка: Булфото

Рут Колева се обиди на българина и го нападна остро от разстояние. Направи го по един познат, обобщаващ начин в профила си във Facebook. Поводът явно са не толкова лицеприятни отзиви за нейното предстоящо участие в BBC.

Ето какво написа певицата: "Българино, ти си един много странен човек. Винаги вечно недоволен. И от лошото, и от хубавото. Ти не умееш да цениш, не умееш и да действаш (да бе, и ти искаш да свалим правителството, ама ги псуваш, че има задръстване, докато протестират нали?). Знаеш само да говориш и да плюеш. Ти не познаваш щастието. Ти не знаеш как да се зарадваш на нещо, което има стойност. Аз не желая твоето признание или одобрение, не желая и твоето внимание. Ти сам ми го даваш... Това, че ще пея на живо по BBC, не е кой знае какво, но пък никой друг българин не го е правил досега. Никой българин не е печелил вниманието на тази медия, в този стил музика. Това не струва пари, това струва труд и усилие, което ти не си свикнал да полагаш. И те яде отвътре, че на някой му се случва, без да си "плаща" за това. Жалко за теб, жалко и за мен. Защото аз се отказвам да се занимавам с теб и с твоята географска ширина. Ще можеш да плюеш за напред колкото желаеш, само че от разстояние.

Знаеш ли кой си ти, Българино? Ти си този, който си бие жената и децата всеки ден "възпитателно". Ти си този, който смята, че да си гей е болест и е заразно. Ти мразиш, цигани, турци и сирийци, без дори да знаеш защо. Не си чувал за Мустафа Кемал Ататюрк, но знаеш много за "робството". Я гледай 12 years a slave и опитай пак? Мразиш чужденците, но с радост би им взел парите. Милееш за бай Тошо и за "онези времена". Твърдиш, че мразиш корупцията, но си измислил начин да превърташ топломера и се извиняваш с "Еми те всички го праат, бе!", сакън да не се пре*беш. Срам ме е от теб. Срам ме е да обяснявам как "Не, ние българите не сме такива. Напротив! Ние сме много топли, добронамерени, талантливи и възпитани хора!", когато случаен англичанин на другия край на планетата ми разказва как български работници са му обрали къщата, та му взели и рафтовете от хладилника!? Писнало ми е, когато кажа, че съм от България, хората да извръщат глави. Но няма да се крия, и няма да спра да говоря, че НИЕ не сме КАТО ТЕБ. Защото в тази малка, самотна и тъжна държава има хора с качества, талант и мозък. Ти си живей, а ние ще бутаме".

Уважаема феноменална и единствена Рут. Когато пишеш, че българинът мрази турци, отиди в смесени райони, където те живеят заедно и бързо ще си промениш мнението. Когато пишеш, че мрази сирийците - проучи колко българи откликнаха и помагат на бежанците у нас. Това обаче от чужбина или от центъра на София няма как да стане.

Когато някой англичанин ти разказва как българин го е обрал (не че не може да го е обрал пакистанец, индиец или англичанин), ти му разкажи за Пламен Петков. Ако не знаеш - това е българинът, който загина, за да спаси дете в Западен Съксес през 2012 година. Получи Кралски медал за доблест, а такива от 1977 година досега са раздадени около 1000.

Когато се хвалиш, че никой друг българин не е печелил вниманието на BBC, попитай за Ибряма. Феноменалният кларнетист Иво Папазов е печелил наградата на слушателите в престижните годишни награди за световна музика BBC Radio 3 Awards for World Music. Това може би не е внимание, но пък е признание!   

Не мога да твърдя колко българи мислят, че да си гей е заразно, но със сигурност не са много. Също и за фолклора, че мъжът бие жената и децата си. Със сигурност домашното насилие у нас не е по-различно от това в добрите географски ширини. 

Когато даваш определение за българина, дали погледна себе си?

Много е лесно да се каже - жълтите медии това, жълтите медии онова... Но като наблягаш на таланта и песните си, защо ние, българите, бяхме длъжни да знаем от кого си бременна и от кого си направила аборт? Тази ли Рут трябва да уважаваме, която влизаше в махленски скандали с жури и певци в "Музикална академия"? Защо не "проговори" у теб някакво възпитание извън нашите толкова лоши ширини?

И всичко това се случи в момент, когато много хора чуха за първи път твоята музика. Те не са виновни, че не познават твоята кариера, възможности и разговори с англичани. Сигурен съм, че част от тях са харесали песните ти. И те ли влизат в определението "българино"?

Да, под всяка една статия всеки може да бъде нападнат, наплют. Хейтъри има и ще има и така не е само в България. Разгледай коментарите в английските сайтове - същата работа. Но не съм чул Джеси Джей или Роби Уилямс например да се откажат от техните географски ширини.

Когато пишеш, че българинът е странен и вечно недоволен човек, себе си ли имаш предвид? Защото от цялото ти излияние личи недоволство. Може би от това, че си недооценена у нас. Всъщност не е така - наскоро си купих твой диск от "Фантастико". За 1 лев. И ми хареса...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1023
Още по темата: рут колева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
895
1
 
1
 
! Отговори
Стрина Пена преди 3 години
Хахха, ще ви целуват краката, ама не сте познали татарчета. От кого сте направили звезди вие бе прошляци. Всеки, който е постигнал сам всичко, знае най-добре, какво да прави с парите и живота си и т.н. кои сте вие, че ще давате уклон на хората бе, че някой им бил длъжен. Много сме, смешници. Рут е в Мексико и си живее живота, а вие можете тук на Бойко задните части. Самият факт, че 6 години по-късно още я плюете под статия, само доказва, колко е била права, когато го е казала това. Много сте зле
894
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента Рут Колева е в Мексико. Надявам се тя да ги хареса и да си остане там ЗАВИНАГИ. А мексиканците дали я харесват... е съвсем отделна тема...
893
4
 
4
 
! Отговори
ВИЕС преди 9 години
И не само Рут, много други като нея трябва да целуват краката, ръцете и други части от тялото на Българския народ, че от прошлеци, *** и махленски пияници е успял да направи звезди, ВИП-ове, певици, та дори и политици. Кой друг народ по света, кажете ми, може да се похвали с нещо такова?
892
0
 
4
 
! Отговори
ВИЕС преди 9 години
Това го прочетох днес и много се ядосах. И понеже не знаех коя е, тъй като живея извън България, намерих профила и във Фейсбук. Исках да разбера защо се е върнала в България, след като е алергична към българите. Тя не ми отговори, обвини ме в провокации, в конспирации и пропаганда и ме блокира от дискусията, представете си! В същата дискусия обясняваше. че работила като сервитьорка в Холандия. Не следва ли точно тя да е благодарна на българския народ, който от сервитьорка направи от нея певица?
891
3
 
6
 
! Отговори
валко преди 9 години
Тоя драскач и явно парашутист Александър Попов ,нарушава първото правило на журналистиката.За него явно си му е добре в мишата дупка и с мишата заплатка да обсъжда вижданията на хората.Кой е тоя *** ,,Автор: Александър Попов''просто незнаен,а дали пее или не Рут си е Рут. А за това което е написала,я да се абстрахираме от мнението на драскачите ,па да видим дали не е самата истина.
890
0
 
0
 
! Отговори
Милен преди 9 години
такива деца ни трябват!!!!https://youtube/watch?v=6SuKZeO7Fvg
889
0
 
6
 
! Отговори
бцж преди 10 години
Иво Папазов е печелил първа награда на радио БиБиСи (BBC Radio 3 World Music Awards) и мисля че тогава той се конкурираше с самата Бьорк, но все пак спечели! А мистерията на българските гласове са печелили и Грами.
888
6
 
2
 
! Отговори
vbd преди 10 години
Не е въпроса за колко ти е мощен гласа или каква бленда имаш, важно е как да го използваш, за мен Рут е класа.
887
1
 
12
 
! Отговори
Рут ли? Не! преди 10 години
Нито съм я слушала тая певачка, нито ще я слушам, защото съм я гледала в 3 предавания, където се държа недостойно и арогантно. А какво музикално удоволствие да очаквам от човек с такава бедна душевност....самозабравила се п...ла
886
1
 
13
 
! Отговори
браво на автора преди 10 години
Статията е страхотна - браво на Александър Попов!
885
0
 
6
 
! Отговори
Benny преди 10 години
До ВилиТова означава ли, че биеш жена си и децата си?Означава ли, че ТИ конкретно си вечно недоволен?Аз не мисля, че отговарям на този портрет. Аз съм Българка. Характерът на всички мои познати българи мога да опиша с думите: човечни, гостоприемни, усмихнати и интелигентни. Такива сме винаги, когато нямаме различни ядове, сметките са платени, децата носят хубави оценки, всички в семейството са здрави. Но не е ли така с всички човешки същества? О, и още нещо- толерантни сме съм различни етноси
884
1
 
10
 
! Отговори
Ваня преди 10 години
Тази Г- жа или Г-ца, дава ли си сметка че по този начин плюе срещу себе си. Не разбирам българи, които от вчера са имигрирали от България и злословят по адрес на сънародниците си и на родината си и не разбират, че по този начин злепоставят не само народа си но и самите себе си, защото и тази жена е българка и е част от този български народ.
883
4
 
13
 
! Отговори
марта преди 10 години
Рут е пълна *** и не може да пее добре, кой я протежира
882
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Таз Рут мога ли да я изплющя за малко в дупету району би ли ли сти?А кафе пи ли ли сти?
881
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази даже не знам коя е и нищо не сам виждал и чувал.
880
5
 
12
 
! Отговори
X преди 10 години
Подивелите *** са се скъсали да пишат и тук. Поне го научете този език, стига с тази неграмотна свинщина!
879
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
VELIKOTO QVLENIE RUT NEE ZA PSIXOLOG NAPRAVO SIE ZA PSIXIATYR.TAQ IZ4AN4ENA OTVSQKYDE IZDI6A QKO .DANO NQKOI DEN SE VYRNE V SVETA NA NIORMALNITE XORA KOETO ME SYMNQVA
878
3
 
20
 
! Отговори
швейк преди 10 години
Не разбрах нещо - когато човек има ДИАРИЯ това ЯВЛЕНИЕ ли се нарича ?
877
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А знаете ли, че българските хорове години наред обираха първите места в АНОНИМНИТЕ радиоконкурси за хорово изкуство на ВВС?? Конкурсът се казва "Нека пеят народите".Е, да, това беше преди милите ни политици да разсипят хоровото изкуство, както и много други неща. Но, драга Рут, там, накъдето вие сте се запътили, ние сме били неведнъж и сме покорявали!
876
1
 
1
 
! Отговори
Инсинуасион преди 10 години
Това са и хората, довели до самоубийство дъщерята на Жельо Желев.