Къде е незаконно да си гей?

В редица страни да си хомосексуалист е престъпление
15 фев 2014 21:25,
167
Къде е незаконно да си гей?

Милиони хора живеят на места, където законът отхвърля еднополовите взаимоотношения и гейовете са подвеждани под съдебна отговорност заради сексуалната си ориентация.

В 5 страни и части от две други хомосексуализмът се наказва със смъртна присъда. В общо 70 държави хора са вкарвани в затвора заради сексуалната си ориентация, подчертава БиБиСи.

Дори в страни, където хомосексуалността не е престъпление, гейовете не могат да се радват на равноправие (по-висока възрастова граница за съвместно съжителство и забрана за брак).

В Русия, например, е в сила закон, който забранява даването на информация за хомосексуални връзки на лица под 18 години. Всеки нарушител получава парична глоба, но при повторно провинение може да излежава и присъда в затвор.

Този закон, подкрепен категорично от президента Путин, стана причина за редица протести и негативни коментари в западните медии в навечерието на Олимпийските игри в Сочи. И все пак трябва да се отбележи, че хомосексуализмът е декриминализиран в Русия през 1993-та година (с изключение на Чеченската република).

Подобна законова стъпка предприемат повечето държави в последните 200 години, сочи доклад на ООН. Преди Френската революция през 1789-та година, в общо 126 страни по света хомосексуализмът е престъпление, преследвано от закона.

Франция, Монако, Белгия, Люксембург и Холандия са сред първите, които признават правата на гейовете в страните си в края на 18-ти и началото на 19-ти век. Съветският съюз го прави през 1917-та година, но толерантността се задържа едва 17 години и с нов закон хомосексуализмът отново е поставен извън закона.

В Съединените щати, откъдето идват някои от най-сериозните критики срещу Кремъл в последно време, този процес е завършен едва в 21-ви век – с решение на съд в Тексас през 2003-та година.

Бумът на декриминализирането на хомосексуализма по целия свят настъпва със сексуалната революция от 60-те и 70-те години. България предприема тази стъпка през 1968-ма година, заедно с Германската демократична република.

В общи линии в края на 20-ти век страните, в които хомосексуалистите са преследвани от закона, са далеч по-малко от тези, в които законът не допуска еднополови взаимоотношения.

Напоследък обаче се забелязва тенденция в другата посока. Миналата година Индия възстанови 153-годишен закон, датиращ от колониалното време. По силата на тази разпоредба хомосексуализмът е „противоестествен” и предполага наказание от 10 години затвор.

Преди няколко месеца Нигерия прие закон, който забранява еднополовите бракове, гей организациите и публичната проява на хомосексуална връзка. Доказано полово сношение между хора от еднакъв пол също е престъпление. Нарушителите получават 14-годишна присъда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
18
 
20
 
! Отговори
Европеец преди 10 години
80, Каква разлика има между афиширането на хомесксуализма и хетеросексуализма? Преди 100 години се е считало за голям разврат една хетеросексуална целувка между момче и момиче. Ако е разрешено на хетеросексуалните да показват публично своята любов защо да е забранено на хомосексуалните?Хомосексуализмът не е някаква болест, която може да се хване!
72
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чета коментарите и се чудя кой и защо ни прие в ЕС? :( На българия по мислене и култура много по и би прилегнало да е член на Евразийски суюз или да сме в комбина със Северна Корея, Иран и т.н., а не с развитите нации!
71
11
 
23
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Всеки човек който срещаш води някаква битка,за която не знаеш нищо.... Задавали ли сте си някога въпроса как се чувства "той,тя" когато открие своята хомосексуалност? Харесва ни да лепим етикети и да се наслаждаваме на чуждата болка! Хора не си мислете,че хомосексуализмът е болест защото е смешно! Обичайте се без значение на сексуална ориентация,цвят на кожата,етнос.....Хубав ден с повече усмивки!!!
70
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз нямам нищо против хомосексуализма, ако не се афишира публично и децата ми не стават свидетели на него на улицата. Всеки има право да прави каквото си иска, но зад заключена врата.
69
7
 
12
 
! Отговори
до 90 преди 10 години
Че кой те кара да се отказваш? Случват се такива неща и стига твоят брат/сестра да практикува ДИСКРЕТНО предпочитанията си, никой няма да направи проблем. Така е било векове наред, а сега някои симпатяги решиха да наложат хомосексуализма (който е ДОКАЗАНА САТАНИНСКА ПРАКТИКА) като норма. Еми няма да им се получат нещата, ей Богу!
68
7
 
18
 
! Отговори
11 преди 10 години
До CarrАбсолютно си прав, пиленце! Затова е време вие, модерните, да възприемете и други особености на тези животни - примерно, яжте си екскрементите - и без това цялата ви сексуална практика се върти около тях. Като станете копрофази, Новият световен ред може да ви отпусне още по-яки кинти за нови фондацийки. Мъжките на някои от тези животински видове ядат новородени, btw. И вие в момента се опитвате да засегнете децата ни, та затова няма да се разберем, ама ХИЧ!!!
67
10
 
14
 
! Отговори
Анонимник преди 10 години
БРАВО! ***!
66
23
 
17
 
! Отговори
Anon преди 10 години
Пожелавам на всички хейтъри по един гей в семейството им и да видим тогава как ще разсъждавате. Да не мислите, че ще е толкова лесно да се откажете от брат или сестра които са с хомосексуални наклоннсти.
65
7
 
21
 
! Отговори
маерта преди 10 години
докога с тези ***, да не демонстрират на улицата
64
7
 
22
 
! Отговори
Манго преди 10 години
Иване как си скъпа, добре съм Драгане любов моя, педраски разговор.
63
11
 
20
 
! Отговори
Обратна отврат преди 10 години
Незаконно е пред Бог - Космическите закони. Затова са и наказани. Белязаният човек, винаги е опасен за околните. Наивниците плащат за грешките си. Осъзнават го, когато ги накаже съдбата. Най-страшното, те са основниятразпространител на СПИНа. Само заради ова трябва да бъдат поставяни под карантина.
62
9
 
17
 
! Отговори
Ешексикито преди 10 години
Свобода за всичкото гей по света!Да си се таковат на воля колкото искат.
61
9
 
14
 
! Отговори
Б.Б. преди 10 години
Добре ,че съм матрак и нито ми става ,нито ми се иска иначе щях да стана най-големият ***.
60
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До vargБог да се смели над душите ви, психично болни хорица!
59
17
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боже, Боже накъде отива този свят. Занимават ме с някакви, които си порят ***. Какви са тези новини ?
58
11
 
11
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
"Къде е незаконно да си гей?"-------Естествено, че е в КРАВАРСКАТА САТРАПИЯ. В ДЕВЕТ щата е ЗАБРАНЕНО!!! Което погледнато от друга страна е много ПРАВИЛНО!!!пп Къде са ***, да правят пърфоманси на олимпийските игри?!? Гледам победителите вместо да развяват рейнбоу флагове, си слагат весели ***;-))3,14дерастка организация.....,СРАМ за ЛГБТ мафията, СРАМ!!!;-))
57
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Be Hetero, to be different !Нещо не сме у ред. Би трябвало да не ни дреме кой с кого си ляга ,но ! Путин и той не е против. Но съм категорично против да се парадира , да се правят манифестации, паради и акции на обществени места ,с които паради да ни показват ,да ни рекламират и набиват в главите колко е хубаво да си гей, колко е модерно и демократично .Време е ние- различните, хетеросексуалните , да кажем :Бъди Хетеро за да си различен !
56
26
 
13
 
! Отговори
Carr преди 10 години
До йованчо"извращение срещу природата" - има доказателства за почти 500 вида животни, които "практикуват" еднополов секс. само човеците практикуват хомофобия.
55
7
 
6
 
! Отговори
Поп Грую преди 10 години
До Мъж на мястоМного ли те е плющял баща ти с каиша, а?Ами, сори, ако баща ти е бил алкохолизиран ***.Имаш право да го мразиш, имал си трудно детство...
54
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доказана болест, която трябва а се изкорени.