Полет MH370 - половин година гняв, мъка и несигурност

Една история за семейството на пътник от изчезналия малайзийски самолет
Обновена: 8 сеп 2014 21:04 | 8 сеп 2014 18:16,
27
Полет MH370 - половин година гняв, мъка и несигурност
Роднини са се събрали по повод навършването на шест месеца от изчезването на малайзийския Боинг 777. Снимка: Reuters

Преди шест месеца Ли Лин се е приготвяла за завръщането на своя съпруг, който работил в чужбина, за да сбъдне мечтата си, пише Би Би Си. Биен Ляндзин е щял да види двегодишния си син Хао Хао за първи път от една година насам.

28-годишният Биен е зъболекар, но не е имал достатъчно пари да отвори свой кабинет. Поради тази причина той приел добре платена работа на строителна площадка в Сингапур, за да спести пари и да сбъдне мечтата си.

На осми март той пътувал с полета MH370 от Куала Лумпур до Пекин. Той е щял да бъде у дома само след няколко часа. Но вместо това малайзийският самолет изчезна с 239 пътници и екипажа на борда.

"Животът ми е такава каша, толкова ми е трудно", казва съпругата на Биен. Тя споделя, че всеки път, когато погледне снимка на мъжа си, тя страда много.

Ли Лин живее в една къща с родителите на съпруга си и брат му.

На бялата варосана стена в трапезарията в къщата на семейството са окачени фотографии от сватбата на двойката - булката и младоженецът са облечени в кремаво, има люлка пред тях, а с фотошоп е направен горски пейзаж като фон.

Тези снимки са много романтични и често се срещат подобни в китайските домове. Те са спомени за щастливите събития. Но за семейството на Биен те непрестанно напомнят какво са загубили. Дори радостта от сина й не може да смекчи мъката на госпожа Ли.

"Понякога синът ми нарича други хора "татко". Той иска своя баща. Казвам му, че татко ще се прибере скоро и само е отишъл да спечели пари", разказва през сълзи майката.

Повечете пасажери на борда на изчезналия самолет са китайци. Някои от тях като Биен са търсили възможности за работа в чужбина, други са били на конференции, а само няколко семейства са се връщали от почивка.

Но всички са обединени около няколко въпроса: "Къде е самолетът? Какво е станало на борда? Живи ли са все още любимите хора?.

Въпреки масивните операции край бреговете на Австралия в търсене на изчезналия Боинг няма и следа от самолета. Водени от гнева и мъката си, близките на изчезналия самолет са сформирали общества онлайн, чрез които се опитват да разрешат мистерията на полет MH370.

Те търсят в интернет мнението на експерти, търсят следи, които може би са пропуснати. Групата се казва Voice370 и има 300 членове от няколко държави.

"Най-трудно е да не знаеш!", казва Джими Уан, който е прекъснал обучението си в Швеция, за да бъде със страдащата си майка в Китай. "Групата е много важна. Разчиташ на хора, които са в същата ситуация като теб самия", продължава той.

Джими Уан разказва, че в групата се дискутират стратегии как да получат повече информация за търсенето на самолета от правителството и авиокомпанията. Изразявайки гнева на много роднини на изчезналите, Уан казва, че малайзийското правителство допуска грешка след грешка.

Други - като брата на Биен, взимат по-активни мерки. Той пътува до Пекин често, за да търси отговори на въпросите, свързани с изчезналия самолет. Един път му се случило да бъде дори арестуван за няколко часа, защото се опитал да спи пред офисите на Малайзийските авиолинии заедно с други роднини на изчезналите.

"Китайското правителство не ни помага по никакъв начин", разказва той. "Те искат да се задоволим с обезщетението, което получихме, и да стоим вкъщи и да чакаме", допълва той и казва, че изчезналият самолет е разбил семейството му.

"Не мога да понеса да гледам племенника си. Когато го погледна, виждам очите на брат ми. Това е такъв ужас за семейството ни, но ние все още чакаме. Още се надяваме, че той е жив", споделя братът на изчезналия Биен.

Въпреки мъката на семейството малкият син на Биен изглежда, че е щастливо дете. Майка му е решена да го отгледа добре, колкото ѝ е възможно. Тя все още се надява на чудо и мечтае да не ѝ се налага да обяснява на детето защо баща му не се прибира вкъщи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
PREDIZVIKVANE na GLOBALNA KATASSTROFA chrez IADRENO ORUZZIE, PREDIZVIKVANE na VULKANI, ZEMETRESSENIA, VALNI - ZZUNAMI 100-200 do 300 - 500 Metra VISSOKI, chrez VZRIVIAVANE na IADRENI ZARIADI na OKEANSSKOTO i MORSSKOTO DUNO i vav VULKANICHNI ZONI... ILUMINATITE ssa PODKUPILI Burokrati i Politizzi v USA, EU, RUSSIA, KITAII, INDIA,IAPONIA, Israel, Turzzia, AZIA, AMERIKA, AFRIKA... I SSega SVOBODNO OSSUSTESSTVAVAT SSvoite PODLI PLANOVE... 2014-2016 god. III-ta SSVETOVNA VOIINA...
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Levsskii i Botiiovz SSa POREDNITE Bulgarsski NAIVNIZZI, NALAPALI Vadizzata Na IUMINATITE za EDINEN SSTROII, OBSTA SSobsstvenosst, RAVENSSTVO, Bratsstvo... A, PO-Tochno : UBIISSTVO na Bogatite, republika na Bednite,MIZERIA, TEROR, LAGERI, GENOZZID, GLAD, MASSOVI GRABEZZI... Ossustesstveni ot Lenin-Trozzki-SStalin... SSled OSSUSTESSTVENITE PLANOVE za I SV, Bolshevishki PREVRATI i TEROR, FINANSSIRANE na *** i II SV..., SSega ILUMINATITE PRAVIAT III SV-UNISTOZZENIE na CHOVECHESSTVOTO, Ubiisstvoto na 5-7 MILIARDA DUSHI... PREDIZVIKVANE na GLOBALNA KATASSTROFA chrez IADRENO ORUZZIE, PREDIZVIKVAN
18
3
 
3
 
! Отговори
Вярва ли някой? преди 9 години
Кенефистанецът, колкото и да е *** вече не се връзва на глупостите на световните господари. Не е важно това, важното е, че даже не искат да ни лъжат професионално. Щом е така, и вече не им пука за качеството на лъжите им, очаквайте скоро целият свят залят от насилието на новия ред.
17
4
 
7
 
! Отговори
една преди 9 години
В началото на видеото предупреждават да го запазим на диска си, защото всеки път, когато го публикуват, то бива изтривано. Казаха, че повечето тела, или поне тези, които са могли да бъдат разпознати са били на азиатци и нито един европеец. Къде са тогава десетките холандци, за които ореваха света? Оказва се, че мартенския самолет е свален целенасочено. Не е трудно да се сетим от кого и с каква цел.
16
3
 
9
 
! Отговори
edna преди 9 години
Наскоро гледах много интересно видео, апокрифен репортаж от мястото на катастрофата в Украйна. Имаше кадри, които не са за хора със слаби нерви, но извода, до кйто стигнаха аналиъиращите с журналистите е, че в юлския самолет са обезкръвените тела на пътниците от мартенския самолет. Силна миризма на формалин около самолета, тела без кръв, повечето или напълно голи, или облечени в зимни дрехи. В картите извадени от телефони, таблети и други устройства, няма снимки от пролетта и лятото на 2014...
15
1
 
12
 
! Отговори
Иван преди 9 години
До Анонимен 13Напълно правилно са го свалили. Самолетът е навлязъл във въздушното пространство на тогавашният СССР, като се е отклонил повече от 500 км от трасето (това е цяла България). Не отговаря на командите да се приземи. Ако е бил пътнически, къде се спели диспечерите от Аляска (там е пункта) та на са го предупредили, че се е отклонил. А виж иранският самолет е бил над международни води, но американците казват, че го сбъркали с МИГ. Как да повярвам, като единият е 60 метра, другия 15.
14
9
 
11
 
! Отговори
Тинев преди 9 години
ПРЕДЛАТАМ:Дайте да ПИТАМЕ другаря Бойко Методиев Борисов.Той всичко може??????В него е разковничето, на отговора на въпроса!!!!!!!!!!!
13
1
 
1
 
! Отговори
до 12 преди 9 години
Нюрнбергския процес,***,е международен трибунал-,Съдийски състав Джефри Лорънс (главен съдия, Великобритания) Норман Бъркет (заместник, Великобритания) Франсис Байдел (главен съдия, САЩ) Джон Паркър (заместник, САЩ) професор Анри Донедю дьо Вабр (главен съдия, Франция) Робер Фалко (заместник, Франция) генерал-майор Йона Никитченко (ссср/, Александър Волчков (заместник, СССР)
12
3
 
23
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Голямо мълчания за тоя свален самолет,голямо чудо Май и черните кутии и сателитните снимки изчезнаха ,много удобно за Украйна,която инак ще се покаже като терористична държава
11
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Само американците могат да убиват хора, за да постигат идиотските си цели."Сега разработват пъклен план за убийството на цялото човечество-и това е заради външния им дълг.Но първо ще изтребят собствения си народ с шистовия газ.След това започват изтреблението по азбучен ред-Андора,АнглияАржентиа и т.н.Ние сме скоро-след Ботсуана.Поздрави на лекуващия лекар.
10
9
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обама и за този ли полет ще обвини руснаците. Само американците могат да убиват хора, за да постигат идиотските си цели. Справка - две атомни бомби върху мирни хора - избити са толкова хора, колкото май не са избити в концлагерите от гадните фашисти, съдени в последствие от американски съд в Нюрнберг, съборени два небостъргача, за да оправдаят последващите си действия, сега - два самолета, във Виетнам си пробваха новите химически оръжия - това са *** и изверги!!!
9
10
 
31
 
! Отговори
Илко преди 9 години
Самолетът е намерен , юли месец над Украйна!
8
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И за двата самолета са виновни американците"Правилно!!!!!Пропускаш обаче МОСАД,УЕФА,ФИФА. и разбира се ЦРУ.Те са!Няма нужда от разследване.Да хвашат Платини да си каже какви ги е вършил...
7
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може да минат години докато намерят самолета, ако изобщо го намерят. Много трудно е да се намери един 40-50 метров метален предмет на 4-5 хиляди метра дълбочина в океана. На такава дълбочина не виждат нищо нито спътниците, нито радарите!
6
10
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И за двата самолета са виновни американците
5
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Дановски, за какво искаш да ги показват? При МН17 всичка са загинали и няма никакви съмнения, че някой по някакъв начин е останал жив! При МН370 обаче липсата на останки пораждат всякакви теории и надежди на близките, че може би самолетът е кацнал все пак някъде и близките са им живи!
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Гнафтобъркал си сайта
3
12
 
10
 
! Отговори
Гнафт преди 9 години
Някой беше казал че Илюминатите в процеса на установяване на новия световен ред ще започнат да показват на света неща които не са истински но ще направят хората да им вярват.
2
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ги показват у нас!Западната преса почти ежедневно следи какво става.
1
14
 
50
 
! Отговори
Дановски преди 9 години
Направи ли ви впечатление, че роднините на пасажерите на полет MH370 са активни и продължават да се интересуват за съдбата на своите изчезнали близки, което е естествена човешка реакция, а роднините на пасажерите на полет MH17 не се интересуват от резултатите от разследването, не им пука, не ги показват - тях просто ги няма.