"Олигавеният орталък" с Културно ми е Рашидов

Трябва ли да се ласкаем с подобен културен министър?
Обновена: 21 апр 2015 12:53 | 21 апр 2015 12:45, Александър Попов
175
"Олигавеният орталък" с Културно ми е Рашидов
Снимка: Булфото, архив

Тази сутрин министърът на културата Вежди Рашидов плю на... културата. Не става ясно откога в България да говориш като бабаит се утвърди като някаква норма, но когато речта на министъра е далеч от културата и когато се гаври с артисти, е повече от недопустимо. Независимо дали е прав или не.

Рашидов се появи в ефира на bTV, за да обясни скандалите, които се разразиха по време на изложбата с тракийско съкровище в Лувъра. По думите му няколко човека "олигавили орталъка".

На прицела му застана напусналият хора "Йоан Кукузел - Ангелогласния" Георги Петров. Певецът изля гнева и обидата си във Facebook, че с неговите колеги имат по 35 евро командировъчни в Париж и ще пеят без хонорар.

"Човекът си има самолетния билет, дневните са му осигурени, хотелът – ще му дадем сто лева да се успокои без да пее, ако може. Айде аз ще му дам 50 лева от моя джоб", каза Рашидов.

Още по темата

Вместо да седнат да изяснят разминаванията, Рашидов атакува Петров по един хамалски начин.

"Ако иска да напусне хора и да отиде в хор "Гусла", никой не го кара да пее, аз поканих хор "Йоан Кукузел", не един тенор", продължи той и незнайно защо унизи хор "Гусла". Това ли е според него дъното за един хорист?

Явно само той не разбира, че не става въпрос за едни 50 лева, а за отношение. Което не се купува с пари.

Той не поиска да се занимава с хориста и с цялата тази помия. Ами, г-н министър на културата, ако вие не искате да се занимаете с този хорист, тогава кой? Министърът на енергетиката ли? Или пък да го пратим при Горанов, все пак за пари става въпрос?

Не сте ли вие човекът, който е начело на министерството, което трябва да се занимава с подобни казуси? Колкото и да го неглижирате хориста, той лепна едно петно на ведомството, което оглавявате. И вместо решения ставаме свидетели на приказки от кварталната кръчма. След като вие слизате на това ниво не би трябвало да се сърдите за каквато и да е критика.

Изложбата в Париж е безспорен успех за България, независимо от разнопосочните мнения, които се изказаха извън поканените на място медии.

Прочетохте в ефир SMS: "Браво на това, което правиш за България. От рибарите на Ченгене скеле". Рибарите от Ченгене скеле са важни колкото всички нас, но кога ще се похвалите с подобен SMS от артистичните среди? В тези среди има много проблеми, натрупани с годините. Когато те се казват на глас това не е "олигавяне на орталъка", а се търси изход. Което у нас е дефицит, а управляващите обичат да се саморазправят в медиите...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още по темата: Вежди Рашидов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
7
 
! Отговори
баба Гюргя преди 8 години
До ШопНе става въпрос за командировъчните ,които са фиксирани.Става въпрос,че до последно техния ръководител,ги е залъгвал,че за този си труд ще има договорено възнаграждение от Министерството,респективно от този който ги е поканил.С последния ден преди отпътуването са им казали,че няма да им платят. Всичко от хляба,до лекарствата се плаща. Защо да не искат за този си труд да им се плати? Като ходиш в командировка да не би да не ти плащат надника?!Въпроса е принципен.
121
0
 
4
 
! Отговори
Павел Цветанков преди 9 години
Вместо коментар, факти - tsvetankov.blog.bg/drugi/2015/02/19/osyden-za-ukrivane-na-dannite-ot-pyrvata-ekspertiza-na-sykro.1339855
120
0
 
5
 
! Отговори
борис преди 9 години
Сладур ,окраден от банка,се хвали за нещо ,намерено в земята ,изложено в чужд музей.Къде да намеря мотива за гордост?Възхищавам се на траките и на храта намерили експонатите.Другото е кич.
119
1
 
8
 
! Отговори
Калина Станкова преди 9 години
НЯМА ДА ЗАБРАВИМ !!!! НЯМА ДА ПРОСТИМ !!!!! ДА ЖИВЕЯТ БЪЛГАРИТЕ !!!!! АЗ СЪМ БЪЛГАРКА !!!!
118
11
 
3
 
! Отговори
амин преди 9 години
Тежко е когато коремът се разделя с държавната софра. Надават се тенорови вопли. Условията за изявите на хора са договорени с неговия ръководител. По принзип концертите в катедрали НЕ СА ПЛАТЕНИ И НЕ СА С БИЛЕТИ. Да се правят скандали постфактум на министъра вместо на ръководителя на хора е глупаво .Не казвам че министъра реагира адекватно , но и той има нерви.
117
11
 
1
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 9 години
Оффф... тоя списвач на пасквили какво се превъзнася...Трай, бее... сополанко!Твоят принос за културата какъв е?
116
20
 
5
 
! Отговори
ицо преди 9 години
Аз тука съм уредил,тука съм поканил и разговарял с ръководството....на тях какви са им претенциите,ми да не бяха ходили.Айде давайте кажете колко *** турчин е ,колко е *** и колко е неадекватен....понеже вие всички(ние всички) сме много адекватни и сме голямата работа.*** и завистлив народ,дай му празни приказки и безхаберно лумотене по Фейсбука.
115
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След такива "изпълнения" в нормална държава единствения изход за министърчето е О-С-Т-А-В-К-А!!!
114
25
 
8
 
! Отговори
ицо преди 9 години
Абе всичко е много хубаво където го изливате към Рашидката,ама в крайна сметка един министър според вас трябва ли да се обяснява като вдовица пред к.... пред един песнопойко дето не му харесала екскурзията до Париж.....Айде моля ви се все неоправдани,все не дооценени,все пренебрегнати тия нашите артисти,творци,културни деятели и т.н.,а пък всичките с по няколко дарени имота накрая,децата им пълни *** и недодялани ***.Много добре си им го каза....направете бе,покажете бе,нека ви поканят...
113
19
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До -10 Не виждам каква връзка има моята заплата. Поканили са ги да пеят, всички са се съгласили с тези условия, само някакъв си тенор не бил съгласен. Ако ок, ето че са се представили и без него.
112
1
 
36
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Рашидов, ти за какви пари продаваш скулптурите си и за какви пари пеят хористите ни в Нотр дам? Ти заради едната чест правиш ли скулптури?
111
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** Бокови в действие! Каквато главата (Тиквата), такива и тиквениците Му! Но и ние сме сбъркани нещо, щом не сме грабнали тоягите да им строшим главите! Нека се гаврят с народа, нали си имат и "избиратели", или по-скоро назначатели?!?
110
20
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Министърът не определя размера на командировъчните и не може да променя закона. По закон командировъчните са 35 евро на ден, какво иска този лигльо? В крайна сметка от цял хор един човек се е направил на интересен и това трябва да стане национален проблем ли?
109
6
 
35
 
! Отговори
читател преди 9 години
Не ме е срам от министъра на културата, а от културата на министъра...
108
6
 
38
 
! Отговори
Гневна преди 9 години
Безобразно изказване на компрометирания човек Рашидов! Командировъчните, пътните и хотелът не са заплата, а дори в Библията е казано: "Работникът заслужава заплатата си." Явно герберистите и поддръжниците им смятат, че щом транспортират и осигурят преспиване робите трябва да работят безплатно!
107
4
 
21
 
! Отговори
qwerty преди 9 години
До Силвияи кво направи, завлече държавата с милиони от ремонти на разни обекти. когато го репортваха в прокуратурата изгони съвестните служители от министерството "по взаимно съгласие", останаха само *** и другото име на уличните кучета
106
29
 
9
 
! Отговори
Силвия преди 9 години
само знаете да плюете а този човек е направил повече от всички министри на културата до сега. За вас яма угодия потънали сте в злоба и омраза о тя ще ви съсипе първо вас
105
3
 
24
 
! Отговори
Читател преди 9 години
Един час грим, един час в студиото - че той човекът е пресъхнал за 2 часа! Какво да каже ?!
104
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
О С Т А В К А ОТ МУЛТАКА
103
4
 
15
 
! Отговори
КОЙ? преди 9 години
ОСТАВКА!