Фиаско в градския транспорт: Дребни пари ли? А, не!

Случка с един "мил" шофьор на столичен автобус с номер 84
Обновена: 23 апр 2015 21:17 | 23 апр 2015 13:05, Екип на Dnes.bg
131
Фиаско в градския транспорт: Дребни пари ли? А, не!
Злополучният автобус. Снимка: Dnes.bg

Читатели на Dnes.bg ни сигнализираха за интересна случка в столичния градски транспорт.
Вчера, към 17:05 Ина и Калина се качват в автобус №84 от спирката на ресторант "Александрия".

"Бях си приготвила точно едно левче за билет, но не беше цяло, а по 10 и 20 ст. Другите ми пари бяха 5 лева и реших, че ще е по-удачно да дам стотинките. Оказа се, че не бях права. След като подадох парите на шофьора, той без да ме погледне ми ги бутна обратно в ръцете и ми се развика, че нямал време да се занимава с мен и нямало да брои такива дребни пари. Зашеметена от грубия тон и все още неразбираща къде е проблемът, му отговорих, че все пак това са си пари и не са чак толкова дребни. С още по-груб тон шофьорът ми се сопна, че приема само цели левчета, максимум 2 лева. Попитах го къде го пише това автобусно правило, но той не намери за нужно да ми отговори", разказва ни Ина.

Момичето започнало да си рови в портмонето, за да задоволи исканията на шофьора, но намира само банкнотата от 5 лева.

"Устройва ли ви?, попитах аз, а той троснато ми дръпна парите и ми даде билет. Само не разбрах каква бе сложността с преброяването на стотинките, при положение, че имаше задръстване и всъщност автобусът не се движеше изобщо по време на нашия разговор", недоумява Ина.

Интересното пътуване на момичетата обаче едва сега започвало. Шофьорът, който явно не бил на кеф, разнасял пътниците като "чувал с картофи". Той правил толкова резки маневри, че едва не повалил на няколко пъти правостоящите в претъпканото возило. По-късно решил, че на пътниците явно им е нужен свеж въздух и отворил вратите в движение. Шофирал така до следващата спирка.

Фиаско в градския транспорт: Дребни пари ли? А, не!

Фиаското обаче не спряло дотук. Автобусът предприел неправилно изпреварване при непрекъсната линия на две каруци. Маневрите стреснали не само пътниците в злополучния автобус, но и шофьорите на леките автомобили, дръзнали да пътуват в лентата, в която се осъществявало изпреварването.

За да покаже още повече, че нещо му е криво, безцеремонно не спрял на две от спирките по линията си и нагло подминал недоумяващите чакащи на тях. За щастие нямало слизащи пътници на двете "ненужни" спирки и може би затова водачът не намерил за необходимо да качва повече "натрапници" в автобуса си. Имало дори граждани, които потичали малко зад рейса, очакващи той все пак да спре, но уви.

Двете момичета стигнали здрави до крайната точка на своето пътуване – Орлов мост, но сравняват изживяването с ранния период на маршрутките в София.

"Този автобус пътува до летището и в него пътуват чужденци. Това ли искаме да е първото им впечатление от държавата ни", питат те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
5
 
5
 
! Отговори
Митку джанката преди 8 години
До DestroyerКаквито са пътниците, такива са и шофьорите. А като сравняваш шофьорите в Европа, сравнявай и пътниците. Защото в Европа няма да срещнеш такива ***, каквито има тук- нито шофьори, нито пътници.
65
6
 
14
 
! Отговори
инж.Андреев преди 8 години
До пътникКъде на спирката на националния стадион продават билети по-точно???А ако автобусът ти дойде веднага като дойдеш ан спирката???Предлагат ли такава услуга, да си нсоят последствията. Във всеки случай, това не е проблем на пътниците!
64
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо слушате само едната версия , какво ли ще каже шофьора , на никой няма угодия
63
22
 
7
 
! Отговори
пътник преди 8 години
84 е частна линия. Автобусите са нови, шофьорите прилично облечени и най-важното не пускат чалга. Почти на всяка автобусна спирка продават билети. Прав е бил човека. Билети се купуват в автобуса по изключение и при спрял автобус. Наглите кифли искали в движение да им броят драбните стотинки. А волана с третия крак ли да го държи. А другото, което твърдят кифлите е пълна лъжа.
62
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
може да е имал е лош ден човека...
61
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Билетите се купуват с точно приготвена сума!!!!!!!!!!! Никъде не е упоменато, че трябва да бъде кръгло 1 лев!!!!Жената е постъпила правилно!!!!!!!!!!!!!! А возачите са изнервени и злобни!!!Единя доскоро беше пуснал парното във топъл ден та се сварихме вътре!!! Просто мрази хората!!!
60
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
УУУУУУУУУУУУУУу това е нищо!!!!!!!!!!!!Една в бюрото за издаване на транспортни карти на Овча Купел в София не пожела да вземе 10 стотинки на жълти!!!!!!!!!!! Тя жълти стотинки не взимала а колежките и се ошашавиха!!!!!Лудостта и наглостта не ходи по дърветата!!!!1
59
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тука в Брюксел шофьорите са главно арабески и също работят за доста мало пари по местните стандарти. Трафикът е един от най-кофтите в Европа - като се качваш поздравяват, помагат и са супер са любезни като цяло... Криви сме българите, трудни характери...
58
5
 
5
 
! Отговори
До 60 преди 8 години
Само, че тук на шофьорит се опитват да пробутат евро центове. Шофьорите трябва да си купят предварително билети за да ги продават, но също така трява да имат в себе си при проверка, иначе ги глобяват. Докато броят парите, трябава да гледат да не блъснат някой (който ги засича (изпреварва го и влиза пред автобуса и намалява) или просто е решил да изкочи на пътя от нищото ), между временно да следи GPS защото при отклонение +/- 2 мин. му режат курса и ако има задрастване да се обади на диспечера..
57
2
 
18
 
! Отговори
Сп???нс преди 8 години
алоооо Ганьооооо, коментиращите , вземете излезте от бг и сравнете как е , където съм аз качването става от първата врата и шофьора таксува и следи за тези които са с карти , и има време да бъде вежлив и да поздрави всеки по отделно ....
56
2
 
8
 
! Отговори
инж. Андреев преди 8 години
Абсолютно същата случка имах в автобус 113 - от новите. Дадох 2лв и каза, че няма да ми върне ресто левче. Намерих му левче на стотинки - признавам си 5 от тях бяха на жълти, но именно заради това му дадох 2лв, а не точните стотинки-1х50, 2х20, 1х5, 3х2. Започна една разправия, след като му обясних, че тези пари НЕ са за него, а за градския транспорт и, че ако не ми даде билетче аз просто ще се возя без, в крайна сметка ми продаде билет. Но заплаши, че следващия, получава ресто моите стотинки :D
55
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Холандия имаха страхотен ГТ още преди 11 години. От друга страна пък - хич не беше евтин! Поне от БГ гледна точка.Не забравяйте, че във "фиаското" тук стоят човеци и от двете страни. Кой знае как СКГТ кара шофьорите си да се отчитат за продадени билети! Сигурно не е весело всяка вечер да се прибираш с една торба монети. От друга страна пък, момичето просто следва ПРАВИЛАТА. Сещате ли се един *** кога би седнал да вади пари за билет??
54
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кифло ако българина взема колкото холандския си колега ще е като него във всяка една професия! Каква е политиката по доходите там и каква тук!?Има само едни хора в Бг дето вземат, лъжат и крадът повече от холандските си колеги сети се КОИ са!?
53
17
 
8
 
! Отговори
Панталеев преди 8 години
Гениални момичета шофьора няма да си гледа пътя пък било и задръстване ,а ще брой стотинки и няма да изпревари каруцата,а ще кара след нея докато има непрекъсната линия .Нормално претенции много покритие никакво ГОРКО и на БЪЛГАРИЯ с такива "ГРАЖДАНКИ"
52
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Могат да си заврът инвестициите и работните места за абуригени знаеш ли къде!?
51
7
 
17
 
! Отговори
Лора преди 8 години
Добре де, как в автобусите в Холандия примерно, шофьорите не само приемат всякакви монети, монетки, банкноти, ами не се и мръщят като си купуваш билет от тях? Вадят си монетника и ти връщат колкото трябва. Плюс това ти издават и билет, а не ти късат такъв от кочан. И да, това го правят преди да са тръгнали от спирката. Като бонус - говорят английски...
50
2
 
1
 
! Отговори
До 57 преди 8 години
До ПръделОбщо взето ДА- неравностойни сме, щом не можем да си оправим *** и живеем в една клоака, да...по-добре да правим добро впечааление пред чуждениците, които може би идват да инвестират тук и да открият работни места.
49
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече всеки полуграмотен българин, който има фейсбук се чуди какво да заснеме или какъв проблем да качи в нета. Същата работа и с тези двете кукони. Ще гледат сега във фейса колко лайквания имат и ще си уират от кеф. Тази нация хептен се побърка, честно.
48
32
 
8
 
! Отговори
Пъзел преди 8 години
Какво се разбира до тук:Някакви селянки дошли в градо, качили се в автобус и решили, че всички трябва да им станат "мирно" понеже са "гражданки" !Иначе всички си знаем правата, но за задълженията не се сещаме.Ако се качат 10 човека със стотинки и шофьора вместо да си върши работата на касиерка да се обърне понеже кифлите в главата им само кОрове и не се сетили да си вземат билет преди това :)
47
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Очевидно му липсва достойнството.Нека Веждиту му бутне там 50 лева, за да не кара.